2500-3000 TL öğretmen için Laptop önerisi

SSD olması öğretmenler için büyük avantaj. Hard diskin 5400 RPM olması biraz kötü ama SSD hızı ile kolayca unutulabilecek bir şey. Hala bir çok okulda projeksiyon için VGA kullanıldığı göz önüne alınırsa VGA portu da büyük avantaj. 8. nesil işlemcisi de cabası. Kesinlikle alınabilir bir model.
 


Recep Baltaş; önerdiğiniz modelin SSD olmayan şu modelini n11.com dan oldukça iyi bir fiyata (2080 TL) denk geldiği için fazla araştırmadan aldım.

Lenovo V330-15IKB Intel Core i5 8250U 8GB 1TB Radeon 530 Freedos 15.6" FHD

Satın aldıktan sonra yaptığım forum taramalarında "lenovo markasının genel algısı ve özellikle servislerinin müşteri dostu olmaması" hususlarında olumsuz yorumlarla karşılaştığım için açıkçası hevesim kırıldı. Laptop elime ulaştı lakin yasal sürede sorunsuz iade edebilmek için şimdilik koruma bandını yırtıp kutuyu açmadım. En azından tam olarak aklıma yatana dek..

Bu noktada bir kaç soruya katkı sağlarsanız memnun olurum.

1- Lenovo gerçekten anlatıldığı kadar kötü mü?
2- Servislere ulaşım veya servis desteği konusunda dell ya da asus'dan ne kadar farklı?
3- Bu modelde ssd yok ama m.2 portu bulunmakta mı?
4- Sonradan Samsung 960 Evo 250 GB m.2 SSD takmak istiyorum, uyum konusunda sıkıntı çıkar mı?

* Bu soruyu biraz daha açmak istiyorum: Samsung pro ve evo inceleme videolarınızın bir bölümünde performans değerleri içinde sıcaklık değerleri de vardı. Pro için 20'li bir derece iken evo da 40'lı bir sayı idi. Normal kullanımda evo pro'ya göre daha mı fazla ısınmakta? Eğer öyleyse evonun bu modelde kullanımı kasa ısınması hususunda bir sorun oluşturur mu?

5- Kullanıcı tarafından RAM ya da SSD upgrade yapılması cihazı garanti dışı bırakıyormuş. Elim bu işlere yatkındır herhangi bir hasar bırakmadan upgrade yaparım lakin alt kapağı sökülmesi sonradan anlaşılabilir mi?

Cevabınız ve ilginiz için şimdiden teşekkürler.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı