250CC ile ilk motor deneyimi

_Gökbörü

Hectopat
Selamlar arkadaşlar uzun bir süredir motora karşı sempatim ve arzum var fakat mesleki dezavantajlar yüzünden ne ehliyet alabilecek zaman mekân ne de motor deneyimleme şansı buldum önümde ki 5-6 ay imkânım olacak ilk olarak Denizli/Pamukkale de bu iş için önerdiğiniz sürücü kursu var mı? Birkaç yer ile görüştüm araç ehliyeti alalım ilk önce sonra A2 ehliyet almalısınız dediler illaki araç ehliyeti de lazım olacak mantıklı geldi. Ehliyet almama müteakip ya R25 alacağım ya da satışları mevcut mu bilmiyorum fakat süren bir iki kişi gördüm Kawasaki ZX-25r ile başlamayı istiyorum sıfır motor almayı düşünüyorum tecrübeli arkadaşlar tavsiyeleriniz nedir?

Benim çok uzun süredir motorlara karşı ilgim var, hatta 250CC'lik bir motora da sahibim. Önerim 250 ile değil de 125 ile başlamanız. Onu kullandığınız süre zarfında para biriktirir, sonra elinizdekini satar daha iyi bir motora geçersiniz.

Evet normalde mantıklı olan CC atlayarak öğrenmek geliştirmek fakat benim bunun için zamanım yok al sat yapma imkanım da pek yok eğitimini alırsan 250'lik bir motor ile başlayabilirsin dediler. Motoru alıp belki bir iki ay sürmeye vakitim olacak sonra 2 yıl daha motor yatabilir 2 yılda bir ay görürüm görmem. En azından şimdi alayım 5 ay önce alıp garaja koysaydım şu andan çok daha az para çıkmış olacaktı cebimden her geçen gün pahalılaşan bir hayat söz konusu o yüzden minimum 250'lik ile başlamak istiyorum.

Evet normalde mantıklı olan CC atlayarak öğrenmek geliştirmek fakat benim bunun için zamanım yok al sat yapma imkanım da pek yok eğitimini alırsan 250'lik bir motor ile başlayabilirsin dediler. Motoru alıp belki bir iki ay sürmeye vakitim olacak sonra 2 yıl daha motor yatabilir 2 yılda bir ay görürüm görmem. En azından şimdi alayım 5 ay önce alıp garaja koysaydım şu andan çok daha az para çıkmış olacaktı cebimden her geçen gün pahalılaşan bir hayat söz konusu o yüzden minimum 250'lik ile başlamak istiyorum.
Hocam niye acaba, merak ettim?

Bir de zamanım yok diye bir şey yok, canınızdan değerli değildir bence :)

Hocam niye acaba, merak ettim?

Bir de zamanım yok diye bir şey yok, canınızdan değerli değildir bence :)

Birçok sebebi var ama uzun tutmadan yalın anlatayım Askeri personelim Yaş 28 zaman akıyor halen 20'sinde ki hayallerime yaklaşamadım bile 🙂 5_6 aylığına sivil hayata ulaşımım olan bir yer deyim sonrasında muhtemelen yine harekât, birkaç aylığına da olsa motora binmek istiyorum senede 15 gün bile sürecek olsam da alacağım. Super Sport sınıfı motorlar çok hoşuma gidiyor. 250'lik alsam dahi oto kontrole sahip biriyim tecrübesizliğimin bilinci ile sürerim. Mesele kursda gerçekten öğretiyorlar mı kurs ile görüştüm benim bir deneyimim yok sıfırdan öğrenmem gerek diye hallederiz 250'ligi rahat sürersin dediler.

Birçok sebebi var ama uzun tutmadan yalın anlatayım Askeri personelim Yaş 28 zaman akıyor halen 20'sinde ki hayallerime yaklaşamadım bile 🙂 5_6 aylığına sivil hayata ulaşımım olan bir yer deyim sonrasında muhtemelen yine harekât, birkaç aylığına da olsa motora binmek istiyorum senede 15 gün bile sürecek olsam da alacağım. Super Sport sınıfı motorlar çok hoşuma gidiyor. 250'lik alsam dahi oto kontrole sahip biriyim tecrübesizliğimin bilinci ile sürerim. Mesele kursda gerçekten öğretiyorlar mı kurs ile görüştüm benim bir deneyimim yok sıfırdan öğrenmem gerek diye hallederiz 250'ligi rahat sürersin dediler.
Eğer hızlı sürecek iseniz önce kurstan sonra tecrübeli birinden öğrenmenizi tavsiye ediyorum.

Denizli mi? İyi denk geldi.
Aydınları tavsiye ederim. Güzeldir diğerlerine nazaran fiyatları biraz daha pahalı olabilir.
Yerinde olsam sıfır motor almam. İlk motorunu düşürmeyen az insan vardır bence.
Askeri personelim.

Denizli'de mi görev yeriniz?

Son düzenleme:
Denizli mi? İyi denk geldi.
Aydınları tavsiye ederim. Güzeldir diğerlerine nazaran fiyatları biraz daha pahalı olabilir.
Yerinde olsam sıfır motor almam. İlk motorunu düşürmeyen az insan vardır bence.

Denizli'de mi görev yeriniz?

Aydınlar sürücü kursuna da bakacağım özellikle A2 ehliyet için motorları iyi mi, çamlık sürücü kursunu önerdi bir arkadaş ora da bakacağım bir de fiyatlar standart diye biliyorum artık yanlış bir bilgi mi?

R25 ilk motor için biraz agresif gelebilir, eski kasalarda abs yok onu da dikkate alın.

İkinci el alırsam kaç model ve sonrasını almamı önerirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı