2500 TL'ye AMD FX 6100 ve GTX 560 Ti Sistemi Upgrade Etme

Reatin

Hectopat
Katılım
17 Haziran 2013
Mesajlar
3
Adsız.png


Kasa = Cooler Master CM 690 II - 650W

Ekran görüntüsündeki bilgisayara sahibim, bu sistemi güncellemek istiyorum.
Bütçem azami 2500 tl.

Kendimce şu parçaları seçtim, sizce nasıl? Bütçemi biraz aştığı için çekiniyorum açıkçası, daha az tutması için hangi parçayı ne ile değiştirirsem iyi olur? Sıfırdan her türlü öneriye de açığım. İlla bu parçalardan en az biri olacak diye bir şey yok.

Belki ekran kartı önermede yardımcı olur diye belirteyim, herhangi yakın bir zamanda monitörümü değiştirmeyi düşünmüyorum yani oyunları 1080p'de oynayacağım, daha yüksek bir çözünürlük şimdilik ve yakın gelecekte söz konusu değil.

Adsız.png


Ayrıca birkaç sorum olacak;

1) 650W güç kaynağı yeterli midir?
2)Anakart değiştiği için SSD'ye tekrar Windows 7 yüklemem gerekecek değil mi?
3)HDD'ye yüklenmiş olan programlar, SSD formatlandığı için çalışmayacak, programları ve oyunları uninstall edip tekrar yüklemem gerekecek formattan sonra değil mi? Ama programları unistall etmek isterken bilgisayar bana "hoop hacı, bunlar zaten yüklü değil ki uninstall edesin" diyerekten laflar söylemesin.
(Bu son soru çok safça oldu farkındayım mazur görürseniz sevinirim, merak ettim.)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
  1. Çok dandik bir marka değilse, yeterlidir.
  2. Gerekmez normalde ama, Windows 8.1 ile temiz bir kurulum yapmalısın.
  3. Dediğim gibi, önerim tüm diskleri sıfırlaman ve Windows 8.1 kurman.
 
Hız aşırtma yapacaksan işlemciyi kısma fakat anakartı kısabilirsin. Z97 mimarili daha ucuz anakartlar var onlara yönelebilirsin.
 
Bence anakartın kalsın. İşlemci AMD FX-8350 al. Ekran kartı da Gtx970 alabilirsin. Güç kaynağın yeterli gelecektir. Eksenbilgisayar'a bakabilirsin doların kur fiyatını 2,35tl'den sabitlemişler. Vatandan daha uygundur.
 
Bence seçtiğin parçalar 10 numara. AM3+ Platformu öldü. Z97 ise gelecek olan intel işlemcilere destek veriyor. Kaldı ki ilerde işlemcini yükseltmen gerekirse (4690k bence baya götürür. ) z97 serisi anakart alman daha mantıklı.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı