Merhaba arkadaşlar. İleriye dönük işlemci ve anakart ihtiyacım var. Daha önceden kullandığım sistemin parçalarını kullanacağım. Ryzen 5 2600 vardı. Onu sattım aylar önce. Şimdi de ileriye dönük, ileride stoklara göre ekran kartı da alacağım. Aklımdaki ilk işlemci Intel i5 10400 almak var ve ileride ekran kartı stok ve fiyatına göre ise 2060 veya 1660S alabilirim.
2x8 GB 3200 MHz RAM
250 GB Samsung SSD
FSP 750W 80+ Bronze PSU
Phanteks kasa
Sorun şurada; şu an 10400 işlemci Ryzen 3600 ile hemen hemen eş değerde diyebiliriz FPS açısından. Fakat dahili görüntü bazındaki FPS açısından bakarsak da Ryzen 5 3400 G daha iyi görünüyor fakat ileride ekran kartı aldığımda bana performans verecek işlemci lazım olacak. Sizce hangi işlemciyi tercih etmeliyim?
Bütçe işlemci 1500 dersek eğer yaklaşık 2250-2500 anakartla beraber bütçe diyebiliriz. Daha da artabilir fakat bu performans beni mutlu edecektir.
Not: Güçlü oyunları oynamıyorum. APU bana LoL oynatsa yeter. Zaten günlük kullanacağım ekran kartı alana kadar.
Yardımlar için teşekkürler şimdiden.
2x8 GB 3200 MHz RAM
250 GB Samsung SSD
FSP 750W 80+ Bronze PSU
Phanteks kasa
Sorun şurada; şu an 10400 işlemci Ryzen 3600 ile hemen hemen eş değerde diyebiliriz FPS açısından. Fakat dahili görüntü bazındaki FPS açısından bakarsak da Ryzen 5 3400 G daha iyi görünüyor fakat ileride ekran kartı aldığımda bana performans verecek işlemci lazım olacak. Sizce hangi işlemciyi tercih etmeliyim?
Bütçe işlemci 1500 dersek eğer yaklaşık 2250-2500 anakartla beraber bütçe diyebiliriz. Daha da artabilir fakat bu performans beni mutlu edecektir.
Not: Güçlü oyunları oynamıyorum. APU bana LoL oynatsa yeter. Zaten günlük kullanacağım ekran kartı alana kadar.
Yardımlar için teşekkürler şimdiden.
Son düzenleyen: Moderatör: