25000TL monitör dahil sistem önerisi

Ekran kartını sıfır almak konusunda ısrarcı olursa diye çıkıyor bu fiyat zaten gidip ortalama bir i5-12400F 8*2 3600 MHz RAM 1 TB M.2 SSD Home serisi anakart ve ikinci el 3070 veya 3070 Ti sistem topladığınızda en fazla 17-18 bin TL tutuyor. Sıfır ekran kartı olacaksa bu fiyat çıkar.

Arkadaşlar 26000 TL bütçeyle toplanır demedim Max kasanın tutacağı bedeli yorumuma yazdım okumadan yazdığınız için bir şey diyemiyorum maksimum 18-19 bin liraya monitör dahil sistem toplanır dedim hakaret etsem arkadaşız şurada yapmayın kendinize ya hu ayrıca 2. el ekran kartı ile daha iyi sistem toplanacağınıda belirttim ki kasamıda yazdım neden bir yerinden okuyorsunuz şu yanıtları :D

Ekran kartını sıfır almak konusunda ısrarcı olursa diye çıkıyor bu fiyat zaten gidip ortalama bir i5-12400F 8*2 3600 MHz RAM 1 TB M.2 SSD homeserisi anakart ve ikinci el 3070 veya 3070 Ti sistem topladığınızda en fazla 17-18 bin TL tutuyor sıfır ekran kartı olacaksa bu fiyat çıkar kardeşim metnin tamamını okuyup yanıtlasana beni :)

Kendi topladığım kasam:
i5-12400F
SE-214XT kule tipi soğutucu.
Gigabyte B660M-H 5333 MHz O.C. Anakart.
MSI Gaming X Trio RTX3070 ekran kartı (ikinci el)
XPG D14 Spectrix 2* 16 GB ARGB 3600 MHz RAM.
Kingston A2000 500GB main dram M.2 SSD.
Kingston NV2 1 TB depolama amaçlı hmb M.2 SSD.
Seagate 4 TB 5.9k RPM HDD.
Thermaltake V3 kasa (ikinci el)
ARGB noname fan set
Zalman GigaMax 750W 80+ Bronze PSU

Ben bu sistemi 21 bin TL'ye topladım. Burada ben sadece ekstra ekipman alsın arkadaş diye 1660S önerdim ki kasa maliyeti düşsün başka şeyler de eklesin monitörün yanında diye.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar 26000 TL bütçeyle toplanır demedim Max kasanın tutacağı bedeli yorumuma yazdım okumadan yazdığınız için bir şey diyemiyorum maksimum 18-19 bin liraya monitör dahil sistem toplanır dedim hakaret etsem arkadaşız şurada yapmayın kendinize ya hu ayrıca 2. el ekran kartı ile daha iyi sistem toplanacağınıda belirttim ki kasamıda yazdım neden bir yerinden okuyorsunuz şu yanıtları :D

Ekran kartını sıfır almak konusunda ısrarcı olursa diye çıkıyor bu fiyat zaten gidip ortalama bir i5-12400F 8*2 3600 MHz RAM 1 TB M.2 SSD homeserisi anakart ve ikinci el 3070 veya 3070 Ti sistem topladığınızda en fazla 17-18 bin TL tutuyor sıfır ekran kartı olacaksa bu fiyat çıkar kardeşim metnin tamamını okuyup yanıtlasana beni :)

Alt-orta arası dediğim karta orta ve 1660S ha? Yazmakta ayrı bir IQ gerektiriyor orta segment burada 3050 - 3060 zaten alt seviye ile orta seviyenin arasında bir kart olarak da 1660S önerdim nesini çözemediniz anlayamıyorum.

Kendi topladığım kasam;
i5-12400F
ARGB noname fan set.
Zalman GigaMax 750W 80+ Bronze PSU.

Ben bu sistemi 21 bin TL'ye topladım burada ben sadece ekstra ekipman alsın arkadaş diye 1660S önerdim ki kasa maliyeti düşsün başka şeylerde eklesin monitörün yanında diye ama bazı arkadaşlarım garip gurebalar gibi anlayıp yorumlamadan bana yanıt veriyor yapmayın lütfen.

Hocam haklısınız da şimdi 1660S eskimedi mi ben bunu 2.el ilan baksam mining yapılıp yapılmadığını nasıl anlarım?

5600 240FPS sabit oynatabiliyor. Üste kaçmaya gerek yok.

Hocam rekabetçi oynayacağım ve AMD ekran kartlarında genel olarak driver WattMan sorunları yaşanabiliyor.

Hocam haklısınız da şimdi 1660S eskimedi mi ben bunu 2.el ilan baksam mining yapılıp yapılmadığını nasıl anlarım?

Hocam rekabetçi oynayacağım ve AMD ekran kartlarında genel olarak driver WattMan sorunları yaşanabiliyor.

Hocam bakın 1660S ekipmanlarımı artırmak istiyorum dersen alınabilir sonrasında yükseltirsin belki diye i5 12400F kasa örneği yazdım ardından zaten, eğer sadece monitör alacaksan 3060 tan başlaman gerekir zaten, 3060ında 1660S'inde mining geçmişi olanlar çok var ve bunu doğru yazılım doğru O.C. Yapıldığı sürece fark edemezsin bendeki 3070 7bin TL'ye alındı ve mining geçmişi vardı baktım etiketler takılı ve 61 derece %34 fan veriyordu FurMark'ta, yani resmen sıfır gibi veriler veriyordu kart temiz kullanılmış demek bu, buna binaen FurMark testinde fan ve derecede anormallik yoksa her kart alınabilir en yaşlı alabileceğin kart olarak da 1660S öneririm 1080 ve 1080 Ti kartlar artık yorgun savaşçı ve bozulma ihtimali çok yüksek. Mining geçmişinden korkuyorsan sıfır kart veya sıfır kasa alman gerekiyor ki pahalı bu yüzden bu sektör biraz da olsa elektronik bilgisi gerektiriyor yoksa herkese Turbox i7 1. nesil satıp adamlar zengin olurdu değil mi?

Özetle kasa bakacaksanız AMD Ekran kartı olmayan minimum içinde 3060 barındıran bir kasa alın yeterli, 25 bin tl ye daha iyi işler çıkarırsınız ekran kartını ikinci el alırsanız.

Alt-orta arası dediğim karta orta ve 1660S ha? Yazmakta ayrı bir IQ gerektiriyor orta segment burada 3050 - 3060 zaten alt seviye ile orta seviyenin arasında bir kart olarak da 1660S önerdim nesini çözemediniz anlayamıyorum.

Kendi topladığım kasam;
i5-12400F
ARGB noname fan set.
Zalman GigaMax 750W 80+ Bronze PSU.

Ben bu sistemi 21 bin TL'ye topladım burada ben sadece ekstra ekipman alsın arkadaş diye 1660S önerdim ki kasa maliyeti düşsün başka şeylerde eklesin monitörün yanında diye ama bazı arkadaşlarım garip gurebalar gibi anlayıp yorumlamadan bana yanıt veriyor yapmayın lütfen.

Hem teknolojiden anlamayıp yanlış bilgiler veriyorsunuz hem de ters konuşuyorsunuz. Konu sahibi arkadaşa da söyleyeyim bu arkadaşın aklıyla PC toplama sakın. O paraya 1660S toplamak nasıl bir mantık çözebilmiş değilim. Ve ek olarak ekran kartında güvenilir tanıdık olmadıkça ikinci ele gitmeyin özellikle mining yapılmış kartları almayın.

Hem teknolojiden anlamayıp yanlış bilgiler veriyorsunuz hem de ters konuşuyorsunuz. Konu sahibi arkadaşa da söyleyeyim bu arkadaşın aklıyla PC toplama sakın. O paraya 1660S toplamak nasıl bir mantık çözebilmiş değilim. Ve ek olarak ekran kartında güvenilir tanıdık olmadıkça ikinci ele gitmeyin özellikle mining yapılmış kartları almayın.

Hocam benim kafam karıştı vallahi sizin önerinizi de alabilir miyim?

Hayır üzgünüm siz yazının tamamını okumamışsınız ki bana teknolojiden anlamıyor diyorsunuz bu konuda tamamen haksızsınız ben üst yorumda her şeyi detaylıca anlattım sadece siz anlamak istediğiniz gibi yanıt vermissiniz ama olsun.

Hazır yayıncı sistemlerinden indirim kovalayıp bütçene uygun olanı alabilirsin. Kendin topladığın da fiyat anormal artıyor. Geçenler de 15K'ya 3060ti'lı sistemler satıldı. 23 Nisan'da falan indirim olacaktır eğer bekleyebilirsen.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı