Dumbell bench press kanat bölgesini çalıştırıyor mu?

Yusuf Kiraz 38

Hectopat
Daha fazla  
Dumbell bench press yaparken göğsümü hissedebiliyorum ve pump yakalayabiliyorum ama kanat bölgemde de pump hissediyorum. Sizce hareketi mi yanlış yapıyorum? (4 set VE12 tekrar) yoksa dumbell bench press kanat bölgesini de çalıştırıyor mu?

Dumbell bench press yaparken göğsümü hissedebiliyorum ve pump yakalayabiliyorum ama kanat bölgemde de pump hissediyorum. Sizce hareketi mi yanlış yapıyorum? (4 set VE12 tekrar) yoksa dumbell bench press kanat bölgesini de çalıştırıyor mu?
Bench gibi bir harekette 4x12 bence gerekli değil, fazlasıyla vücudunuzu yorduğunuzdan kanatlarınızıda işin içine katıyorsunuzdur.

Stabilizer olarak çalışır ama normalde hissetmemen gerekir. Dirseklerini vücuduna yakın tut ve hareketin üst kısmında göğsünü sık. Larry Wheels bir videosunda dirsekleri vücuduna yakın tutmanın önemini anlatıyordu.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dirsekleri içeri almak hareketi daha iyi bir göğüs hareketine çevirmiyor sadece bir varyasyon.

Üst göğüs, orta ve alt göğüsten farklı olarak omuz addüksiyonundan ziyade daha çok omuz fleksiyonundan sorumlu olduğu için dirsekleri içeri almak yani omuz fleksiyonunu artırmak üst göğüs için daha iyi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı