2500 TL'lik Oyun Bilgisayarı Toplama

Hocam Ali Bey'in bir konudaki yorumu şöyleydi;H yonga setli anakartlar oyun oynamak için değildir.

Noluyormuş oyundan mı atıyormuş. Performansa doğrudan etki etmez anakart. Oyun oynarken farkedeceğiniz tek farklılık sestir. Ses kartı iyi olan anakarttan daha güzel ses alırsınız. FPS değeri (ki asıl önemli olan kıstas budur) değişmez.

Oyun amaçlı değil. Gamer serisi anakartların bir sürü artıları var. Kaldı ki H100M PRO-VD geleceğe yönelik bir anakart değil. Bu yüzden en sağlıklısı her şeyi dengeli tutmak. Hem işlemciyi i5 6400 manası yok. Ha eğer render ile uğraşıyorsa başkada uğraşmıyorsa i3 6100 ile i5 6400 aynı FPS'yi verecektir. Hem ilerde GTX 970 takmak isterse darboğazda yapmayacaktır.

1. Neden geleceğe yönelik anakart değil?
2. Bir sürü artılardan bahseder misiniz?
3. Anakart ve darboğaz ilişkisini açıklayabilir misiniz?

46 TL'den mi bahsediyorsun arkadaşın bütçesi 3100TL hepsini okudum mu?

Hocam Ali Bey'in bir konudaki yorumu şöyleydi;H yonga setli anakartlar oyun oynamak için değildir.

GTX 960 sistemlede baya bir para farkı var.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Egehan Orçun

1. Slot bakımından oldukça kırpılmış bir anakart. Bu yüzden geleceğe yönelik değil.
2. Ayrıca MSI'n Gamer serisi anakartların özellikleri H110M PRO-VD'den oldukça fazla.
3. GTX 750 Ti gibi gücünü PCI-e slotundan alan ekran kartları O.C. edildiğinde bazı anakartlar gereken gücü iletmekte yetersiz olabiliyor. Fakat MSI H110M PRO-VD anakartında böyle bir sorun var mı bilmiyorum.

Ayrıca üzerindeki bileşenlerden oldukça kısılmış bir anakart. Güç beslemesi bakımından biraz düşük kalacağından az da olsa mosfetlerin ilettiği akımdan, kondansatör ömründen, boğucu bobinlerin kalitesinden kısılmış bir anakartan ayrıca onboard ses kartı diğer giriş seviyesi anakartlara göre daha alt seviyede kalıyor. Arka portlarında kısılmış olması cabası. Yani bütçe dostu fakat oldukça kırpılmış bir anakart.

1. Neden geleceğe yönelik anakart değil?
2. Bir sürü artılardan bahseder misiniz?
3. Anakart ve darboğaz ilişkisini açıklayabilir misiniz?
1-2 RAM slotu ve bir tane PCİ Express slotu var vs.
2-Size şöyle söyleyeyim. Madem hiçbir artısı yok o zaman en ucuz Z170 serisi anakartın üstüne 9000TL'lik sistem dizelim. En büyük artısı dayanıklık.
3-Anakart ile ilgili darboğaz olur diye bir şey söylemedim ben yanlışınız var. Benim dediğim şey işlemciyi i5 6400 yapıpta anakartı düşürmenin mantığının olmadığı. O sistemde i3 6100 ile i5 6400 aynı işlevi görecektir çünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…