2500 TL i3 6098p sistem toplama

mur4tt

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Kendim aşağıdaki sistemi topladım ve alacağım. Sizlerden isteğim sistemi değerlendirmeniz olacak çünkü çok detaylı bilgim mevcut değil bu konuda. Şimdiden teşekkürler...

Sistemde genel olarak; GTA V, CS:GO, Rust, The Long Dark ve H1Z1 oynayacağım. Grafik konusunda 1080p olsum, her şeyi Ultra olsun tarzında takıntım yok. :)

Anakart: MSI H110M PRO-VD
İşlemci: Intel core i3 6098p
Ram: Kingston HyperX Fury 8GB DDR4
Kasa: Zalman Z3 Plus 600le 600w
Monitor: Philips 21,5" 5ms 1920x1080
HDD: WD Caviar Blue 1TB 7200rpm 64MB
Klavye/Mouse: Logitech MK120

Ekran kartına karar veremedim. Sistem şu haliyle 1777 TL tutuyor. Vatan'dan toplayacağım bu arada. 1050ti düşünüyorum ama darboğaz yapar mı bilmiyorum. Bir de parçalar sizce bütçeye göre nasıl? Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler şimdiden.

@mur4tt Ben 2400 liraya biraz daha iyisini topladım tavsiye ederim.
received_10211791272476716.jpeg

@Sinan05 çok teşekkür ederim ancak kasayı vatandan toplayacağım ve amd ekran kartına ciddi derecede ön yargım var, o yüzden gtx 1050ti takacağım karar verdim. Bir de h110m ile b150m arasında ne gibi farklar var acaba?

@Sinan05 çok teşekkür ederim ancak kasayı vatandan toplayacağım ve amd ekran kartına ciddi derecede ön yargım var, o yüzden gtx 1050ti takacağım karar verdim. Bir de h110m ile b150m arasında ne gibi farklar var acaba?
AMD ön yargınız olmasın. Bakkal diyoruz biz olanlara. Her iki marka da kayet başarılılar, olmasalar zaten batarlardı şimdiye kadar. H110m size ne sunuyorsa biraz daha iyisini B150 sunuyor. Daha kaliteli ses, daha kalın bir kart. H110m ben önermiyorum 60 70 lira koyarak B150 alabiliyorsunuz genelde. Pc'Yi Vatan'dan toplamayın bence. İsmi var diye tercih ediliyor fakat bizim burda tavsiye ettiğimiz yerler hem daha ucuz oluyorlar hem de bazıları ilk hafta sorgusuz sualsiz geri alıyor ürünlerini. Bir sıkıntı durumunda Vatan'dan çok daha da ilgili ve hızlılar. Vatan daha Usb sticklerini değiştirmiyor bile elden aldıysanız. Ben o yüzden Ebrar Bilgisayar, Sinerji, İnventus, Teknobiyotik gibi siteleri tercih ediyorum. Sizde kendi araştırmanızı yapın yine istediğiniz yerden alırsınız tabi karar sizin.

Bende açıkçası parçaları direkt görüp alma taraftarıyım, hatta kurulumunda bile başında duracağım. Sinerji ve Teknobiyotik çokça tavsiye ediliyor ancak online alış-verişe ne ben, ne ailem sıcak bakıyor biraz da mesele bundan kaynaklı. Ek olarak kasa ve içindeki psu nasildir? Özellikle bu akım koruması vb. durumlar konusunda takıntılıyım. Bir de bu sistemde zalman z3 plus kasayı boş olarak alıp, zalman zm600-glx 80plus 600w psu almak daha mı iyi olur?

@mur4tt aynen kasayı boş al poweri +80 plus al. Şahsen 500W de yeter fakat senin bileceğin iş. Bende sinerji düşünüyordum fakat Ebrar daha ucuz oraya yöneldim. Zaten daha önce alışveriş yapmıştım çabuk ulaşılır ve ilgilenir onda şüpheniz olmasın. AMD nin sadece işlemcisine önyargılı bakılır ki bende öyleyim fakat bu ekran kartları çok kaliteli ve emin ol yeni sistem toplayacak kişilerin çoğu bu RX kartları tercih ediyor.

Önerileriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar. O halde şu an için sistemin son halini yazayım, ona göre bir yorum yapın isterseniz.
MSI H110M PRO-VD
Intel i3 6098p
GTX 1050 ti
8GB KINGSTON HyperX Fury DDR4 2133 MHz
WD Caviar Blue 1TB 7200rpm 64 MB
ZALMAN Z3 PLUS KASA
ZALMAN ZM600-GLX 80+ 600W

@mur4tt aynen kasayı boş al poweri +80 plus al. Şahsen 500W de yeter fakat senin bileceğin iş. Bende sinerji düşünüyordum fakat Ebrar daha ucuz oraya yöneldim. Zaten daha önce alışveriş yapmıştım çabuk ulaşılır ve ilgilenir onda şüpheniz olmasın. AMD nin sadece işlemcisine önyargılı bakılır ki bende öyleyim fakat bu ekran kartları çok kaliteli ve emin ol yeni sistem toplayacak kişilerin çoğu bu RX kartları tercih ediyor.
Ebrar Bilgisayar'dan aldınız mı yani sistemi? Arkadaşa elinize geçme süresini falan söylerseniz daha sıcak bakabilir belki.
Önerileriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar. O halde şu an için sistemin son halini yazayım, ona göre bir yorum yapın isterseniz.
MSI H110M PRO-VD
Intel i3 6098p
GTX 1050 ti
8GB KINGSTON HyperX Fury DDR4 2133 MHz
WD Caviar Blue 1TB 7200rpm 64 MB
ZALMAN Z3 PLUS KASA
ZALMAN ZM600-GLX 80+ 600W
Hocam bence o kadar düşük seviye bir anakart alıyorsanız Gigabyte seçin. 3 yıl garanti veriyor Gigabyte. Yamulma falan olursa. Olmaz ama oldu diyelim ilerki yıllarda 1 yılınız daha olduğunu bilirsiniz en azından.

MSI da da 3 yıl garanti var. Ama H110 soket icin hep Gigabyte tercih ediliyor. Verimlilik daha çok deniliyor. Ayrıca RX 460, GTX 1050 gibi ekran kartı ve duşük güç tüketen Skylake işlemci var. Aerocool v2x 500W güç kaynaklı kasayı alabilirsin. Yani i3 6098P ve RX460-GTX 1050-Ti gibi problem yapmaz fazlaca artar. Ama sistem daha uzun ömürlü olsun istersen i5 6400-6500 al. İleride i3 6098P darboğaz yapacaktır. Eğer 2-3 sene sonra komple sistem yenilerim diyorsan sakınca yok tabi.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı