25000 TL sistem toplama

Günümüz şartları için yeter diyemeyiz yetersiz gibi gözüken kısmı 8GB vram olması. Bu sistem ultra ayarlarda kullanıcıyı 2.5 yıl kafa rahat şekilde götürür daha sonrasında yüksek ayarlarda uzun süre oyun oynayabilir dahada ilerisi için kartlarda DLSS teknolojisi var yani yapay zeka size görüntüyü düşük çözünürlükte işleyip yüksek çözünürlük olarak size sunacak. Ben 3060 ti 8 GB ekran kartına sahibim 2K monitörde kullanıyorum 2021 başında aldım ve hala çok rahat şekilde her oyunda yetiyor doğru düzgün DLSS bile kullandım diyemem. Eğer linkte ki sistemi almayacaksanız 4060 ti 16 GB versiyona 31K vereceğinize 35K liraya 7500F 4070 sistemi alın derim. İndirimden kastım kasım ayında oluyor ya her yıl o indirimler.
Hocam o halde şöyle anlıyorum, konu başında atılan 8 gb ilk sistem beni 2-3 sene ultra ayarlarda rahat, sonrasında ise yüksek ayarlarda ise uzun süre götürür diyorsunuz. Bu zaten aşağı yukarı 4-5 seneye denk geliyor ki siz ultra ve yüksek ayarlar diyorsunuz ben en düşük ayarlara bile razıyım, yeterki oyun donmadan bir şekilde oynansın. Peki bu sistemi satın aldığım zaman elimde var olan ssd yi veya sonradan satın alacağım bir ssd yi ekleyebiliyor muyum? İlave olarak olarak 5-6 sene sonra çıkacak bir ekran kartını satın alıp bu sisteme ekleme yapabiliyor muyum acaba? 7500F 4070 sistemi 37 bin seviyesinde buldum, soğutmasız olarak soğutma ve ssd ilavesi ile 41 bin seviyesine geliyor beni çok çok aşar maalesef.

Hocam sisteme kesinlikle bir soğutucu şart ama sıvı soğutma fazla kaçar, eğer sistem serin serin çalışsın diyorsanız 1000 TL'lik soğutucular yerine peerless Assassin alabilirsiniz, 240 mm sıvı soğutmalardan daha kaliteli bir hava soğutma kendisi.

Attığınız 16 GB RTX 4060 Ti sistemi beğenmedim, RTX 4060 Ti 16 GB modelini genel olarak sevmiyorum. Eğer oyunda optimizasyon sıkıntısı yoksa 8 GB VRAM yeterli olur.

Arkadaşın dediği gibi yapabilirsiniz, eğer bütçe yoksa attığım 4060 Ti olanı alın. 3 sene sonra falan upgrade yapma şansınız varsa yaparsınız.

Hocam şu soğutma işini pek anlamadım. Sizin önerdiğiniz soğutmanın fiyatı 2400 tl bu fiyat hava soğutma için fazla değil mi? 3-4 bin tl arasında sıvı soğutma alıp takmak daha mantıklı olmaz mı? bilmediğim için soruyorum.

Son düzenleme:
Hocam o halde şöyle anlıyorum, konu başında atılan 8 GB ilk sistem beni 2-3 sene Ultra ayarlarda rahat, sonrasında ise yüksek ayarlarda ise uzun süre götürür diyorsunuz. Bu zaten aşağı yukarı 4-5 seneye denk geliyor ki siz Ultra ve yüksek ayarlar diyorsunuz ben en düşük ayarlara bile razıyım, yeter ki oyun donmadan bir şekilde oynansın. Peki bu sistemi satın aldığım zaman elimde var olan SSD'yi veya sonradan satın alacağım bir SSD'yi ekleyebiliyor muyum? İlave olarak olarak 5-6 sene sonra çıkacak bir ekran kartını satın alıp bu sisteme ekleme yapabiliyor muyum acaba? 35 bin TL ilk

Hocam şu soğutma işini pek anlamadım. Sizin önerdiğiniz soğutmanın fiyatı 2400 TL bu fiyat hava soğutma için fazla değil mi? 3-4 bin TL arasında sıvı soğutma alıp takmak daha mantıklı olmaz mı? Bilmediğim için soruyorum.

1700 TL hocam önerdiğim soğutucu, inventus sitesinden bakın.

Hocam o halde şöyle anlıyorum, konu başında atılan 8 GB ilk sistem beni 2-3 sene Ultra ayarlarda rahat, sonrasında ise yüksek ayarlarda ise uzun süre götürür diyorsunuz. Bu zaten aşağı yukarı 4-5 seneye denk geliyor ki siz Ultra ve yüksek ayarlar diyorsunuz ben en düşük ayarlara bile razıyım, yeter ki oyun donmadan bir şekilde oynansın. Peki bu sistemi satın aldığım zaman elimde var olan SSD'yi veya sonradan satın alacağım bir SSD'yi ekleyebiliyor muyum? İlave olarak olarak 5-6 sene sonra çıkacak bir ekran kartını satın alıp bu sisteme ekleme yapabiliyor muyum acaba? 7500F 4070 sistemi 37 bin seviyesinde buldum, soğutmasız olarak soğutma ve SSD ilavesi ile 41 bin seviyesine geliyor beni çok çok aşar maalesef.

Yerinde olsam 7500 4060 Ti 8 GB sistemi alır FHD bir monitörde 5 sene kafam rahat kullanır 5. sene sonunda yetmiyorsa satar üstüne para ekler yeni sistem alır geçerdim. Ayrıca evet istediğin zaman değişiklik yapıp SSD vs ekleyebilirsin.

Yerinde olsam 7500 4060 Ti 8 GB sistemi alır FHD bir monitörde 5 sene kafam rahat kullanır 5. sene sonunda yetmiyorsa satar üstüne para ekler yeni sistem alır geçerdim. Ayrıca evet istediğin zaman değişiklik yapıp SSD vs ekleyebilirsin.

En mantıklısı o hocam zaten, 8 GB VRAM'i çok kafaya takıyor millet. 2025'te çıkacak oyunu Ultra yerine high settingde oynamak koymaz şahsen.

Peki bu sisteme bahsettiğiniz soğutucuyu kendim kolayca takabilir miyim? attığınız sitede bahsettiğiniz soğutucu yok, işlemci soğutucu kısmında en ucuz olan soğutucu sıvı soğutucu ve 3200 tl fiyatı var.

Peki bu sisteme bahsettiğiniz soğutucuyu kendim kolayca takabilir miyim? attığınız sitede bahsettiğiniz soğutucu yok, işlemci soğutucu kısmında en ucuz olan soğutucu sıvı soğutucu ve 3200 tl fiyatı var.

Soğutucu montajını yapabilirsiniz hocam tutorial videoları vardır YouTube üzerinde.

Bu konu burada dursun, şimdilik fikrim 7500f 4060ti 8 gb modelini almak. Ancak fan montajı işi biraz beni düşündürdü belki sıvı soğutmalı versiyonunu alır geçerim. Daha farklı sistem önerisi yapacak dostların önerilerinede açık olduğumu belirteyim. İlgi gösteren dostlara yardımları için teşekkür ediyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı