2500 bütçe ile KC3000 vs 980 Pro

pcci44

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu sorunun belki 100 lerce konusunu okudum :). Biliyorum çok fazla tartışma var fakat gönlüm Samsung'dan yana. Ama Samsung'un Kingston'dan fazla ısındığına dair söylemler var. Kingston almak istiyorum ama sadece laptop düştüğü için elimde bozulan Kingston SATA M.2 SSD var. Bazıları diyor Kingston iyi bazıları Samsung diyor. Ben kullanan arkadaşlardan öneri almak istiyorum. M.2'yi ağırlık olarak oyun ve mühendislik programlarında kullanacağım. DRAM'li daha iyi olduğu için DRAM'li bir model almak istiyorum almak istediğim model 1 TB. Samsung kingstona göre 200 TL daha pahalı. Cihazım gen3 gen 4 desteklemiyor yani. Seneye gen4 laptopa geçeceğim için şimdiden gen4'lü M.2 almak istiyorum. Alacaksam kaliteli bir şey almak istiyorum. Önerilere açığım. Maksimum bütçe 2.5k. Öneri verecek arkadaşların 2 modelin birbirine oranla avantaj ve dezavantajlarını belirtmesini rica ediyorum.

Son düzenleme:
980 sserisini bir araştir derim hızlı ömür kaybediyor diye biliyorum. WD alabilirsin veya Samsung'un başka serisine bakabilirsin.

"Bu konuda güzel haber geldi. Hatırlamak adına geçtiğimiz haftalarda Samsung 980 Pro ve 990 Pro SSD birimlerinin normalden çok daha hızlı ömür kaybına uğradığı ortaya çıktı. Yapılan testlerde bir 990 Pro'nun SSD sağlığı, sadece 4 TB'lık veri yazımı sonrasında yüzde 94'e düştü."

980 sserisini bir araştir derim hızlı ömür kaybediyor diye biliyorum. WD alabilirsin veya Samsung'un başka serisine bakabilirsin.

"Bu konuda güzel haber geldi. Hatırlamak adına geçtiğimiz haftalarda Samsung 980 Pro ve 990 Pro SSD birimlerinin normalden çok daha hızlı ömür kaybına uğradığı ortaya çıktı. Yapılan testlerde bir 990 Pro'nun SSD sağlığı, sadece 4 TB'lık veri yazımı sonrasında yüzde 94'e düştü."

Evet hocam bu haberleri duymuştum. Ondan dolayı Kingston arayışına başladım. Bir sorum daha olacak M.2 portumun Max kaç GB desteklediğine nereden bakabilirim?

Evet hocam bu haberleri duymuştum. Ondan dolayı Kingston arayışına başladım. Bir sorum daha olacak M.2 portumun Max kaç GB desteklediğine nereden bakabilirim?

Anakartının sayfasında yer alması lazım veya Google'dan araştırabilirsin. Kingston alacaksan da düzgün bir yerden almanı öneririm çok fazla çakması dolaşıyor.

Anakartının sayfasında yer alması lazım veya Google'dan araştırabilirsin. Kingston alacaksan da düzgün bir yerden almanı öneririm çok fazla çakması dolaşıyor.

Hocam laptop modelime baktım fakat hiçbir yerde veri bulamadım. Acer Nitro 5 AN515-54 kullandığım laptop. M.2'yi Amazon'dan alacağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı