25000 TL 17.3" laptop önerisi

Şuan satın alıp kullanan biri olmadığı için mecburen incelemelere dikkatlice bakmanız/incelemeniz gerekiyor. 12 nesil işlemci ve 140W olan acer nitro 7'yi satın alan arkadaş şurada incelemesini yaptı. İşlemci sıcaklıkların timespy testinde 100 derecelere çıkması gerçekten büyük sıkıntı. Şimdi benzer durumu slayer 2 için de görüyoruz. Technopat şurada incelemesini yapmış. Oyun performansı kısmında işlemci sıcaklıklarına dikkat ederseniz 90-100 arası sıcaklıklar görürsünüz. Cihaz hava almadığını varsayıp soğutucu kullansanız (amaç cihazın yerden yukarı kaldırıp hava almasını sağlamak) 80-90 dereceye düştüğünü varsayıyorum. Şayet böyle bir durum olursa bence alınabilir ancak bu bir tahmin. Cihaz iyi soğutulamazsa zaten performans olarak geride kalıyor. Şurada rtx 3060 laptopların timespy verilerini ve ortalama sıcaklıklarını paylaşmıştım. Yani 140W olan bir cihaz (acer) performans olarak 130W olan cihazların gerisinde kalıyor. (tahmini veri) Slayerın bu sıcaklık seviyesi ile 20.4'ün gerisinde kalacağını düşünüyorum performans olarak. Kasa kalitesi Slayer'ın daha iyi olsa bile (MSI) ekran kalitesi olarak v20.4 daha iyi. Slayer'da %60 sRGB %42.4 Adobe RGB varken (technopat incelemesi) 20.4'de %100 sRGB / %71 NTSC / %75 Adobe RGB değerlerine sahip. Sonuçta sürekli ekrana bakıyoruz. Ama slayer'da da 12. nesil işlemci artısı var. Kısacası bunun kararını biraz da kendiniz vermeniz gerekiyor.
Hangisi daha uzun ömürlü olur sizce.
 
Son düzenleme:
Bu tamamen kişinin hayatı ve yaşantısı ile ilgili. Laptopu sürekli olarak bir yerden bir yere taşıyacaksanız kasa kalitesi sizin için önemli olmak zorunda. Sabit bir masada kablosuz klavye+mause ikilisi ile kullanacaksanız kasa kalitesi önemini bir noktada yitirir. Çünkü sadece ekranı kapatır/açarsınız. İhtiyaç halinde çantasına koyar yine başka bir noktaya götürebilirsiniz. Ama bir de yatakta kullanmayı sevenler var. Elinde belki de kola olacak. Bunun gibi bir çok örnek verebilirim. Yani bu sizin hayatınız ve yaşantınız ile ilgili. Bunun dışında hangi laptopu alırsanız alın 1080p 3060 ikilisi zaten 6 yıl sizi götürecektir. Uzun dönem için monster'ın servisi bu konuda iyi ama gamegarajın servisi nasıldır bunu da bir araştırın. Bundan sonrası tamamen sizin istekleriniz/ihtiyaçlarınız ile alakalı. Örneğin online oyun oynuyorsanız işlemci önemli ancak slayerda mux yokmuş. Kurgu render..vb işlerle uğraşmıyorsanız oyun tarafında iki cihaz aynı seviyede olur diyebiliriz. (tahmini) Normalde uzun ömür demek en güçlü olan cihazı alıp en uzun süre kullanabilmektir. Performans açısından iki cihazda zaten sizi üzmez çünkü aynı seviyedeler. Bundan sonrası sizin ihtiyaçlarınız ve istekleriniz ile alakalı. Ekranı da güzel olsun diyorsanız monster, ben kurgu yapacam işlemci gücü önemli diyorsanız slayer..vb Yani ihtiyaçlarınızı belirleyin ve ona göre seçiminizi yapın derim.
 
Hocam ben msi alpha kullanıyorum gayet memnunum sorularınız olursa konuşma kısmına beklerim yada etiketleyerek sorabilirsiniz.
 

Geri
Yukarı