250 TL Modem Tavsiyesi

FTŞahin

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhabalar,

Yakında yeni evime internet bağlatacağım. Bina yeni ve benim oturduğum yer dublex ona uygun çekim gücü iyi bir modem arıyorum. Sizlerinde tecrübesine dayanarak 250 TL ye kadar güzel bir modem arıyorum. Bağlanacak internetin özellikleri; 24 Megabit Download Hızı + 75 GB AKK. Servis Sağlayıcısı: TTNET (HiperNET). Baktığım modemler şunlar:
Bu ürünler arasında çok fark var haklısınız ama hem ileriye dönük olsun istiyorum hem de f/p ürünü olması tarafındayım. Sözü fazla uzatıp sıkmakta istemiyorum. Online oyun oynarım az biraz. Torrent desteği Asus'u cazip kılıyor. Dual Band TP-Link ürününü cazip kılıyor. AC desteği ise AirTies'i Değerli yorumlarınızı bekliyorum. Ekstra önerdiğiniz modem varsa yazabilirseniz mutlu olurum. Şimdiden herkese teşekkür ederim...

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk linkteki olan güzel bir modem. Ama fiyatina kıyasla biraz pahali sanki. Belkin falan düsünür müsünüz?

ilk linkteki olan güzel bir modem ama fiyatina kyasla biraz pahali sanki belkin felan düsünürmüsünüz ?
Maalesef bu verdiğim linklerdeki markalar daha güvenilir geliyor. Evet biraz pahalı bilemedim AC desteği ileriye dönük olması yönünden ilgimi çekti.

Öncelikle Merhaba,

Ben şuan TTNET HiperNet'in dediğiniz paketini kullanmaktayım. Eski modemim bu hızı desteklemediğinden dolayı TTNET yeni modemi faturaya ek ücret yansıtarak verdi.(Şu anda hatırlayamıyorum ücreti ama en fazla 5 lira olması lazım.)

Hiç bu kadar fazla para verip almayın derim.

AirTies 5650 v2 modelini verdiler. Şu an gayet mutluyum modemle.

Karar sizin

Herkese iyi sosyaller...

Cevabınız için teşekkür ederim.

Biraz önce TTNET ile iletişime geçtim ve bu paketin yanında verilecek modemi sordum. Karşılık olarak "Hangi modem stoklarda mevcut ise bağlantı hızınıza uygun olarak o gönderilir" cevabını aldım.

Yani gönderilecek modem belli değil. Sizin söylediğiniz modem gayet iyi gözüküyor. Yaklaşık olarak 60 TL'ye tekabül ediyor. Piyasa fiyatı ise 250 TL. İşin merak ettiğim tarafı acaba TTNET'e özel yapılan bu cihazlar piyasada ki Airties 5650 ile tamamen aynı özelliklerde mi yoksa kırpılmış halde mi üretiliyor.

Siz modeminizi ne zaman ve hangi şehirden aldınız ?

Son düzenleme:
Maalesef bu verdiğim linklerdeki markalar daha güvenilir geliyor. Evet biraz pahalı bilemedim AC desteği ileriye dönük olması yönünden ilgimi çekti.
ZyXel dusunur musunuz? 202 lira gibi bir fiyati var. Şu anda kullaniyorumi gayet hizli iletiyor. Ethernet olsun, WiFi olsun cok guclu bir modem.

Bu ikisi arasında AirTies diyorum ben, ilk linkteki. TTNet'ten bende henüz yeni bir modem aldım, kampanya dahilinde 24 aya dahil olarak çıkarıyorlar parasını da... Hiper Hızlı modem güya, TP-Link'in. Bana 3 kez Airties gelecek dediler, TP-Link yolladılar, kaç kez aradım o modem elimde kaldı, AirTies ile değiştirmelerini istedim. Bana stokta hangisi varsa o gelir, yanlış bilgi verilmiş diyorlar. Öyleyse niye AirTies diyorsunuz?
Yani size ne gelirse onunla yetineceksiniz, dalga geçer gibi iş yapıyorlar ama parasını almayı biliyorlar. Ama verdikleri airties 5650 v2 modemin bu TP-Link'ten daha iyi olduğu söylenebilir. Normal AirTies 5650 modemi 200 tl üzerindeyken bunlarda ucuz olmasının nedeni, cihazın orijinal yazılımını değiştiriyor olmaları. Yani BitTorrent özelliği yok TTNet'in verdiğinde ve kısıtlamalar var. Her şeyi geçtim cihaza modeme direk müdahale ediyorlar. Ne yapıp ettiğini takip ediyorlar vs. kısıtlıyorlar. TTNet'ten modem almayın derim, AirTies 5650'yi orijinal olarak genetiği değiştirilmemiş halde netten alın o daha güzeli.

TTNet'ten modem almayın kesinlikle.

Zyxel dusunurmusunuz 202 lira gibi bir fiyati var su anda kullaniyorum gayet hizli iletkiyor ethernet olsun wifi ilsun cok guclu bir modem
İlginiz için teşekkür ederim.

Hangi modeli acaba öğrenebilir miyim ? Zyxel modemlerini daha çok düz yapıyor. Özellikli modemleri yok sanırım. Bana düz modem değil de daha çok Torrent desteği, geniş kapsama alanı, misafir ağı gibi özellikler olmalı.

Elinize yüreğinize sağlık yorumunuz için teşekkür ederim.

Çok kararsız kaldım inanın. Bazı kesim masrafa girme gelecek modem yeterli olur diyor. Kimi kesim ise sizin gibi TTNet'in vereceği modeme bulaşmayın diyor. Haklısınız yazılım sınırlaması, Bittorent özelliğini kaldırmış olmaları kötü. En iyisi üstteki modemler arasından seçim yapmak yada daha makul fiyat/performans ürünü bir modem önerisi alıp onu almak olur. Recep Bey veya Ali Bey konuyu görse verecekleri tavsiyelerle şekillenirdik. Beklemeye devam

Son düzenleme:
begeniniz icin tskr ler ayriyetten zyxel ''modemler'' dogrudur cok özellikli bir modemi yok ve sizin istediginiz kriterlerdede bir modem modeli bulunmuyor belkine keske bir baksaydiniz dicegimde yabanci bir modem oldugu icin arayüzü size sıkıntı yasatacaktir asusun modem üzerindeki calismlari devam ediyor asus modemlere bakin isterseniz onlarda aradiginiz seyler var gibi hatirliyorum .

Asus DSL N14U mantıklı bir seçim gibi duruyor ancak ev dublex olduğu için çekim gücünden çekiniyorum. Asus DSL N12E çekim gücü iyi ancak onda da Torrent desteği yok maalesef. Diğer yandan Asus DSL N16U var 3 anten 2 DBİ den ancak yaklaşık olarak 120 TL fark var. Bu kadar fiyat farkına değmez diye düşünüyorum. Kararsızlık başa bela

Piyasa öyle bir hal almışki bir özellik var bir diğeri ise yok. Hepsi olsun dersen fiyat tavan yapıyor

Başka fikri olan yok mu forum sakinleri

Hala bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…