2500 TL klavye önerisi

Peki bu Bluetooth olayı mouse için de geçerli mi? Yani kablolu mouse yerine kablosuz almak bir dezavantaj mıdır? Konudan biraz saptım ama yakalamışken sorayım :)

Bence kablosuz klavyeden ziyade kablosuz mouse kullanmak çok büyük rahatlık. Çünkü klavyelerde RGB olduğundan dolayı şarjları Mouse'lere göre daha az gidiyor. Aynı bağlantı senaryoları, dediğim Hz değerleri için modelden modele değişkenlik gösterebilir. Kablosuz Mouseler'de Hz olayı biraz daha farklı. Hz değeri yükseldikçe ms değeri düşer. Mesela Mouse'ler 1000 Hz kullanımda 1ms, 2000 Hz kullanımda 0.8 ms, 8000 Hz kullanımda 0.2-0.3 ms gibi değerler veriyor. Tabii Hz ne kadar yükselirse işlemciye o kadar fazla yük biniyor haliyle işlemcinizin sağlam olması gerekiyor. 2000 Hz ve 4000 Hz kullanmak şu an günümüzde çok ideal zaten driver üzerinden ayarlabiliyorsunuz.

Bence kablosuz klavyeden ziyade kablosuz mouse kullanmak çok büyük rahatlık. Çünkü klavyelerde RGB olduğundan dolayı şarjları Mouse'lere göre daha az gidiyor. Aynı bağlantı senaryoları, dediğim Hz değerleri için modelden modele değişkenlik gösterebilir. Kablosuz Mouseler'de Hz olayı biraz daha farklı. Hz değeri yükseldikçe ms değeri düşer. Mesela Mouse'ler 1000 Hz kullanımda 1ms, 2000 Hz kullanımda 0.8 ms, 8000 Hz kullanımda 0.2-0.3 ms gibi değerler veriyor. Tabii Hz ne kadar yükselirse işlemciye o kadar fazla yük biniyor haliyle işlemcinizin sağlam olması gerekiyor. 2000 Hz ve 4000 Hz kullanmak şu an günümüzde çok ideal zaten driver üzerinden ayarlabiliyorsunuz.

VGN V87 klavyeyi tavsiye eder misin? Yoksa Akko FUN60 daha mı iyidir?

Fiyat ve özelliklerine göre Akko FUN60 daha iyi hocam. Bu fiyat bandında Akko kalitesinde başka Rapid trigger klavye yok.

Rapid trigger konusuna pek hakim değilim. Senin yazdıkların gayet iyi görünüyor ama araştırdıkça farklı modeller de çıkıyor. Benim için önemli olan CS2 oynarken rahat oyun oynatması ve fiyat performans olması. Rapid trigger, mekanik,manyetik, red switch,blue switch olaylarını bilmiyorum yani . Aynı fiyat bandında VGN V87 ile Aula F75 seçeneklerini de görünce bir danışayım dedim o yüzden.

Rapid trigger konusuna pek hakim değilim. Senin yazdıkların gayet iyi görünüyor ama araştırdıkça farklı modeller de çıkıyor. Benim için önemli olan CS2 oynarken rahat oyun oynatması ve fiyat performans olması. Rapid trigger, mekanik, manyetik, red switch, blue switch olaylarını bilmiyorum yani. Aynı fiyat bandında VGN V87 ile Aula F75 seçeneklerini de görünce bir danışayım dedim o yüzden.

FPS oyunları açısından Rapid trigger olması daha iyi. Rapid trigger olunca tuşların kaç Mm'de algılanacağını driver üzerinden ayarlabiliyorsun böylece tuş hassasiyetin ya artıyor ya azalıyor. Diyelim CS'de A-D yaparken diğer klavyeler 4mm de algılıyorsa sen bunu 0.1mm olarak ayarlarsan rakiplerine oranla tepkime süren iyi olur.

Linkte Akko Fun 60 Ultra yazıyor ama yönlendirince Pro modeline gidiyor. Zaten ultra modeli bu fiyatlarda yok. Pro modeli iş görür mü?
Görür hocam aralarında sadece batarya ve sensör farkı var. Ultra modelinde TMR sensör kullanılırken Pro modelinde HE sensör kullanılıyor. TMR modeline gerek yok oldukça pahalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı