2500 TL'ye Tulpar T7 v20.2 için SSD önerisi

Ne yazık ki hocam tek iletişim adresim burası. Bir sorun olursa konu açarsınız hem başka hocalarım yardımcı olur, hem de adımı etiketleyerek (@He stole my money) beni o konuya çağırabilirsiniz. Yardımcı olabileceğim konu ise yardımcı olmaya çalışırım.

SSD sogutucu diyorlar ısınmaya karşı nasıl oluyor peki bu benim laptopun icinde var mıdır?

SSD sogutucu diyorlar ısınmaya karşı nasıl oluyor peki bu benim laptopun icinde var mıdır?
Demir ızgaralı bir blok oluyor ve direk SSD'nin üstüne yapıştırıyorsunuz. Bazı laptoplarda oluyor ama sizinkinde yok ne yazıkki, direk üstleri çıplak duruyorlar:
1746310249727.png

Kasanızda dar olduğu için SSD soğutucu sığmaz gibi duruyor. 2cm bir boşluk gerekli olur. O durumda termal pad alıp kasa ile SSD'nin arasına sıkıştırabilirsiniz enazından SSD ısısını kasanın üstüne iyi kötü atabildiği kadarını atar. Hiç yoktan iyidir.
Kasayı baktığımda kadarıyla bir Monster modele göre iyi soğutmalı ve serin çalışıyor gibi duruyor.

Demir ızgaralı bir blok oluyor ve direk SSD'nin üstüne yapıştırıyorsunuz. Bazı laptoplarda oluyor ama sizinkinde yok ne yazık ki, direk üstleri çıplak duruyorlar:
Eki Görüntüle 2483696

Kasanızda dar olduğu için SSD soğutucu sığmaz gibi duruyor. 2cm bir boşluk gerekli olur. O durumda termal pad alıp kasa ile SSD'nin arasına sıkıştırabilirsiniz enazından SSD ısısını kasanın üstüne iyi kötü atabildiği kadarını atar. Hiç yoktan iyidir.
Kasayı baktığımda kadarıyla bir Monster modele göre iyi soğutmalı ve serin çalışıyor gibi duruyor.

Evet geniş 17.3 inc altında da laptop sogutucu var ama o sizin konixia SSD de ısınma varmıs biraz ondan sormustum yorumlarda gördüm de. Ağır oyunlarda maximum 66-68 derece ekran kartım tabii bakımlarını yaptırdım.

Evet geniş 17.3 inc altında da laptop sogutucu var ama o sizin konixia SSD de ısınma varmıs biraz ondan sormustum yorumlarda gördüm de.
Ne yazıkki var. Özellikle çoğu ucuz Monster modeli veya Tuf A15 gibi modellerde pişiyor bariz ama DRAM'li alternatif olmadığı için bu fiyatta önerecek pekte birşey olmuyor. Oyüzden sığarsa SSD soğtucu, sığmazsa farklı yöntemler ile serinletme uygulamak kalıyor.

Ne yazık ki var. Özellikle çoğu ucuz Monster modeli veya TUF A15 gibi modellerde pişiyor bariz ama DRAM'li alternatif olmadığı için bu fiyatta önerecek pek de bir şey olmuyor. O yüzden sığarsa SSD soğtucu, sığmazsa farklı yöntemler ile serinletme uygulamak kalıyor.

Ya da mecbur WD SSD'yi almak çare ama oda ısınır mı bilemiyorum.

Ya da mecbur WD SSD'yi almak çare ama oda ısınır mı bilemiyorum.
Onun hakkında bir ısınma problemi duymadım. Performans veya sağlık sorunu yaratacak cinsten ısınmıyor o model diye biliyorum.

Peki cok ısındıgında bilgisayara ya da SSD'ye bir sorun olur mu bir yerine zarar verir mi?
PC'ye zarar vermez. Çok fazla ısınırsa aynı işlemciler gibi hızını kısmaya başlar ve performans düşüşü olur. Durmadan yüksek sıcaklığa maruz kalırsa ömrü hızlı biter. Sadece bu kadar.
80 derece üstüne çıkınca sağlık konusunda sorun yaratıyor sanırsam, 70 derece üstüne çıkıncada performanstan kısma yapmaya başlayabiliyor.

Şahsen soğutucu ile 45-55 derece arası kullanıyorum. Boştayken hep serin olur, aktarma sırasında ısınırlar.

PC'ye zarar vermez. Çok fazla ısınırsa aynı işlemciler gibi hızını kısmaya başlar ve performans düşüşü olur. Durmadan yüksek sıcaklığa maruz kalırsa ömrü hızlı biter. Sadece bu kadar.
80 derece üstüne çıkınca sağlık konusunda sorun yaratıyor sanırsam, 70 derece üstüne çıkınca da performanstan kısma yapmaya başlayabiliyor.

Şahsen soğutucu ile 45-55 derece arası kullanıyorum. Boştayken hep serin olur, aktarma sırasında ısınırlar.

Hocam simdi ben malum Adana'da yaşıyorum yanıyoruz zaten burada sıcaktan :D sizin dediğiniz konexira marka SSD de sıcaklık şeyi var ben bu Adana sıcagında onu da alırsam erir o zaten laptopta SSD sogutucu yerim yok dediniz direk dediğiniz WD SSD'yi alacağım zaten en cok oyun icin alıyorum ama gene de windowsuda ona kursam yavaş olmaz diye tahmin ediyorum SSD oldugu icin?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı