2500 TL Bandında Toplama Bilgisayar Önerisi

Bütçe
2500
3000TL civarında böyle bir sistem öneririm ancak 3000TL altı için dahili GPU kullanmanızı öneririm.

Ana kart -440

İşlemci - 640

RAM - 265

Kasa + PSU - 610

SSD - 150

Ekran kartı - 920

3027

Kendi toplamaya çalışırsa, bundan daha ucuz bir sistem toplayamaz zaten. Toplarsa eğer birkaç ekipman kalitesiz olur.

Ya da ikinci el 200 liraya R7 240 gibi bir ekran kartı alır, ilerde bütçe olunca yeniler.

İkinci el 100 lira daha verip sıfırı alınabilecek erkan kartı, james donkey ssd, kasa psu yok ve 8gb ram 2.500 liraya topluyorsan helal olsun sana. Bir de insanlara sallıyorsun.

2.500 liraya ancak APU alirsin, o da oyun anlaminda tatmin etmez.
3.000'e cikarsan R5 1600AF ve RX570 sistem alir keyfini sürersin. Cikamazsan da ikinci elden almayi düşünebilirsin ekran kartini.
Onun dışında
R5 1600AF, B450m S2H, 8 GB 3000MHZ ve üstü RAM, 240 GB Kingston, WD, Corsair vb. SSD ve FSP CMT110A 500W kasa ve PSU işini görür.

2500 TL'ye kolay kolay adam akıllı hazır sistem bulamazsın. Benim tavsiyem acele etmeden ve parça kalitesinden ödün vermeden indirim kovalayarak parça parça sistem toplamanızdan yana. @Caner Uncu nun verdiği örnekteki parçalar gibi.

Son çare olarak da uygun fiyatlı ve sorunsuz parça bulursanız 2. ele de yönelebilirsiniz.

Senin sisteminde kasa-psu yok. 2500TL'ye sistem dizmiş olmuyorsun bu şekilde.

O zaman neden cevap yazıyorsun dostum? Adam buraya öneri vermen için yazıyor. Kendi zaten araştırsa ve yeterli bulsa buraya konu açmaz. Akıl akıldan üstündür demiş, buraya bir konu açmış sen adama kendin araştır diyorsun. Yazma o zaman buraya illa yazmak zorunda değilsin.

Parça parça alma mantığı 5-6 bin ₺’lik sistemlerde iş görür. 2-3 bin ₺’lik sistemlerde bunun bir mantığı yok aksine hazır almak daha mantıklı. Ayrıca işinize geldiği gibi öneri yapmak yerine hiç yapmamayı tercih edebilirsiniz. Attığın sistem gayet güzel performans verir henüz bunun bile bilincinde değilsin. Ek olarak “PSU ve kasa yok 3-5 bir şey bulman lazım” diyorsun kasa ve PSU dediğin şey ortalama 500-600 TL’ye denk gelir. Bu da bütçeyi 3100 ₺ gibi bir rakama çeker. Yani 3-5 bir şey olmaktan çıkar. Adamın bütçesi 3100 ₺ olsa 3100 der 2500 dediyse 2500’dür. Konuşmak için konuşan insanlardan hiçbir farkınız yok boş beleş yazıyosunuz sadece, insanları yanlış yönlendirmeyin. Asıl sen boş yapıyorsun bunca insan sana sitem ediyor bence boş boş millete artistlik yapacağına, neden herkes sana çullanıyor bunu bir düşün. Mesela attığın sistem saçmalıktan ibaret olabilir mi?

Sen kendine acı. Senden bir tavsiye göremedim. Eleştiriden öteye gidemedin. hadi benim topladığım sistem sorunlu, Herkez toplar. Ben toplayamaz demedim, Yonğasını, işlemcisni yazdınmı zaten en düşük fiyatlar çıkıyor. Sen şöyle adam gibi bi sistem önerinde bulunda adamın işi görülsün Bill Gates. Ben hadi yardımcı olamdım. Sen yardımcı olsana niye bi tavsiye göremiyoruz senden. Bu kadar bildiğine göre senin ateş eden sistemler koyman lazım buraya bekliyorum. Herkezin toplayamıycağı bişey olsun Yoksa burda anca böyle forum forum gezip kendi capında egomu yapıyon.

@burakurtoglu
Türkçe'yi*, cühela*, vereyim*, "Ben..*",iddia*.
İnsanların Türkçe'yi kullanımına laf atmadan evvel kendiniz biraz düzgün yazmayı öğrenin.
İyi sosyaller.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…