2500 TL'ye Tulpar T7 v20.2 için SSD önerisi

O SSD'yi örnek için verdim yani kesin olarak söylemedim gerginliğe gerek yok
Olabilir hocam ama konu sahibi satın alırsa üzülebilir. Bu biraz şey gibi düşünün, GPU tavsiye istiyor ve GT 1030 dolaylı yoldan öneriyorsunuz örnek olarak.

Anlıyorum bende de hata var istersen daha iyi bir SSD önerebilirsin
Hocam önermeden önce SSD'lerin donanım bilgilerinin bulunduğu siteler oluyor:

Buralardan bilgi edinip öğrenebilirsiniz haklarında bilgiler. Ona göre önerinizi yaparsınız.

Hocam ben simdi nasıl bir SSD alayim bütçe 2500 TL Max

Laptopum bu Tulpar T7 V20.2 17,3" Oyun Bilgisayarı | Monster Notebook

Hocam ben simdi nasıl bir SSD alayim bütçe 2500 TL Max

Laptopum bu Tulpar T7 V20.2 17,3" Oyun Bilgisayarı | Monster Notebook
Şuan kullandığınız SSD hakkında hiçbir bilgim yok ama eski birşey olduğu kesin.

Eğer yeni SSD ile yeni Windows kuracaksanız bu:

İçine Windows kurmayacaksanız bu:

Aralarında DRAM farkı bulunuyor. Oyüzden 2 farklı öneriyorum.

DRAM ise: SSD'nin RAM'i oluyor, direk bildiğiniz RAM ama SSD için.

SSD'nin içinde "NAND" denen depolama çipleri oluyor ve "kontrolcü" denen işlemcisi. DRAM'de aynı sizin PC'de SSD ile işlemci arasındaki işlemleri işleyip aktarıyorsa aynı işi yapıyor. Yani SSD'nin RAM görevini görüyor.
Bu sayede çok hızlı şekilde SSD'nin çalışmasını sağlıyor ve SSD daha istikrarlı oluyor. Aynı zamanda SSD'nin NAND birimlerini aynı kütüphane gibi düzenlemede yardımcı olduğu için SSD'nin ömrü uzun oluyor.

Samsung PM991 SSD bu bağlantıdaki şu an benim laptop aldıgımda takılı olan SSD ve Windows 11 kurmustum 2 slot NVMe M.2 yeri var dediğim gibi 1 TB daha alacağım ama oyun icin belki ileride windowsda kurarım yeni alacagıma. Ne gibi farklar olur ki?

Attığınız bağlantıyı zaten görmüştüm hocam ama içindeki donanımı hakkında bir bilgim yok.

Şimdi DRAM'i açıkladım zaten hocam. Windows kurulduğu zaman sistemin genel akıcılığını arttırıyor, ve veriminide. Ama sadece oyun kurmak için alanıcaksa pek bir önemi olmuyor.
"İleride daha iyi bir SSD alırım ve ona Windows kurarım, şuanlık ucuza halledeleyim." diyorsanız SN5000'i alın.

Yani dediğim gibi Windows 11 256 GB'lık SSD'ye kurulu bir de amacım oyunlar icin harici 1 TB almak biliyorsunuz simdiki oyunlar bayağı GB yüksek ve SN5000 SSD'ye Windows kursam yani gene de verim alır mıyım iyi hem oyun hem Windows falan DRAM yok galiba onda.

Gene düzgün çalışır ve eski SSD'ye göre daha iyi çalışır ama DRAM'li SSD'ye kurması daha sağlıklı. Hızların ve ısınması sorun değilse Exceria G2 alın. Zaten oyunlarda SSD'nin hızları hiçbir şey ifade etmiyor neredeyse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…