250K sayısal için öneri

Hypeer

Hectopat
Makaleler
1
Temelim hiçbir derste yok. 250K sayısal sıralaması bana yetiyor. Sizce çok zor mu? Nasıl bir yol izlemeliyim? Daha önce sınava girenlerden tavsiye istiyorum.

250 bin sayısal sıralaması için ders çalışmana gerek yok. Hedefin ne ki puan hedefin bu kadar aşağıda?
Normalde okul 140K ile alıyor ama ben mtok ile 288K sıralama ile bile yerleşebiliyorum.
Bu sistem için söylüyorum.
Sosyal aktivite yapma
Günde 10 saat çalış...
Sosyal aktivitem zaten yok fakat 10 saat boyunca ders çalışacak kapasite olsa hedefim 250K olmazdı
250 bin sayısal sıralaması için ders çalışmana gerek yok. Hedefin ne ki puan hedefin bu kadar aşağıda?
Temelim hiç olmadığı için bana şuan zor geliyor bu sıralamayı yapmak o yüzden sizlerden tavsiye istiyorum.

Şakasına söyledimde ileride pişman olacağın şeyler yapma.
günde 3-4 saat ders çalış hiç pişman olmazsın.
Aileni olacak çocuklarını düşün.
Düşünsene doktor, pilot, mühendis oluyorsun.
Toplumda saygın bir kişiliğim olur herkes sana imrenir.
Dediklerimi bi düşün. Şimdiden iyi çalışmalar.

Bunların farkındayım fakat çalışma düzenimi ayarlayamadım. Nasıl olması gerektiğini falan sanki hiç ilerleyemiyorum gibi geliyor. Sürekli matematik ve türkçe çalışıyorum.

Yine de daha iyi MTOK okullarını hedefleyebilirsin Marmara Üniversitesi gibi. Ben üniversite aşamasını bitireli 5 sene oldu yeni sistem hakkında bir fikrim yok ancak en doğru yolun çok soru çözmek ve çok soru görmekten geçtiğine eminim. Günde 3-4 saat ayırarak ilk 100 bin içerisine girebilirsin bence. Temelin yok diye gözünü korkutmasın, atla deve değil lise konuları.

Zaten şöyle düşün, sen temelin yok diye o konuları öğrenmeden üniversiteye yerleşirsen hiçbir mühendislik dersini geçemezsin. Üzgünüm ama bu böyle, matematik ve fizik bilmiyorsan mühendislik yapamazsın. 5 yıllık okul olur sana 7 yıl. Ben de meslek lisesi mezunuyum, mühendislik fakültesine meslek lisesinden girdim. Korktuğun sıkıntıların aynısını birebir yaşadım. Arkadaşlarımın bir seferde anladığını 2, 3 sefer çalışmam gerekiyordu onlara yetişebilmek için.

Birkaç soru bankası al (hangi yayınlar revaçta bilmiyorum ama birisi kolay diğeri zor olsun), youtube'da birkaç kanal belirle konu anlatım kısımlarını da youtube'dan halletmeye çalış. Haftada 1 kez kendini dene, temelin iyi olmadığı için zaman problemi yaşayacaksın, yetiştiremeyeceksin soruları bu sorunu da aşmayı dene. Düzeldiğini gördükçe çalışma isteği kendiliğinden gelecek zaten.

Matematik, fizik ve türkçe bir şekilde öğrenilir fakat kimya ve biyoloji ezbere dayalı şeyler olduğu için çok zorluyor.

Matematik, fizik ve türkçe bir şekilde öğrenilir fakat kimya ve biyoloji ezbere dayalı şeyler olduğu için çok zorluyor.
Ezberle öğrenemezsin.Adı üstünde ezber.Her konunun bir mantığı var.Çok soru çözerek binevi ezber yapmış sayılıyorsun.

Şu mesajımı alıntılayayım. Zor olup olmadığı kararını sen ver.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…