2500TL'ye Sistem Toplama

Çizim programları için sistem toplamak istiyorum .
Ekran kartını sonra almayı düşünüyorum. Buna göre sistem önerileri bekliyorum.

Düzenleme : Intel düşünüyorum...

1.PNG
2.PNG

Arkadaşlar bu sistem çizim programları açısından sonradan eklenecek ekran kartı ile alınmaya uygun/iyi bir sistem midir yoksa bu bütçeye daha iyi toplanabilir mi ?

Yazmayı unuttum. Monitör bütçeye dahil değil...

Son düzenleyen: Moderatör:
Orijinal işletim sistemi almaya gerek yok.

1- Geçici bir süre için Windows 8.1. indir. Boot edip sistemine kur.
Windows 8.1 RTM Türkçe İndirme Bağlantıları

2- Öğrenciliğini kanıtlayabileceğin bir belge ile (Eğer hala mevcutsa E-Okul ders programını atabilirsin, kabul ediliyor) öğrencilere özel verilen Windows 8.1 Industry Pro sahibi olabilirsin. Orijinaldir, para vermene gerek kalmaz.

Windows Embedded 8.1 Industry Pro

Bu sistemi rahatlıkla alabilirsin.

Intel Core i7 4790K Soket 1150 4.0GHz 8MB Cache 22nm İşlemci

990,74 TL

MSI Z97 GAMING 7 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.) HDMI&DP Anakart

576,85 TL

CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram

280,61 TL

Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk

153,35 TL

ZALMAN Z3 PLUS MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA

133,71 TL

COOLER MASTER RS-600 B SERİSİ 600W GÜÇ KAYNAĞI

178,91 TL

COOL MASTER HYPER 212EVO 775/1155/56/1366/2011&AM2+AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU

131,64 TL

Tutar2.445,81 TL
[TBODY] [/TBODY]

Neutral bir kaç sorum olacak size .

1. Anakartlar arasında ne gibi farklar olacak. Bu fiyat farkı benim performansıma nasıl yansıyacak.
  2. Ramde 2133 Mhz ile 1600 Mhz arasında fark edilecek bir hız farkı olacak mı ? 2133 gereksiz mi kalıyor ?
  3. Sistem de soğutucu olmadan işlemci aşırı mı ısınır ? Bu da performansı zamanla etkiler mi ?
Sistem toplama ve donanım hakkında bilgim olmadığı için ve bu süreçte öğrenmeye çalıştığım için bu tarz sorular sizlere saçma gelebilir. Sadece en azından toplamaya çalıştığım sistem hakkında bilgim olması adına soruyorum. Cevaplarsanız sevinirim.

1- Anakartlar arasında ürün ile birlikte gelen "ek yazılımlar", "soğutma performansı", "portlar" ve "O.C kapasitesi yüksekliği" diyebiliriz. Z97 Gaming 7 fiyatıyla göz dolduruyor.

İncelemek için bu videoyu izleyin :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu da Z97 PC Mate incelemesi :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2- Belleklerin frekansları APU sistemlerde ve Render sistemlerinde işe yarıyor. Yüksek frekans demek, daha potansiyelli ve hızlı çalışmak demek.

3- Sistemde soğutucu olmazsa, işlemci ısınır. Çünkü yapacağın programlar işlemci ve RAM'e yüklenecek, bu da ısınma problemi yaratacak. Hyper 212 Evo al, keyfine bak. :)

Videoyu biraz izledimde Gameing 7 bana olmaz çünkü eski VGA monitörümü kullanmak istiyorum bir süre :(

Birde aklıma şimdi takıldı..

Bu sistemi topladıktan sonra ilerleyen aylarda GTX 970 4 GB gibi bir ekran kartı ve SDD aldığımda 600 W güç kaynağı yeter mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
3.PNG

Sistemi corsair sdd yerine samsung evo sdd ve HDD green değil blue olarak topladım İyimi yaptım kötümü yaptım bilmiyorum. Şuan konu benim için kapanmıştır. Ekran kartı aldığımda tekrar yardımlarınız için önerilerinizi soracağım. Açtığım konuda @Taha Resul ve tüm yardım edenlere teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• 4.PNG
    4.PNG
    19 KB · Görüntüleme: 275
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı