250sr alınır mı?

• Konuyu başlatan g770
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 25
  • Görüntüleme 1.862

g770

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
18 yaşındayım ilk motorum olacak. Parça fiyatını biliyorum pahalı buna rağmen alacağım. Karadeniz'de yasiyorum buradaki servis nasıl ve servis ilgileniyor mu? Elimde patlar diye çok korkuyorum. Mesela ekranım bozulacak sistemsel bir hata yüzünden diyelim bunu garanti değil de ben mi ödeyeceğim? Galiba servis takmiyor. Mecbur kendim ödeyeceğim çok sıkıntı çıkarır mı? Öyle motoru çok yormam. Bir sahil turu arada gazlama yeter tekerle falan işim yok.

250SR, özellikle başlangıç için uygun bir motor. Ancak birkaç noktayı göz önünde bulundurman önemli:

1. Servis Durumu: Karadeniz’deki servis kalitesi, yerel servislere göre değişebilir. Genellikle, markanın yetkili servisleri varsa, buralarda daha iyi bir destek alırsın. Yerel ustalar da işini iyi yapıyorsa, bu da bir avantaj.
  2. Parça Fiyatları: Parçaların pahalı olduğunu biliyorsan, bu motoru alırken bütçeni ona göre ayarlamalısın. Yedek parça ihtimali için bir kenara biraz para ayırmak akıllıca olur.
  3. Garanti Durumu: Eğer motorun garantisi varsa, sistemsel bir hata nedeniyle ekran ya da başka bir parça bozulursa, bu genellikle garanti kapsamında olmalı. Ancak, kullanıcı hatası ile ilgili bir durum olursa, bu durumda masrafı sen karşılayabilirsin. Garanti koşullarını netleştirmek için satıcı ile konuşmalısın.
  4. Kullanım Amacı: Motoru çok yormayacağını belirtmişsin; bu, başlangıç için iyi bir yaklaşım. Sahil turu ve günlük kısa mesafeler için motoru dikkatli kullanmak, ömrünü uzatır.

250sr, özellikle başlangıç için uygun bir motor. Ancak birkaç noktayı göz önünde bulundurman önemli:

1. servis durumu: Karadeniz'deki servis kalitesi, yerel servislere göre değişebilir. Genellikle, markanın yetkili servisleri varsa, buralarda daha iyi bir destek alırsın. Yerel ustalar da işini iyi yapıyorsa, bu da bir avantaj.
  2. parça fiyatları: Parçaların pahalı olduğunu biliyorsan, bu motoru alırken bütçeni ona göre ayarlamalısın. Yedek parça ihtimali için bir kenara biraz para ayırmak akıllıca olur.
  3. garanti durumu: Eğer motorun garantisi varsa, sistemsel bir hata nedeniyle ekran ya da başka bir parça bozulursa, bu genellikle garanti kapsamında olmalı. Ancak, kullanıcı hatası ile ilgili bir durum olursa, bu durumda masrafı sen karşılayabilirsin. Garanti koşullarını netleştirmek için satıcı ile konuşmalısın.
  4. kullanım amacı: Motoru çok yormayacağını belirtmişsin; bu, başlangıç için iyi bir yaklaşım. Sahil turu ve günlük kısa mesafeler için motoru dikkatli kullanmak, ömrünü uzatır.

Arabamız var yağmurda araba kullanacağım motoru güneşli havalarda gezmek amacı ile kullanacağım kesinlikle tekere kalkmak kesiciye sokmak gibi amacım yok orduda yaşıyorum buranın servisi nasıl bilmiyorum bir de sigorta plaka cikarma falan toplam kaç TL olur bilginiz var midir?

Arabamız var yağmurda araba kullanacağım motoru güneşli havalarda gezmek amacı ile kullanacağım kesinlikle tekere kalkmak kesiciye sokmak gibi amacım yok orduda yaşıyorum buranın servisi nasıl bilmiyorum bir de sigorta plaka cikarma falan toplam kaç TL olur bilginiz var midir?

Motosikletler için zorunlu trafik sigortası yaptırman gerekiyor, 500-1500 TL arasında değişebilir. Plaka çıkarma ise 1000TL civarlarında değişebilir. Technopat buga girdi kalın yazıyı kapatamıyorum.

RS200'e icim niyeyse ısınmadı srdan daha kalitelidir ama ben sevmiyorum SR250'den de almadan soğumaya başladım galiba.
Evet göstergesinde vites göstergesi falan yok ufak tefek problemler varda bu bütçelere başka pek bir seçenek yok Japon alamıyoruz :)

Alınabilir fena bir motosiklet değil. Sıfır alacaksan 2 yıl garantisi oluyor. 2 Yıl içinde bozulan veya arızalanan herhangi bir parçayı servis ücretsiz değiştirir. Hasar, düşme kalkma vb. ile kırılırsa tabi ki cebinden yaptırırsın. Sigorta eğer motor senin üstüne olursa 10 bin lira bile çıkabilir. Babanın falan üstüne yaptırırsan 3-4 civarı bir şey çıkar. Tescil ve plaka basımı da 1400-1500 civarlarını bulur.

Evet göstergesinde vites göstergesi falan yok ufak tefek problemler var da bu bütçelere başka pek bir seçenek yok Japon alamıyoruz :)

Kalite olarak RS200 korkutmuyor ama niyeyse dikkatimi çekmiyor.

Alınabilir fena bir motosiklet değil. Sıfır alacaksan 2 yıl garantisi oluyor. 2 yıl içinde bozulan veya arızalanan herhangi bir parçayı servis ücretsiz değiştirir. Hasar, düşme kalkma vb. ile kırılırsa tabii ki cebinden yaptırırsın. Sigorta eğer motor senin üstüne olursa 10 bin lira bile çıkabilir. Babanın falan üstüne yaptırırsan 3-4 civarı bir şey çıkar. Tescil ve plaka basımı da 1400-1500 civarlarını bulur.

Neden babamın üstünde daha düşük oluyor sonuçta 18 yaşındayım. Bir de servis değiştirmek zorunda olduğu parçaları degistirirmi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı