2500 TL sistem tavsiyesi

advensed

Kilopat
Daha fazla  
Monitörle beraber 2900 TL gıbı bır bütcem var. İleriye dönük bir sistem toplamak istiyorum. Ryzen islemci ile Overlock yapabılecegim bir sistem tavsiyesi bekliyorum.

günceldir

ve şu anakart overlock a uygunmudur ? MSI A320M PRO-VH PLUS AM4 AMD Ryzen™ DDR4 3200+MHz (O.C.) USB 3.1 Anakart

Şu konuda bir yerim olsun istiyorum çünkü çok merak ettiğim bir soruyu sormuşsunuz. A serisi kartlarda O.C. yazıyor fakat overlock için herzaman B serisi anakartlar öneriliyor ve cidden merak ediyorum.

Şu konuda bir yerim olsun istiyorum çünkü çok merak ettiğim bir soruyu sormuşsunuz. A serisi kartlarda O.C. yazıyor fakat overlock için herzaman B serisi anakartlar öneriliyor ve cidden merak ediyorum.
evet ama hala cevap alamadım bakalım bilen biri cıkar umarım

İlanda yazan O.C RAM'ler için geçerli bir yazı. Açıklamak gerekirse anakart 3200+MHz değerlerine O.C ile çıkabiliyor. İşlemci ile alakalı bir yazı değil.

Ryzen işlemciler için A serisi anakartlar işlemci O.C desteklemiyor. Eğer işlemcinize O.C yapacak iseniz en az B serisi tercih etmeniz gerekir. Ben X serisi öneririm.

Düzgün bir O.C için düzgün bir anakart gerekli. Giriş seviyesi anakartlarda yapılan işlemlerde işlemciye güç dengeli gitmeyebiliyor. Bu iş için tasarlanmadığı için anakartlar mosfetler yeterli gelmiyor. Bir süre sonra o yüke dayanamayabilir.
Tabii yapacağınız O.C de önemli.

Gerçi Ryzen işlemcilerin pek O.C potansiyeli yok. Bu yüzden çok kaliteli mosfetlere de gerek yok diyebiliriz :D Burada tamamen bütçe ve kullanıcının istekleri söz konusu.

İlanda yazan O.C RAM'ler için geçerli bir yazı. Açıklamak gerekirse anakart 3200+MHz değerlerine O.C ile çıkabiliyor. İşlemci ile alakalı bir yazı değil.

Ryzen işlemciler için A serisi anakartlar işlemci O.C desteklemiyor. Eğer işlemcinize O.C yapacak iseniz en az B serisi tercih etmeniz gerekir. Ben X serisi öneririm.

Düzgün bir O.C için düzgün bir anakart gerekli. Giriş seviyesi anakartlarda yapılan işlemlerde işlemciye güç dengeli gitmeyebiliyor. Bu iş için tasarlanmadığı için anakartlar mosfetler yeterli gelmiyor. Bir süre sonra o yüke dayanamayabilir.
Tabii yapacağınız O.C de önemli.

Gerçi Ryzen işlemcilerin pek O.C potansiyeli yok. Bu yüzden çok kaliteli mosfetlere de gerek yok diyebiliriz :D Burada tamamen bütçe ve kullanıcının istekleri söz konusu.
peki hocam bunlara göre bir sistem onerebilirmisiniz ? yani şu verecegim parayla nelere agırlık vermelıyım onerılerınız ıcın simdiden sağolun

yani benim 2500 tl bütcem var oc ye uygun bır sıstem olusturabılırmıyım ?

heralde forum bi bize calışmıyor :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı