2500 TL APU sistem toplama

Bütçe
2500 tl

Zaitex

Hectopat
Daha fazla  
Şu an bunu yazdığım bilgisayar 16 yıllık ben ise 15 yaşındayım. Hayatımda hiç FPS oyunu oynamadım, Minecraft da oynamadım daha telefonum bile olmadı en son herkes oyunlar ile ilgili konuşurken ben o nasıl bir oyun diye düşünüyordum, sonra oradan buradan çalıstım çabaladım, bu arada ailem bodrum gibi bir yerden yazlık alacak yani paraları gayet var ama bana asla bilgisayar almadılar ve hep şunu söylediler: Sen bebek misin? Oyun oynayacaksın bu yaşta, 2600 TL bütçe topladım. 100 TL'sini biriktireceğim, oyun falan alırım diye. 2500 TL kasasız bir bilgisayar toplayacağım. Bana 100 TL monitör, 150 TL PSU önerecek var mı?

Son düzenleme:
Şu an bunu yazdığım bilgisayar 16 yıllık ben ise 15 yaşındayım. Hayatımda hiç FPS oyunu oynamadım, Minecraft da oynamadım daha telefonum bile olmadı en son herkes oyunlar ile ilgili konuşurken ben o nasıl bir oyun diye düşünüyordum, sonra oradan buradan çalıstım çabaladım, bu arada ailem bodrum gibi bir yerden yazlık alacak yani paraları gayet var ama bana asla bilgisayar almadılar ve hep şunu söylediler: Sen bebek misin? Oyun oynayacaksın bu yaşta, 2600 TL bütçe topladım. 100 TL'sini biriktireceğim, oyun falan alırım diye. 2500 TL kasasız bir bilgisayar toplayacağım. Bana 100 TL monitör, 150 TL PSU önerecek var mı?
100 TL monitör yok piyasada. 150 TL PSU ise C4'den başka bir şey olmaz.

Donanım bilgin olmadan sistem toplamakta çok zorlanırsın. Hızlıca olacak bir şey değil bilgisayar toplamak. Herhangi bir sosyal medya vs. adresin varsa at bana. Oradan yazayım yardımcı olayım.

2100 TL civarı hazır sistem bakarız sana, 400-500 de monitör bakarız, dediğim gibi at sen bana discord-facebook-instagram neyin varsa detaylı bir şekilde anlatayım yardımcı olayım.

100TL'ye monitör bulabilene helal olsun yani monitör derken ciddi anlamda yoksa tüplü lazımsa buluruz. 150TL'ye el bombası alıp kasaya koymak daha güvenli olacaktır.

Üzgünüm ama bu fiyatlara olması imkansız. Biraz daha bütçe biriktirmelisin kesinlikle.

100TL'ye monitör bulabilene helal olsun yani monitör derken ciddi anlamda yoksa tüplü lazımsa buluruz. 150TL'ye el bombası alıp kasaya koymak daha güvenli olacaktır.

Üzgünüm ama bu fiyatlara olması imkansız. Biraz daha bütçe biriktirmelisin kesinlikle.

2.el bir monitör bulmuştum 60 Hz sanırım.
Hocam maalesef o fiyata ne PSU ne de monitör bulamazsınız.

2. el olacak zaten sıfırını zaten o fiyata bulamam.
Donanım bilgin olmadan sistem toplamakta çok zorlanırsın. Hızlıca olacak bir şey değil bilgisayar toplamak. Herhangi bir sosyal medya vs. adresin varsa at bana. Oradan yazayım yardımcı olayım.

2100 TL civarı hazır sistem bakarız sana, 400-500 de monitör bakarız, dediğim gibi at sen bana Discord-Facebook-Instagram neyin varsa detaylı bir şekilde anlatayım yardımcı olayım.

Hocam ben toplayabileceğimi düşünüyorum 10 yaşındaki çocuk yaptıysa bende yaparım.
100 TL monitör yok piyasada. 150 TL PSU ise C4'den başka bir şey olmaz.

Peki hocam PSU olarak ne önerirsin?

Adam gibi çalışmaz, çok küçüktür ve mutlaka bir sıkıntısı vardır. Kimse 100TL'ye monitör satmaz.

Benim şu an kullandığımdan iyidir 16 yıllık kullandığım ve 13 inc falandır Max.
Hocam ailenize oyun oynayan yayıncıları falan gösterirseniz bilgi sahibi olurlar ve yardımcı olurlar belki.

Oyunlara bebekçe diyen biri yayıncılara ne der bilemiyorum.

Hocam ikinci el şart. Param güvendesiz asla alma bu arada. İstanbul'da oturuyorsan şanslısın gidip görürsün.

Ryzen 3 2200G : Ortalama 2.el 750 lira civarı
Anakart : Ortalama bir 2.el A320 anakart 400-430 lira civarı
RAM : Ortalama 320-350 arası 8 GB DDR4 3000 Mhz 2.el
SSD : 120 GB sıfırı 170 liraya var
Kasa+ PSU : 350 liraya 400 Wattlı kasalar var.
Monitör : 350 lira 20 inç 60 Hz rahat bulunur.
Topladığımda 2400 Lira ediyor. PSU biraz sıkıntı ama daha iyisi bulamadım maalesef. Bu arada bunlar pazarlıksız fiyatlar. Biraz pazarlıkla 2200 civarına gelebilir belki.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı