256 GB SSD ile 1 TB hard disk takası mantıklı mı?

Bişey bilmiyom

Centipat
Makaleler
2
Daha fazla  
Elimde fazladan bir 256 GB SSD var adamın biri 1TB hard disk ile takas yapalım diyor bugün gitmeyi düşünüyorum. Ne diyorsunuz? Yakınımda bir bilgisayarci var, ona göstersem bozuk olup olmadığını hemen anlar mı?

Elimde fazladan bir 256 GB SSD var adamın biri 1TB hard disk ile takas yapalım diyor bugün gitmeyi düşünüyorum. Ne diyorsunuz? Yakınımda bir bilgisayarci var, ona göstersem bozuk olup olmadığını hemen anlar mı?

Yer mi lazım yoksa hız mi ona göre cevap verilebilir. 10 GB'lik bir dosyayı anında açmak istiyorsanız SSD'yi elinizde tutun ama 1 TB dosya bulundurmam lazım diyorsanız HDD'yi alabilirsiniz. HDD'yi CrystalDiskInfo aracılığıyla bakın Max 3000-4000 saatse alın sonrası biraz fazla kaçar

Elindeki SSD sıfırsa bence hiç bu işlere bulaşma derim. Yıllar önce sahibinden üzerinden 2,7 TB'lık HDD aldım. Öyle yazılımla sağlığına bakmakla anlaşılmıyor. Satın aldığım 2. el HDD, HDD Sentinel ile baktığımda 10 saat çalışmış görünüyordu. Daha bir ayı bulmadan aşırı ısınmaya, kafa vurmaya başladı. HDD'ler SSD gibi değil. Kibar olmak gerekiyor. Düşme, kötü koşullarda saklanması durumunda bayağı kötü oluyorlar. Ayrıca SSD yanına takıldığında bazen performans düşüşüne de neden olabiliyorlar. Örnek; aldığım HDD'i depolama için SSD yanına taktım. Açılışta bekleme süresi uzadı. Windows kullanırken HDD'le işlem yapmadığım zamanlarda bile ara sıra HDD çalışıp bilgisayarın anlık donmasına falan neden oluyordu...

Ek olarakta HDD'i depolama alanı olarak kullansan bile SSD'yi ana disk olarak kullandın diye düşünelim. SSD'ler disk birleştirmeye ihtiyaç duymaz. Fakat HDD için arada disk birleştirme işlemi yapman gerekir. Çünkü SSD'ye kurulu Windows, SSD kullanıldığı için otomatik olarak disk birleştirmeyi devre dışı bırakıyor. Uzun süre HDD'te disk birleştirme işlemi yapmazsan badsector oluşmaya başladığı andan itibaren çoğalarak gidiyor. Depolama alanı ihtiyacın yoksa ben olsam takasa v.s. girmem...

Unutmadan ekleyeyim. HDD ısınmaya başladığında kasanın içini de alev topuna döndürüyor...

Yer mi lazım yoksa hız mi ona göre cevap verilebilir. 10 GB'lik bir dosyayı anında açmak istiyorsanız SSD'yi elinizde tutun ama 1 TB dosya bulundurmam lazım diyorsanız HDD'yi alabilirsiniz. HDD'yi CrystalDiskInfo aracılığıyla bakın Max 3000-4000 saatse alın sonrası biraz fazla kaçar
Valla reis elimde 500gb ssd var yetmiyor yer lazım

Vallahi reis elimde 500GB SSD var yetmiyor yer lazım.

Ya hocam bence riske atma, gidip yeni sıfır bir HDD al çünkü üstteki arkadaşlarda sorunlu olabileceğini belirtmiş hem elinde ekstradan SSD de olur SATA slotuna takarsın 1TB+256 GB alanın olur. Ama diyorsan alamam takaslamak iyi seçenek gibi.

Kardeş şey soracağım bir de bu yuvaları nasıl çoğaltabilirim?

Ekran kartının biraz üstünde, PCI-e slotu var ekran kartını taktığınla hemen hemen aynı görünüşte ama çok daha küçük oraya NVMe slotu ekleyebilirsin.

1747485344878.png

Bunun gibi aparatlar var mesela bu 8X ekstradan sana SATA girişi sağlıyor bunlardan alabilirsin.

Buna benzer ürünler alabilirsiniz ne kadar depolama ihtiyacınız olduğuna göre. PCI slotlarının hızları teknolojisine göre sınırlı Max hız 16 Gbps hız diye biliyorum ama çoğunluk 3-4 Gbps hız veriyor olmalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı