2500 TL PS4 Slim vs PC

Asrın_Tek

Hectopat
Öncelikle Allah virüsten dolayı bütün Dünya'ya acil şifalar versin.
Başlıktan da belli olduğu gibi bu hafta PS4 Slim almayı düşünüyorum.
Zaten alacağım ürünü belirledim. Verebileceğim en fazla fiyat da 2500 TL.
Fakat i-5 6200 U işlemcili, 12gb ram mevcut olan ve aslında bana göre ( neredeyse ) yeterli olan bir bilgisayarım var.
Yeri geliyor oyun oynuyorum yeri geliyor ödev bakıyor veya ödev için slayt yapıyorum.
Bu arada çok oyunculu yerin önemi büyüktür bende. Tek oyuncu da var ama çok oyunculular başka.

PS4 Slim almak ne kadar mantıklı bu yılda veya bilgisayar yükseltmek daha mı mantıklı olur (ya da telefon).

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle Allah virüsten dolayı bütün Dünya'ya acil şifalar versin.
Başlıktan da belli olduğu gibi bu hafta PS4 Slim almayı düşünüyorum.
Zaten alacağım ürünü belirledim. Verebileceğim en fazla fiyat da 2500 TL.
Fakat i-5 6200 U işlemcili, 12gb ram mevcut olan ve aslında bana göre ( neredeyse ) yeterli olan bir bilgisayarım var.
Yeri geliyor oyun oynuyorum yeri geliyor ödev bakıyor veya ödev için slayt yapıyorum.
Bu arada çok oyunculu yerin önemi büyüktür bende. Tek oyuncu da var ama çok oyunculular başka.

PS4 Slim almak ne kadar mantıklı bu yılda veya bilgisayar yükseltmek daha mı mantıklı olur (ya da telefon).
Laptobu satıp yeni bir bilgisayar al. 2. El düşünürsen benim şu şekilde bir sistemim var;
R5 1600 14 NM
Gigabyte RX 570 4 GB
Gigabyte A320M S2H
Corsair Vengance LPX 3000 MHz 8 GB RAM
FSP500-60AHBC PSU
120 GB SSD
320 GB HDD
Sharkon TG4 Kasa
Herhangi bir sorunu yok. Ekran kartı dışında bütün ürünlerin garantisi var. Fiyat olarak 2500 düşünüyorum.

PS4'ün ömrü şu andan itibaren en fazla 3 yıldır. Oyunları da bana kalırsa hala çok pahalı. Dediğiniz gibi Online oynayacaksanız da her ay para ödemek zorunda kalacaksınız. Yerinizde olsam beklerdim, hem GPU hem de CPU alanında hem Intel hem AMD hem de NVIDIA'nın yeni serileri geliyor. Yeni nesil almayacak olsanız bile önceki nesil ucuzlar. İkinci el de bir seçenek tabi.

PS4'ün ömrü şu andan itibaren en fazla 3 yıldır. Oyunları da bana kalırsa hala çok pahalı. Dediğiniz gibi Online oynayacaksanız da her ay para ödemek zorunda kalacaksınız. Yerinizde olsam beklerdim, hem GPU hem de CPU alanında hem Intel hem AMD hem de NVIDIA'nın yeni serileri geliyor. Yeni nesil almayacak olsanız bile önceki nesil ucuzlar. İkinci el de bir seçenek tabi.
RX 570 ile 3 yıl sonra oyun oynayabileceğini düşünüyon mu sen?
2500'e bu çocuk ne alsın? Garantisiz ikinci el parça mı alsın? Allah aşkına mantıklı konuşun. Bir şey bilip bilmeden bir de dalga geçer gibi gülücük atmışlar.

RX 570 ile 3 yıl sonra oyun oynayabileceğini düşünüyon mu sen?
2500'e bu çocuk ne alsın? Garantisiz ikinci el parça mı alsın? Allah aşkına mantıklı konuşun. Bir şey bilip bilmeden bir de dalga geçer gibi gülücük atmışlar.

Farkında mısın bilmiyorum da RX570 ac oddysey gibi optimize edilmemiş bir oyunu bile High ayarlarda 40 FPS'in altına düşürmeden oynatan bir kart. 3 yıl sonraki oyunları da gayet açar. Ultra ayarlarda açar demiyorum ama açar. Zaten PS4 30 FPS'in üzerine asla çıkmayacağı için burada mantıklı tercih apaçık ortada. Ayrıca garantisiz ikinci el alsın gibisinden bir şey de söylemedim. Sapphire Nitro+ veya Gigabyte Aorus gibi en kaliteli sıfır modeller bile 900 lirayken ikinci el neredeyse hiç kullanılmamış garantili bir kartı 700 liraya bulmak işten bile değil. Upgrade seçeneği de var ayrıca. Zaten PS alırsa illa o parayı oyunlara ve PS Plus aboneliğine verecek.

2500 e alacağın bilgisayardan çok bir şey bekleme. Şimdi burda yazar millet ikinci el şu bu diye ikinci el alacağın ekran kartının ne olduğunu bilemezsin. Ağır işlerde kullanılmıştır mining yapılmıştır 1 ay sonra çöp olur içinde kalırsın. Bu bir çok parça için böyle alacağın harddisk, ssd, anakart vs hepsi için aynı risk var. Ha sıfır alayım dersen şu kurda 2500 liraya alabileceğin en iyi sistem de seni maksimum 2 yıl götürür. Oyun açmaz mı açar tabi ama tatmin etmez 2 sene sonra low ayarlarda oyun oynamak durumunda kalırsın şimdi iyi bir seçenek gibi görünebilir ancak low ayarlar bir çok oyunda leş oğlu leş tatmin etmeyecek görüntü demek. Dolayısıyla ps4 alıp fps düşük de olsa kaldırdı kaldırmadı derdi olmadan oynamak daha mantıklı. Bu sayede de parça parça pc toplama derdinden de kurtulursun.

Xbox One s alıp yıllık Gamepass Ultimate üyeliği yaptırırsan bence çok iyi olur. Gamepass Ultimate üyeliği ile 100 civarı oyundan istediğini istediğin zaman indirip oynayabilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı