Bir yakınımın eski bir dizüstü bilgisayarı var. Cihazın içindeki HDD aşırı yavaş. Tahminimce bozuk sektörler de var. İçindeki Windows 10'u sildim Linux kurdum. Cihaz kendine geldi ama yine de HDD yüzünden yavaş çalışıyor. Ucuz yollu bir SSD bile bu cihazı toparlar. Aşağı yukarı 10 yıllık cihaz. Sadece internete girmek ve film izlemek amaçlı olacak. O yüzden 250 GB SSD yeter de artar bile. Cihazın marka ve modeli Lenovo IdeaPad 100-15ıbd. İçini açmadığım için ne tür bir SSD uyumlu bilemedim. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
@Mr. Jingles
2.5 inch bütün SSD ler uyar.
SSD lerin fiyatları boyutları ile doğru orantılı değildir. 512 GB veya 1TB tercih etmeniz daha makul olabilir. @furkannar0 önerdiği SSD de gayet iyi görünüyor.
Boyutla bir sorunumuz yok aslında. Azıcık koyup 256'lık alalım sorunu yok. Cihaz depolama amacıyla kullanılmayacak. Sadece çalıştırsın mantığıyla bakılıyor. Çünkü halihazırda başka bir bilgisayar var. Bu HDMI ile TV'ye bağlanıp içerik izlemek amaçlı kullanılacak. Beni daha çok ilgilendiren şey diskin okuma/yazma hızları. MSI'da 400 MB/sn yazma hızı görünüyor. Hi-Level Elite Series modelinde okuma hızında büyük fark olmasa da yazma hızı MSI'dan baya iyi görünüyor. 540 MB/sn yazma hızı var. 400 MB/sn'ye kıyasla %35 daha hızlı.
Hi-Level Elite Series SSD HLV-SSD30ELT/128G detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.
Boyutla bir sorunumuz yok aslında. Azıcık koyup 256'lık alalım sorunu yok. Cihaz depolama amacıyla kullanılmayacak. Sadece çalıştırsın mantığıyla bakılıyor. Çünkü halihazırda başka bir bilgisayar var. Bu HDMI ile TV'ye bağlanıp içerik izlemek amaçlı kullanılacak. Beni daha çok ilgilendiren şey diskin okuma/yazma hızları. MSI'da 400 MB/sn yazma hızı görünüyor. Hi-Level Elite Series modelinde okuma hızında büyük fark olmasa da yazma hızı MSI'dan baya iyi görünüyor. 540 MB/sn yazma hızı var. 400 MB/sn'ye kıyasla %35 daha hızlı.
Hi-Level Elite Series SSD HLV-SSD30ELT/128G detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.
SSD sadece yazma hızından ibaret değil hocam. Mini PC gibiler, kendi işlemcisi filan var. Attığınız modelin donanımı belli değil, Hi-Level Ultra gibi çöp birşey çıkarsa ve elinizde kalırsa sıkıntı olur.