250CC Enduro motor önerisi

Zeki Kursat

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar enduro motor almak istiyorum bu yüzden KTM 250 adventure almayı planlıyorum anlaşılacağı üzere ful böyle cross tarzı motorları sevmiyorum. Böyle motoru alacaksın cam takacaksın çanta takacaksın öyle araziye veya uzun yol gezilerine çıkacaksın gibi bir tarzım var. Önceden beri africa Twin motorları sevmişimdir o yüzden KTM 250 adventure almayı biraz modifiyelemeyi düşünüyorum (modifiyeden kastım çanta cam tarzı aksesuarlar) ama birkaç büyüğümden duyduğum kadarıyla KTM de parça bulma tarzı sıkıntılar varmış. Sorularımdan biri de bu tarz sıkıntılar gerçekten var mı veya başka kronik sorunları var mı? Ayrıca başka önerebileceğiniz söylediğim tarz motorlar var mı? Teşekkürler cevaplarınız için şimdiden.

CF Moto MT450'ye veya QJ SVT 650 X'e bakabilirsiniz.

KTM için de genelde gösterge, abs ve debriyaj kroniği vardır. Debriyaj birden gider. ABS motor kapalıyken kitlenir ve servise çekilmeden açılmaz. Gösterge su alır ve kullanıcı hatası olarak değerlendirilebilir.

250 için de 1290 SAS için de geçerli bu problemler. Yani doğrudan KTM'nin kroniği bunlar.

CFMOTO MT450'ye veya qj svt 650 X'e bakabilirsiniz.

KTM için de genelde gösterge, ABS ve debriyaj kroniği vardır. Debriyaj birden gider. ABS motor kapalıyken kilitlenir ve servise çekilmeden açılmaz. Gösterge su alır ve kullanıcı hatası olarak değerlendirilebilir.

250 için de 1290 sas için de geçerli bu problemler. Yani doğrudan KTM'nin kroniği bunlar.

Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için lakin önerilerinize baktığımda CCleri benim için biraz yüksek gibi yani açıkçası daha acemiyim 1.5 senemi tamamladım başlangıç motorumda panzer 125 var elimde şehirler arası yolculuklar da yaptım kendisiyle ama 450 veya 650CC'ler için şimdilik biraz acemi olduğumu düşünüyorum o yüzden 250 300CC'lerde bakıyorum. Bir de önerilerinizde CF Moto'yu gördüm onun için parça problemlerinin çok olduğu söyleniyor yine de alınır mı?

Çin motorları için böyle problemler mevcut evet ama bu her markada var. Biraz abartılıyor. Ben de eskiden CFMOTO önermezdim, daha doğrusu Çin'den uzak durun derdim ama motor camiasında daha fazla vakit geçirdikçe gereksiz kasılmalar olduğunu anlıyorsunuz bunların.

Ek olarak motorun aksesuarına ayırdığınız parayla eğitim alın. Eğitim almadan 1.5 yılı geçirmiş olmanızın nasıl bir mucize olduğunu eğitim aldıktan sonra kendi kendinize fark edersiniz ve herhangi bir CC kısıtlamasının sadece psikolojik olduğunu anlarsınız.

Ben motosiklete 750CC makine ile başladım. Ne düştüm ne kalktım ama şanslı olduğum için değil eğitim almış olduğum için bu böyle.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı