2500TL Skylake Sistem Önerisi

Bi sorum olucak; bildiğim kadarıyla ram hem işlemciye hemde anakart frekansı ile uyumlu olmalı,ama bu anakart 3600mhz işlemci ise 2133mhz ram istiyo.
Anakart 3600 demek yani anakartın en fazla 3600 mhz ram kullanabileceğini söylüyor. Yani siz XMP yapıp bir RAM'i 3600 mhz yaparsanız anakart kabul eder. Ama 3800 yaparsanız kabul etmez anlamında. O kısacası anakartın desteklediği freakans :)

İşlemci ve anakartın ortak buluştuğu en yüksek MHz değeri ne kadarsa RAM'i en fazla o kadar MHz'de kullanabilirsin. Yani sen 2133MHz'de RAM kullanıcaksın ancak 4 yıl sonra İ7 6700K baya ucuz olduğunda İ7 6700K'ya geçiş yaparken tekrar RAM almak zorunda kalmayacaksın. Bu arada eğer O.C ediceksen bir de soğutucuya ihtiyacın var. Onu da araştırıp bulabilirsiniz. Ben soğutuculardan anlamıyorum maalesef.

GTA 5 vb. yeni nesil oyunlari ultrada sıkıntısız fps sorunu olmadan oynatacak önerilerinizi bekliyorum.

Monitör, kasa, HDD hariç. :)

Bütçeni 200 TL aşıyor. Arkadaşlar da baksın gerçekten güzel oldu. GTA V'te Ful HD'de (1080p)'de çok rahat 80-85 fps alırsın. Ama bu güç kaynaksız. Daha güç kaynağı alacaksan biraz zor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir 100 lira daha bütçemi zorlarım dersen işlemcini 6500 de yapabilirsin :D

Dosya Ekleri

• aa.jpg
    aa.jpg
    57,7 KB · Görüntüleme: 183
İşlemci ve anakartın ortak buluştuğu en yüksek MHz değeri ne kadarsa RAM'i en fazla o kadar MHz'de kullanabilirsin. Yani sen 2133MHz'de RAM kullanıcaksın ancak 4 yıl sonra İ7 6700K baya ucuz olduğunda İ7 6700K'ya geçiş yaparken tekrar RAM almak zorunda kalmayacaksın. Bu arada eğer O.C ediceksen bir de soğutucuya ihtiyacın var. Onu da araştırıp bulabilirsiniz. Ben soğutuculardan anlamıyorum maalesef.
Ben bu sisteme ram alırken işlemci 2133 mhz denediği için XMP 2133mhz ram almam gerekiyor değilmi

Bütçeni 200 TL aşıyor. Arkadaşlar da baksın gerçekten güzel oldu. GTA V'te Ful HD'de (1080p)'de çok rahat 80-85 fps alırsın. Ama bu güç kaynaksız. Daha güç kaynağı alacaksan biraz zor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arkadaşın sistemini kesinlikle önermiyorum. Nedeni ise i5 6400 gibi O.C edilemeyen bir işlemciye Z170 serisi anakart alıp sisteminiz kullanmayacak olmasına rağmen 16GB RAM alması. 16GB RAM şuanki sistemler için çok fazla. Bunun yarısından fazlası zaten kullanılmayacak. Yani 2 slot RAM'den biri hiç kullanılmayacak. GTX960 ise R9 380 ve R9 380x'den FPS olarak düşük bir ekran kartı. GTX960'ı Nvidia'nın yazılım özellikleriyle kullanıcak arkadaşlar almalı. Ama benim anladığım kadarıyla arkadaş sadece klasik bir oyuncu. Yani sadece oyun oynayacak anladığım kadarıyla. Buyüzden R9 380 daha önemli.
Ben bu sisteme ram alırken işlemci 2133 mhz denediği için XMP 2133mhz ram almam gerekiyor değilmi
2133MHz RAM alman şart değil. O.C ederken yüksek MHz belki yardımcı olabilir onu tam bilmiyorum. Ama gelecek 3000MHz sana çok lazım olucak bence. Buyüzden boşuna ordan kısma. Sonuçta 1080P monitörlü bir sisteme daha yüksek bir ekran kartı gereksizdir. İşlemciyi ise yükseltmene şuanlık gerek yok. Benim önerdiğim sistem çok daha iyi olucaktır.

Arkadaşın sistemini kesinlikle önermiyorum. Nedeni ise i5 6400 gibi O.C edilemeyen bir işlemciye Z170 serisi anakart alıp sisteminiz kullanmayacak olmasına rağmen 16GB RAM alması. 16GB RAM şuanki sistemler için çok fazla. Bunun yarısından fazlası zaten kullanılmayacak. Yani 2 slot RAM'den biri hiç kullanılmayacak. GTX960 ise R9 380 ve R9 380x'den FPS olarak düşük bir ekran kartı. GTX960'ı Nvidia'nın yazılım özellikleriyle kullanıcak arkadaşlar almalı. Ama benim anladığım kadarıyla arkadaş sadece klasik bir oyuncu. Yani sadece oyun oynayacak anladığım kadarıyla. Buyüzden R9 380 daha önemli.

2133MHz RAM alman şart değil. O.C ederken yüksek MHz belki yardımcı olabilir onu tam bilmiyorum. Ama gelecek 3000MHz sana çok lazım olucak bence. Buyüzden boşuna ordan kısma. Sonuçta 1080P monitörlü bir sisteme daha yüksek bir ekran kartı gereksizdir. İşlemciyi ise yükseltmene şuanlık gerek yok. Benim önerdiğim sistem çok daha iyi olucaktır.
Furkan benim attığım sistem nasıl sence bende anlıyorum da :) Sen de bir bak görüşünü alayım.

Furkan benim attığım sistem nasıl sence bende anlıyorum da :) Sen de bir bak görüşünü alayım.
Zaten az önceki yorumumun ilk kısmı senin attığın sistem ile alakalı. Tekrarlayacak olursam bence çok kötü olmuş. Nedeni ise i5 6400 gibi O.C edilemeyen bir işlemciye Z170 serisi anakart alıp sisteminiz kullanmayacak olmasına rağmen 16GB RAM alması. 16GB RAM şuanki sistemler için çok fazla. Bunun yarısından fazlası zaten kullanılmayacak. Yani 2 slot RAM'den biri hiç kullanılmayacak. GTX960 ise R9 380 ve R9 380x'den FPS olarak düşük bir ekran kartı. GTX960'ı Nvidia'nın yazılım özellikleriyle kullanıcak arkadaşlar almalı. Ama benim anladığım kadarıyla arkadaş sadece klasik bir oyuncu. Yani sadece oyun oynayacak anladığım kadarıyla. Buyüzden R9 380 daha önemli.

Cevaplarınız için teşekkürler bilgisayardan anlasam da 5 senedir pc toplamayınca unutmuşum☺ Ekran kartı ile ilgili bir soru sorim bide gtx 960mı tavsiye edersiniz yoksa msi r9 380 mi ben nvidia^yı hep beğenmişimdir ama r9 lar da artık çok kullanılıyor

Tamam. O anakartı seçmemin sebebi Asus ve kalitesi. Sende bunu biliyorsundur. Ayrıca çift kanal ram olması önemli. Daha iyi bir performans. Ekran kartı konusunda haklı olabilirsin dediğin gibi r9 380 olabilir. Ama 500 lira verip msi veya asus'un başka bir anakartı alıncağına bu anakart daha iyi.

Cevaplarınız için teşekkürler bilgisayardan anlasam da 5 senedir pc toplamayınca unutmuşum☺ Ekran kartı ile ilgili bir soru sorim bide gtx 960mı tavsiye edersiniz yoksa msi r9 380 mi ben nvidia^yı hep beğenmişimdir ama r9 lar da artık çok kullanılıyor
Arkadaş r9 380 diyor. İnternetten karşılaştır istersen. İkiside iyi. Ama bir gir bak kaç fps alıyorlar.

Bu sana bağlı bir durum. R9 380, GTX960'dan FPS olarak daha iyi bir ekran kartı. Nvidia ekran kartlarının ise yazılım konusundan bir artısı var. Yazılım güncellemeden bahsetmiyorum. Nvidia'nın ShadowPlay, Game Stream, LED Visulasier gibi bilindik özelliklerini kullanıcaksan GTX960'ı tavsiye ederim. Ama bence gereksiz özellikler. Oyun videosu çekicek insanlar için lazım olan özellikler bunlar. Sen sadece GTA 5'e girip "Çayır çimen geze geze oooof oooof" diyeceksen R9 380 almalısın.
Tamam. O anakartı seçmemin sebebi Asus ve kalitesi. Sende bunu biliyorsundur. Ayrıca çift kanal ram olması önemli. Daha iyi bir performans. Ekran kartı konusunda haklı olabilirsin dediğin gibi r9 380 olabilir. Ama 500 lira verip msi veya asus'un başka bir anakartı alıncağına bu anakart daha iyi.

Arkadaş r9 380 diyor. İnternetten karşılaştır istersen. İkiside iyi. Ama bir gir bak kaç fps alıyorlar.
Asus'un kalitesi ile alakalı bir durum değil. MSI Z170A da koysan yanlış. Çünkü Z serisi anakartlar O.C edilebilen "K" ibareli işlemciler içindir. İ5 6400 ise O.C edilemediği için gereksiz. RAM'in ise performansa aşırı derece katkısı olmadığı için çift kanal yanlış. Boşuna slot tüketmiş olursunuz. Tek modül belirli zamanlar hariç her zaman daha iyidir böyle konularda. Ekran kartı konusunu ise arkadaşa açıkladım.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı