2500 TL anakart ve işlemci önerisi

GloriouScorpion

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle hepinize merhaba arkadaşlar 2 gün önce ekran kartı önerisi başlığı açıp RX 6500 almaya karar vermiştim. Bendeki anakartta PCI 3.0 olduğu için şimdilik idare eder sonra değişirim diye düşünüyordum. Şimdi işler biraz daha değişti kardeşim kendine APU sistem toplamaya karar verdi ve ben ona bendeki B450M + Ryzen 3 4300GE işlemcimi vereyim o sırada yeni bir PCI 4.0 destekli anakart ve işlemci alalım diye kararlaştırdık. Şimdi sizcen ricam belki 3000'e kadar zorlayabilirim ama fazlasını geçemem ne önerirsiniz? Bir de kasam bu model şu anda içinde Gigabyte B450M S2H var baktığım anakartlarında micro atx diyor herhangi bir sorun yaşar mıyım?

Düşündüğüm işlemci ve anakart şu an için
Intel i3-10105F Dört Çekirdek 3.70 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe ve
Asus B560M-P-SI LGA1200 DDR4 mATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe / / /
Asus Prime B560M-K Intel LGA1200 DDR4 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe bilmiyorum Prime ile arasında ne kadar fark var. Bir diğer opsiyon:
AMD Ryzen 3 3300X Dört Çekirdek 3.80 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe ve
https://www.hepsiburada.com/asus-pr...UJE_a0_Z4OuK06AmFzhoCsnkQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds olabilir ama bütçemi aşıyor, tamamen 4.0 PCI destekli anakart olmasından dolayı araştırıp bunlara karar kıldım siz ne dersiniz ne önerirsiniz hepinize şimdiden çok teşekkür ediyorum.

ya açıkçası tam pci muhabbeti nedir bilmiyorum anakart 4.0 desteklese yeterli olmuyor mu, diğer türlü çok aşıyorum bütçeyi
Ne yazikki sadece anakartin 4.0 olmasi yetmiyor. Islemcinin de 4.0 i desteklemesi gerekiyor. Ayni sorunu ben de yasiyorum. 6500xt almayi dusunuyorum ve 6500xt de cok fazla fps kaybi oldugu icin islemciyi de degistirmem gerekiyor

6500XT'den tam performans almak için en ucuz günü kurtaracak ikili.

Anakart çöp bilmem ne diye boş boş yorum yazacaklar bu kısıtlı bütçede sıfır olarak daha iyi bir öneriniz varsa bekliyorum.

6500XT'den tam performans almak için en ucuz günü kurtaracak ikili.

Anakart çöp bilmem ne diye boş boş yorum yazacaklar bu kısıtlı bütçede sıfır olarak daha iyi bir öneriniz varsa bekliyorum.
Valla ben de bu ikiliye bakıyodum tam daha uyguna sanırım zor.

Peki MicroATX falan yazıyor ya herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım ?

Valla ben de bu ikiliye bakıyodum tam daha uyguna sanırım zor.

Peki MicroATX falan yazıyor ya herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım ?

Daha ucuzu ikinci el üzerinden Ryzen 3 3100 alıp yanında B550M PRO VDH veya B550-A PRO ile kullanmak. Gerek var mı yok mu tartışılır. Anakart çok giriş seviyesi kalmış dersen 3100 üzecek bir işlemci değil. 1.5K dolaylarında bulunabiliyor.

Daha ucuzu ikinci el üzerinden Ryzen 3 3100 alıp yanında B550M PRO VDH veya B550-A PRO ile kullanmak. Gerek var mı yok mu tartışılır. Anakart çok giriş seviyesi kalmış dersen 3100 üzecek bir işlemci değil. 1.5K dolaylarında bulunabiliyor.
Valla ilerde takviye yapmayı düşünmüyorum ama malum yakında ekran kartı da alacağım maksimum verebileceğim tutar 3000tl. 2. ele hiç sıcak bakmıyorum sizin attığınız linktekiler yeterli olacaktır diye düşünüyorum ne dersiniz ? Siz benden daha tecrübelisiniz o yüzden sizin yorumlarınıza güveniyorum.

Valla ilerde takviye yapmayı düşünmüyorum ama malum yakında ekran kartı da alacağım maksimum verebileceğim tutar 3000tl. 2. ele hiç sıcak bakmıyorum sizin attığınız linktekiler yeterli olacaktır diye düşünüyorum ne dersiniz ? Siz benden daha tecrübelisiniz o yüzden sizin yorumlarınıza güveniyorum.

Şahsen şu PCI 4 mevzusu olmasa direkt B450M S2H alın derdim 3300X gibi 65W TDP'ye sahip bir işlemci için fazlasıyla yetecek bir anakart fakat PCI 3 ile gelmesinden ötürü kartın olmayan performansı iyice yok oluyor. Bütçe de zaten ortada ve eğer ikinci ele de sıcak bakmıyorsanız 3300X+B550M-A PRO tercih edilebilir. Intel kanadındaki alternatifler için en az 3.5-4K gibi bir bütçeyi gözden çıkarmanız gerekiyor ki 6500XT için bana kalırsa gerek yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı