2500 TL Mini ITX Sistem Toplama

• Konuyu başlatan Fam
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 1.911

Fam

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba. 2500 TL'ye mini ITX sistem önerisi istiyorum. Ben de bir sistem topladım sizlere göstermek isterim. Ancak pek iyi olmadığını düşündüğüm için sizlerden yardım istiyorum. Bu arada ekran kartı GTX 960 olursa güzel olur. Bundan önce de bir çok konum olduğu için sistem toplamayla alakalı biraz bilgi edindim. Ancak hiç mini ITX sistem toplamadığım için bu konu hakkında bilgim yok. Çok fazla karar değiştiririm yani başta dizüstü bilgisayar alacaktım ancak gösterdikleri performanslar beni pek tatmin etmedi. Bilgisayarı taşımam gerekecek bir süre bu sebeple mini ITX sistemi uygun gördüm. Bu arada mini ITX sistemin normal sistemden tek farkı ısınması değil mi? Yanlış bilmiyorumdur inşallah. Bu da benim topladığım sistem;

ANA KART
MSI H81I Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600MHz VGA&DVI&HDMI mini ITX Anakart - Vatan Bilgisayar
EKRAN KARTI
MSI GTX960 GAMING GDDR5 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
İŞLEMCİ
Intel Core i5 4690 Soket 1150 3.5GHz 6MB Önbellek 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar
HARDDİSK
Seagate 3.5" 1Tb Barracuda Sata 3.0 64Mb Cache 7200Rpm Harddisk - Vatan Bilgisayar
RAM
Kingston 8GB Hyperx Savage RED DDR3 1600MHz CL9 PC Ram - Vatan Bilgisayar
KASA
COOLER MASTER ELİTE 130 Mİni-ITX SİYAH KASA - Vatan Bilgisayar
GÜÇ KAYNAĞI
Cooler Master Rs-600 G 80Plus 600W Güç Kaynağı - Vatan Bilgisayar

Benim topladığım sistem diye adlandırmayalımda, Recep Abi ile Ali Abi'nin yaptığı GTX 960 ile Mini Oyun Bilgisayarı Toplama Rehberi'nde topladıkları sisteme bir kaç ekleme ve çıkarma yaptım. Şimdiden yapacağınız yardımlar için teşekkürler. Bu arada forumda biraz yeni sayılırım hesabı açmıştım ancak güncel olarak kullanmıyordum. Yani bir hatam olursa affola...

Konuya bakarsanız sevinirim.

Yalnız sizin verdiğiniz parçaları ekleyince sistemin fiyatı birazcık artıyor. O problemi işlemciden düşerek toparlamaya çalıştım. Bir soru sorayım bu arada, Asus'un bileşenleri daha mı kaliteli oluyor? Bu arada sormayı unutmuşum. Seagate daha iyi bir marka diye biliyorum. Neden WD önerdiniz?

Son düzenleme:
Yalnız sizin verdiğiniz parçaları ekleyince sistemin fiyatı birazcık artıyor. O problemi işlemciden düşerek toparlamaya çalıştım. Bir soru sorayım bu arada, Asus'un bileşenleri daha mı kaliteli oluyor? Bu arada sormayı unutmuşum. Seagate daha iyi bir marka diye biliyorum. Neden WD önerdiniz?
WD daha kaliteli diye düşünüyorum. Daha uzun garanti sunuyor ki bu da markanın kendine güvenini gösterir. 320 GB 7200 RPM 16 MB modelini 7 senedir kullanıyorum, WD Blue. Şuan hala taş gibi. Yeni ürünler revizyon geçirerek daha kaliteli bir hal alıyor. Kısacası ömürlük diyebilirim. Asus bileşenleri daha iyi diye tavsiye etmedim, 4 GB sizin için daha iyi olur diye tavsiye ettim. Kalite olarak 2 marka arasında pek bir fark yok, ikisi de kendini kanıtlamış markalar.

WD daha kaliteli diye düşünüyorum. Daha uzun garanti sunuyor ki bu da markanın kendine güvenini gösterir. 320 GB 7200 RPM 16 MB modelini 7 senedir kullanıyorum, WD Blue. Şuan hala taş gibi. Yeni ürünler revizyon geçirerek daha kaliteli bir hal alıyor. Kısacası ömürlük diyebilirim. Asus bileşenleri daha iyi diye tavsiye etmedim, 4 GB sizin için daha iyi olur diye tavsiye ettim. Kalite olarak 2 marka arasında pek bir fark yok, ikisi de kendini kanıtlamış markalar.
Yorumun için teşekkürler. Bu arada Mini ITX sistemlerin diğer sistemlerden tek farkı daha fazla ısınması değil mi?

O zaman artık konu kilitlenebilir. Yeni bir konu açtım klavye, fare ve monitör için. 2500 TL'den ödemeyeceğim onların parasını.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı