2500 TL'ye gündelik kullanım ve oyun bilgisayarı toplama

Piskopat

Kilopat
Katılım
28 Temmuz 2014
Mesajlar
167
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba aranıza hoşgeldim :)

Gündelik kullanımı vurgulamamin nedeni bilgisayarim genelde açık ve ortama bir sistem 4-5 sene kullanılıyorsa elektirik kullanımınıda hesaba katmak gerekli diye dusnuyorum.
Bbazı kartlarda 2 misli elektirik tuketim farkı var tabi tam performansta.


AMD yapılı sistem ile intel arasında 200tl kadar fark olabiliyor. Gerek islemci gerek bord fiyatlari nedeni ile ancak amd yapılı sistem gordugum kadarı ile biraz daha fazla elektirik yapiyor.

Teknobiyotik canli destek deki eleman ile bir sistem yapılandırdık. Sesiz olsun diye ozel bir kasa kullandık ve guncel oyunlara cok bakmadigim icin sesiz performansli bir kart secmeye calistik.

Anakartta en az 4 ram slotu olsun istiyorum 2 * 4 GB RAM kullandıgım icin ilerde yukseltbileyim.

Bu yapıya ek olarak tavsiye edebilecekleriniz var mi?

Grafik kartinda amd r7 tavsiye eder misiniz?

Tesekkurler.

teknobiyotik.com.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı olsun, SSD okuma yazma değerleri olsun alabileceğinizden az köfteli bir sistem olmuş. Sistem toplama rehberlerini kontrol ediniz. Sessizlik istiyorsanız boşta fanlarını durduran kaliteli bir ekran kartı, işlemcinize de kaliteli bir soğutucu lazım. Talep ederseniz daha hoş bir bilgisayar toplarız.
 
Core i5 4590 Soket 1150 3.3GHz 6MB Cache 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar
MSI H97 PC Mate Intel H97 Soket 1150 DDR3 1600MHz HDMI&DVI&VGA Anakart - Vatan Bilgisayar (H97 chipset yeni Broadwell işlemcileri destekleyecek, isteğiniz üzere 4 RAM yuvası mevcut.)
Kingston 8GB (2x4GB) HyperX Savage RED DDR3 1600MHz CL9 XMP Ram - Vatan Bilgisayar (8 olması şimdilik yeterli, ileride anakarta 2 şer tane daha ekleyerek 16 yapabilirsiniz. Gecikme ve megahertz değerleri gayet güzel ayrıca markasıda iyi.)
Xigmatek Asgard 381 Pure Black Edition 500W Midt Atx Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar (Düşük güç tüketimli, şık bir kasa.)
Asus Drw-24F1St 24X ± Double Layer Sata Dvd Yazıcı - Vatan Bilgisayar (Günlük hayatta lazım olabilir.)
Wd 3.5" 1Tb Caviar Blue Sata 3.0 7200Rpm 64Mb Cache Harddisk - Vatan Bilgisayar (Günlük hayat kullanımı için yeterli performansı sunabilen bir sabit disk.)
MSI GTX960 GAMING GDDR5 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar (Yüksüz halde iken fanları çalışmaz, sessiz olur istediğiniz gibi. Ayrıca yeni teknoloji olduğu için düşük güç tüketimi sunuyor, uzun vadede tasarruf. 1080P oyunları bile oynayabilirsiniz, ne kadar fazla oynamasanızda yüklediğinizde canınız sıkılmaz performans sorunları yüzünden.)
Kingston 120Gb V300 Serisi Sata 3.0 Cache Ssd (Okuma Hizi 450Mb / Yazma Hizi 450Mb) - Vatan Bilgisayar (Windows + Google Chrome gibi günlük hayatta kullanabileceğiniz programları hızlandırmak için gayet yeterli performansı sunar. Üstüne GTA 5 [60 GB] bile kurabilirsiniz.)

Toplam 2.528 ₺. Ayrıca Vatan Bilgisayar mağazasına sıkıntı olduğunda gidip değiştirme imkanınız var, vede onlar sistemi toplayabilirler.
 
öncelikle herkese teşekkürler.

ilk mesaşımda türkçe karakterlere dikkat etmediğim için 1 gün uzaklaştırma aldım. Dakka bir gol bir :)

anakart konusunda bir arkadaşım ısrarla asus H97 plus tavsiye etti.
kasa konusunda zalman'de kalmak istiyorum.

bu arada fiyatlar vatan ve eksen bilgisayardan ortaya karışık yaptım. yuppigo'da aradığım ekran kartı gayet uygun ancak ordan alır mıyım bilmiyorum.

bu arada ssd kullanmak konusunda halen ikna olmuş değilim. Alacağım ssd 240GB olacak sanki C: diskimi ufak partitionlamışım gibi bir durum ortaya çıkacak.

 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı