25000 TL hazır sistem önerisi

oqualiptus

Megapat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar,

20-25 bin TL civarı hazır sistem almak istiyorum. Monitör, klavye ve mouse'um var. Sistem toplamak ile uğraşmak istemiyorum, araştırmalarım sonucu aşağıdaki 4 kasayı buldum. Ek olarak sistemin biraz sessiz çalışmasını istiyorum gece açık bırakmak zorunda kaldığımda fan sesi rahatsız etmesin. Gerekirse sıvı soğutma yada fan yükseltmesi yapabilirim. Alacağım sitenin de güvenilir olması ve garanti konusunda da yavaş olmamasını istiyorum o sebep ile site tecrübelerinizi de yorum olarak yazabilirsiniz. Aşağıdakilerden yada varsa önerebileceğiniz sistemleri atabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

1 - https://www.incehesap.com/lancea-r5...gb-480gb-ssd-oyuncu-bilgisayari-fiyati-51853/
2 - EYLUL-E1 / AMD Ryzen 5 5600X / ASUS DUAL GeForce RTX 3070 V2 OC 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR
3 - MAG Forge 5A-RTX3060 - Game Garaj
4 - ULTIMA-DUAL3060 / AMD Ryzen 5 5600X / ASUS DUAL GeForce RTX 3060 V2 OC 12GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR

EYLUL-E1 bence 3070'li olduğu için en mantıklısı. Diğer donanım parçaları da gayet kaliteli ve yeterli. Bende de aynı kasadan var ve aynı siteden almıştım. Kendisini ispatlamış bir firma. Ayrıca GT301'de 4 fan var, hepsi de sessiz çünkü ana kart PWM desteklediğinden ihtiyaç duyulmadıkça çalışmıyor. BIOS ve AI Suite 3 üzerinden tüm otomatik fan optimizasyonlarını yaptığında müthiş sessiz bir kasa olur. Önü mesh olduğundan gayat rahat da hava alıyor. Sadece en az ayda bir toz temizliği yapmalısın.

1643576456135.png

EYLUL-E1 bence 3070'li olduğu için en mantıklısı. Diğer donanım parçaları da gayet kaliteli ve yeterli. Bende de aynı kasadan var ve aynı siteden almıştım. Kendisini ispatlamış bir firma. Ayrıca GT301'de 4 fan var, hepsi de sessiz çünkü ana kart PWM desteklediğinden ihtiyaç duyulmadıkça çalışmıyor. BIOS ve AI Suite 3 üzerinden tüm otomatik fan optimizasyonlarını yaptığında müthiş sessiz bir kasa olur. Önü mesh olduğundan gayat rahat da hava alıyor. Sadece en az ayda bir toz temizliği yapmalısın.

Eki Görüntüle 1289289
Cevabınız için teşekkür ederim hocam, eklemeyi unutmuşum oyunları 2K çözünürlükte oynamak istiyorum 3070 daha idealmiş sanırım bunun için ve ek olarak bu sisteme sıvı soğutucu eklemek gerekir mi şimdilik kendi soğutucusu da yeter mi ? çünkü ağır oyunlar oynamayacağım ama oyun oynadığım zamanda kaliteli oynamak istiyorum.

Cevabınız için teşekkür ederim hocam, eklemeyi unutmuşum oyunları 2K çözünürlükte oynamak istiyorum 3070 daha idealmiş sanırım bunun için ve ek olarak bu sisteme sıvı soğutucu eklemek gerekir mi şimdilik kendi soğutucusu da yeter mi ? çünkü ağır oyunlar oynamayacağım ama oyun oynadığım zamanda kaliteli oynamak istiyorum.
3070+5600x 2k oyunculuk için ideal. Ben de 2K oynuyorum her oyunu ve sorun hiç yaşamıyorum. Hatta birkaç parça haricinde paylaştığın sistemle bendeki sistem aynı diyebilirim. Fakat stok soğutucu en düşük versiyon olacağı için ya güzel bir çift fanlı kule soğutucu ya da 240mm sıvı soğutucu kesinlikle öneririm. Fakat kasanın bir dezavantajı resmi sitesinde sadece öne sıvı soğutucu takılabileceğinin söylenmesi. Ama ben üste bir şekilde montajlamayı başardım. Hatta detaylı inceleme ve açıklamamı da paylaşıyorum.

Cevabınız için teşekkür ederim hocam, eklemeyi unutmuşum oyunları 2K çözünürlükte oynamak istiyorum 3070 daha idealmiş sanırım bunun için ve ek olarak bu sisteme sıvı soğutucu eklemek gerekir mi şimdilik kendi soğutucusu da yeter mi? Çünkü ağır oyunlar oynamayacağım ama oyun oynadığım zamanda kaliteli oynamak istiyorum.

Sıvı soğutucu şöyle gerekli. İlk ben stok fan kullanıyordum sesini geçtim. Açılırken 70 derece ortalama oyunlarda 80 derece çalışıyor. Bende bir tane 120 ML Cooler Master 120 ML sıvı soğutma aldım. O ayarlarda hava soğutucu vardı. Ama yine sıvı soğutucu tercih ettim. Tercihten ziyade dereceler aklınızda tutun. Ölçümü Ryzen masters yapmanız tavsiyem.ayrıca sıvı soğutucu da derece açılırken 43 derece.

3070+5600x 2k oyunculuk için ideal. Ben de 2K oynuyorum her oyunu ve sorun hiç yaşamıyorum. Hatta birkaç parça haricinde paylaştığın sistemle bendeki sistem aynı diyebilirim. Fakat stok soğutucu en düşük versiyon olacağı için ya güzel bir çift fanlı kule soğutucu ya da 240mm sıvı soğutucu kesinlikle öneririm. Fakat kasanın bir dezavantajı resmi sitesinde sadece öne sıvı soğutucu takılabileceğinin söylenmesi. Ama ben üste bir şekilde montajlamayı başardım. Hatta detaylı inceleme ve açıklamamı da paylaşıyorum.

Hocam herhangibir 240mm sıvı soğutucu alıp fanlarını bu tip ince fanlarla değiştirsek kurtarır mı sizce?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı