2500-3000 TL Render için Sistem Önerisi

İrfan Türkkan

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, uzun süredir forumda konudan konuya atlıyorum. Farklı bilgiler ediniyorum. Fakat ne kadar çok şey okursam kafam da bir o kadar çok karışıyor. En iyisi bir konu açmak ve işi bilenlerden tavsiye almak olur diye düşündüm.
Ben freelance video ve fotoğraf işleri yapmaktayım. Fotoğraf için üst düzey bir kasaya ihtiyaç yok belki ama video montajlarım için bir bilgisayar almalıyım. Program olarak Adobe CC Premiere Pro kullanıyorum. Bazen bunun yanına Adobe CC After Effect de ekleniyor fakat 3D modellemeye falan girmiyorum. Kurgusal bazı efektleri kullanıyorum. Benim işlerim genelde 10 15 dakikayı aşmayacak şekilde videolar montajlamak, görsel efektler uygulamak ve videoya color yaparak render almak. İstediğim şey bu işlemler sırasında akıcı bir şekilde programları kullanabilmek, yaptıklarımı rahatça izleyebilmek, efektleri görebilmek ve mümkün olduğunca hızlı bir şekilde render almak. ( Bunun yanında Gta 5 de oynatırsa hayır demem :) )

Buna uygun olarak nasıl bir sistem önerirsiniz ?

Bütçem sadece kasa için 2.500 - 3.000 TL.

Ayrıca hiç Pc'ye bulaşma ikinci el Apple Mac al diyenler varsa da önerilerine ve fikirlerine açığım.

Not: Adobe Premiere gibi programlar CUDA destekli kartlarda daha iyi performans veriyormuş sanırım.

Hiç Mac'a bulaşma, bu sistemi alabilirsiniz.
Ekran Alıntısı.JPG

Teşekkür ederim hocam peki şöyle birşey yapsak nasıl bir etki yaratır ? Ekran kartını 4den 2ye kıssak işlemciyi i7 yapsak daha mı iyi olur daha mı gereksiz olur ?

Üstad ramleri mutlaka 16'ya çekmen lazım render alırken şart cok yavaş render alır yoksa full ram'e yüklenecek render alırken ayrietten kullanırkende ram önemli 8gb yetmez, sadece 2 gb sistem götürüyor zaten...

Üstad ramleri mutlaka 16'ya çekmen lazım render alırken şart cok yavaş render alır yoksa full ram'e yüklenecek render alırken ayrietten kullanırkende ram önemli 8gb yetmez, sadece 2 gb sistem götürüyor zaten...

Tamamdır hocam peki ramleri ddr4 veya ddr3 seçmem ne kadar önemli ? Mhz değerleri ne olmalı ve son olarak ramleri 4x4 mü yapmalıyım yoksa bölmeden kullanmak daha mı iyidir ?

Render için nvidia kart alman mantıklı olacaktır. Media Encoder, cuda hızlandırması sayesinde grafik kartına %30-40 yük bindirerek işlemciden daha hızlı render almayı sağlar. Öte yandan i7 sistem ve 16gb ram şart. Render işlemi çoklu çekirdek kullanacağı için sanal çekirdekler %20 -25 performans artışı sağlayacaktır.

Tamamdır hocam peki ramleri ddr4 veya ddr3 seçmem ne kadar önemli ? Mhz değerleri ne olmalı ve son olarak ramleri 4x4 mü yapmalıyım yoksa bölmeden kullanmak daha mı iyidir ?

ddr4 leri bilmiyorum ama ddr3 1600 mhz bile yeterli , 16 olsun en az, ramleride 8x8 alman daha iyi derim. Bu arada sakın Mac aliyim deme Mac'de Kurgu yapıbileceğin sadece Final Cut var oda beş para etmez...

Bende kendime ayni böyle hizla cikti ala bilecegim bir bilhisayar istiyiyorum. Bildigim kadariyla after effectsde gpu önemli ancak edius cpu ya yukleniyor. Ben i7 6700k vs i7 5820k arasi gidip geliyorum..

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı