2500 TL güç kaynağı önerisi

Ryzen5 3600 İşlemci
RX5700 Ekran Kartı
Asus Prime B450M Anakart
8x2 16GB Ram
550W RGB PSU(değiştireceğim)
500GB m2 SSD

DIGER SISTEM
Ekran Kartı+ ASUS RTX 2060 6 GB
İşlemci+ Intel i3 10105F
Anakart+ Gigabyte H510M
RAM+ G.Skill Ripjaws 8+8 16 GB
Kasa+ Game Booster Mesh 4 fanlı 550W +80(değiştireceğim güç kaynağı)
M.2 NV SSD+ Kioxia Exceria 500 GB

Sistemler bu şekilde.

MSI Mag A650BN 650W 80+ Bronze Power Supply
Hocam attığım Asus olanda stop fan özelliği var onu tercih etmek isterim. Aynı modelin 650W modelini almak istiyorum.

Veya bu bileşenlere 550W yeterli ise attığım ürünü almak istiyorum.

Son düzenleme:
Hocam kısacası bu sistemlere teorik olarak 550W PSU yeterli olacaktır ama sınırda çalışacaktır özellikle yük altında o yüzden her iki sistemde de PSU'nun verimli çalışabilmesi için 650W PSU daha güvenli, daha verimli olacaktır. (ama şunu dipnot geçeyim 550W PSU almak istiyorsanız PSU sınırda çalışacaktır.) Ne olur ne olmaz 650W PSU öneririm.

Yeni PSU aldığımda yapmam gereken önemli bir işlem var mı yoksa direk kasaya yerleştirip, slotları takıp vs çalıştırmam yeterli mi?

Efendim önerdiğiniz MSI güç kaynağını alacağım yarın. Bilginiz var mı be kadar sesli çalışıyor? En başta da belirttiğim gibi sessizlik aşırı ön planda benim için.

Umarım sorunsuz bir alışveriş olur. Teşekkür ederim tekrardan.

Son düzenleme:
Hocam iyi geceler,

MSI MAG A650bn 650W 80+ Bronze Power Supply // MSI bu modelde fan hızını mantıklı bir şekilde ayarlayarak PSU ne kadar güç altındaysa PSU'nunda fanları onunla doğru orantılı çalışmakta. Normal kullanımda aşırı sessiz, ama çok yüksek yük altında orta seviyede ses çıkaran bir PSU'dur.

Bu aşırı yük altında da çıkardığı "orta seviye" ses miktarı hiçbir kullanıcıyı rahatsız etmeyecek bir ses miktarıdır. Yani evet bu PSU sessiz çalışıyor denilebilir.

PSU'yu takarken hava akışına göre takmanız dışında herhangi önemli bir işlem yoktur. (kısacası kasanın içinde bir hava çıkışı olmalı bunu da PSU'nun fanına göre rahatlıkla ayarlayabilirsiniz.)

Rica ederim hocam, tekrardan iyi geceler.

Hocam iyi geceler,

MSI MAG A650bn 650W 80+ Bronze Power Supply // MSI bu modelde fan hızını mantıklı bir şekilde ayarlayarak PSU ne kadar güç altındaysa PSU'nunda fanları onunla doğru orantılı çalışmakta. Normal kullanımda aşırı sessiz, ama çok yüksek yük altında orta seviyede ses çıkaran bir PSU'dur.

Bu aşırı yük altında da çıkardığı "orta seviye" ses miktarı hiçbir kullanıcıyı rahatsız etmeyecek bir ses miktarıdır. Yani evet bu PSU sessiz çalışıyor denilebilir.

PSU'yu takarken hava akışına göre takmanız dışında herhangi önemli bir işlem yoktur. (kısacası kasanın içinde bir hava çıkışı olmalı bunu da PSU'nun fanına göre rahatlıkla ayarlayabilirsiniz.)

Rica ederim hocam, tekrardan iyi geceler.
Efendim selamlar olsun. RTX 2060 lı sistem üzerinden yazıyorum. Önerileriniz için teşekkür etmek istedim. İyi günler diliyorum.

Rica ederim hocam ne demek hayırlı olsun yeni sisteminiz güle güle kullanın. Sizin adınıza sevindim tekrardan rica ederim iyi günler diliyorum.

Efendim ekran kartının termal macununu değiştirirken fark ettim de VRM'leri soğutan termal padler bir tık kuru gibi duruyordu. Tek parça normalde ana kopmuş ben soğutucuyu kaldırırken. Sizce sorun olur mu? Değiştirmem gerekli mi? Ilk defa açan benim ekran kartını bu arada.

Hocam merhaba,
Kısaca VRM termal padlerin kopması ekran kartında çok ciddi sorunlara sebep olabilir. en kısa zamanda yeni termal pad alın.

Oluşacak sorunlar (pad değiştirmezseniz);
1) VRM aşırı ısınması.
2) VRM arızaları.
3) GPU performans düşüşü.
4) Dengesiz çalışma (voltaj seviyeleri değişecektir bu da sistem çökmeleri, görüntü hataları vb. sorunlar çıkaracaktır.)
5) VRM soğutma problemleri (eğer VRM düzgün soğutulmaz ise hem VRM hem de VRM yanındaki bileşenleri de etkileyebilir ve bu da sisteminizde kalıcı sorunlara neden olabilir

Özetle: Evet çok ciddi sorunlara neden olabilir? en kısa zamanda yeni bir termal pad alınması en iyi ve doğru seçim olacaktır.

Hocam merhaba,
Kısaca VRM termal padlerin kopması ekran kartında çok ciddi sorunlara sebep olabilir. en kısa zamanda yeni termal pad alın.

Oluşacak sorunlar (pad değiştirmezseniz);
1) VRM aşırı ısınması.
2) VRM arızaları.
3) GPU performans düşüşü.
4) Dengesiz çalışma (voltaj seviyeleri değişecektir bu da sistem çökmeleri, görüntü hataları vb. sorunlar çıkaracaktır.)
5) VRM soğutma problemleri (eğer VRM düzgün soğutulmaz ise hem VRM hem de VRM yanındaki bileşenleri de etkileyebilir ve bu da sisteminizde kalıcı sorunlara neden olabilir

Özetle: Evet çok ciddi sorunlara neden olabilir? en kısa zamanda yeni bir termal pad alınması en iyi ve doğru seçim olacaktır.

Efendim teşekkür ederim cevabınız için ama bu bahsettiğim VRM değil, VRM Inductor'lerin üzerindeki termal padler. Araştırdığım kadarıyla 1.5 mmlik termal padlere ihtiyacım var. Önerebileceğiniz bir marka var mı acaba?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı