25000 TL Sistem Toplama

Bütçe
25.000
Umarım güzel bir sistem olmuştur.
2666 Mhz ram ve B450 anakart hakaret gibi olmuş hocam o işlemci ve ekran kartına.

25 bin civarı bir bütçem var. Monitör dahil bir PC toplamak istiyorum. Yayın yapma ihtimalim de olduğu için işlemci tercihim Ryzen (yayıncıların önerisi bilmem sizin düşünceniz nedir). 4K gibi bir takıntım yok hatta olmasa daha iyi olur önceligim kasanın içindeki parçalar gerekirse monitörü sonradan da alabilirim. Beni uzun süre götürecek ve bütçemle toplayabileceğim en uyumlu ve iyi sistemi toplamak istiyorum. Tercihim Vatan çünkü kendi başıma PC dizemem, bu konulardan anlamiyorum. Yardımcı olur musunuz?

Bu sisttem özelleştirmesiyle X570 anakart+2080S+R7 3700X+240mm sıvı soğutma alabiliyorsunuz uygun fiyata

şunu da ekleyeyim yani çok daha iyiyse bu çıkacak ekran kartları(gerçekten konuya cok hakim degilim kusura bakmayın) ve daha ucuzsa beklerim ama 2080 den iyi degilse performansları beklemeyi düşünmüyorum. Mümkünse cyberpunku çıktıgı gibi oynamam istiyorum o yuzden biraz bu acelem. Tekrar söyleyeyim i9 öneriyorsanız onu da düşünebilirim ama redditte bi kaç konuya bakmıştım onlarda aynı anda yayın da yapacaksanız ryzen daha iyi diyordu. Ben de o yüzden sizlere danışmak istedim. Sistem toplayan arkadaşlara da teşekkür ederim ama linkleri vatan üzerinden atarsanız benim için çok daha iyi olur. Çünkü söyledigim gibi evde toplayacak kadar hakim degilim bu işlere oradaki çalışanlara toplatmak istiyorum. Bunun nedeni garanti belgesi şartlarını bozacak bir şey yapmaktan korkmam. Son olarak şunu da ekleyeyim fikirlerinize açığım sadece biraz açıklama rica ediyorum. Mesela şu işlemciyi öneririm çünkü bu yüzden gibi. Herkese teşekkürler.
3800X biraz israf olur 3700X gayet yeterli
ryzen 9 3900x almak istiyordum neden israf oldugunu düşünüyorsunuz bütçemi işlemciye harcamayacaksam neye harcayacagim ki işlemci cok önemli benim için yayıncılık var ve işlemciye yük bindirici oyunlar oynuyorum

Şunu da ekleyeyim yani çok daha iyiyse bu çıkacak ekran kartları(gerçekten konuya cok hakim degilim kusura bakmayın) ve daha ucuzsa beklerim ama 2080'den iyi degilse performansları beklemeyi düşünmüyorum. Mümkünse Cyberpunk'u çıktıgı gibi oynamam istiyorum o yuzden biraz bu acelem. Tekrar söyleyeyim i9 öneriyorsanız onu da düşünebilirim ama Reddit'te birkaç konuya bakmıştım onlarda aynı anda yayın da yapacaksanız Ryzen daha iyi diyordu. Ben de o yüzden sizlere danışmak istedim. Sistem toplayan arkadaşlara da teşekkür ederim ama linkleri Vatan üzerinden atarsanız benim için çok daha iyi olur. Çünkü söyledigim gibi evde toplayacak kadar hakim degilim bu işlere oradaki çalışanlara toplatmak istiyorum. Bunun nedeni garanti belgesi şartlarını bozacak bir şey yapmaktan korkmam. Son olarak şunu da ekleyeyim fikirlerinize açığım sadece biraz açıklama rica ediyorum. Mesela şu işlemciyi öneririm çünkü bu yüzden gibi. Herkese teşekkürler.

Ryzen öneririm çünkü çoklu çekirdek performansı geleceğe yönük ve daha fazla çekirdek ile izlek sayısına sahip.

Daha ucuzsa beklerim ama 2080'den iyi degilse performansları beklemeyi düşünmüyorum

Bugüne kadar hep böyle oldu.
RTX 2080 Ti yeni seride 3070 veya 3070S kartlarına denk gelecek bu yüzden güncel bir kart almak ve daha uygun fiyata daha fazla performans için beklemek iyi olur.
Bu nasıl.

8 GB RAM?

Tabii ki de yeni çıkacak ekran kartları RTX 2080'den daha güçlü olacak. Fiyat olarakta bi tık daha pahalı olur diye tahmin ediyorum.

Yayın yapmayı düşünüyorsanız AMD dışında bir işlemci almayın derim. AMD işlemciler çoklu çekirdekte daha başarılı.

Vatan'dan toplamanızı önermem. Bu bütçe ile internetten RTX 2080 Ti'lı bir sistem toplayabilirken, Vatan'ın anlamsız pahalı fiyatlarından dolayı RTX 2070'li bir sistem bile toplayabilirsiniz. Ayrıca montaj kısmı gayet basit. Youtube'dan izleyerek bile öğrenebilirsiniz.

Ürünü garanti dışı bırakmak çok kolay değil açıkçası. İşi bilmiyor olsanız bile bir ürünü garanti dışı bırakmak için ekstra çaba harcamak gerekir.

@epic games kullanıcısı sistem toplama konusuna çok hakim değilseniz öneri yapmayın lütfen. Hem konu sahibinin kafasını karıştırıyorsunuz hem de gereksiz mesaj kirliliği yapıyorsunuz.

8x2 RAM ( 2 ADET alınacak Toplam 64 GB )

23870 TL. İşlemci soğutucularını bilmediğim için önermedim, bilen birisi iyi bir öneri yapar. 3700X gayet yeterli bir işlemci. Ya da az bir farkla ( 1300 TL )
İşlemci bu yapılabilir.
Arkadaşın attığı sistem gayet iyi alınabilir. Sıvı soğutma olarak şöyle bir şey iyi gider:.

Eğer illa 3900X istiyorum dersen bence de daha mantıklı olur ancak soğutmasız geliyor diye biliyorum o yüzden 26.000 TL'lere çıkabilir bütçe o da monitörsüz olduğu için sıkıntı yaratabilir. Seçim sizin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı