256 GB SSD tavsiyesi

Makaleler
2
Bir yakınımın eski bir dizüstü bilgisayarı var. Cihazın içindeki HDD aşırı yavaş. Tahminimce bozuk sektörler de var. İçindeki Windows 10'u sildim Linux kurdum. Cihaz kendine geldi ama yine de HDD yüzünden yavaş çalışıyor. Ucuz yollu bir SSD bile bu cihazı toparlar. Aşağı yukarı 10 yıllık cihaz. Sadece internete girmek ve film izlemek amaçlı olacak. O yüzden 250 GB SSD yeter de artar bile. Cihazın marka ve modeli Lenovo IdeaPad 100-15ıbd. İçini açmadığım için ne tür bir SSD uyumlu bilemedim. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

CPU: Intel Core i3-5005U Processor(i3-5005U)
RAM: 1X 4 GB DDR3L 1600.
HDD: 500GB SATA 5400 RPM.
GPU: Intel HD Graphics 5500.

@Mr. Jingles Bütçenize göre MSI S270'in bir modelini alın direk.
256/512/1024

@Mr. Jingles Bütçenize göre MSI S270'in bir modelini alın direk.
256/512/1024
Boyutla bir sorunumuz yok aslında. Azıcık koyup 256'lık alalım sorunu yok. Cihaz depolama amacıyla kullanılmayacak. Sadece çalıştırsın mantığıyla bakılıyor. Çünkü halihazırda başka bir bilgisayar var. Bu HDMI ile TV'ye bağlanıp içerik izlemek amaçlı kullanılacak. Beni daha çok ilgilendiren şey diskin okuma/yazma hızları. MSI'da 400 MB/sn yazma hızı görünüyor. Hi-Level Elite Series modelinde okuma hızında büyük fark olmasa da yazma hızı MSI'dan baya iyi görünüyor. 540 MB/sn yazma hızı var. 400 MB/sn'ye kıyasla %35 daha hızlı.

Boyutla bir sorunumuz yok aslında. Azıcık koyup 256'lık alalım sorunu yok. Cihaz depolama amacıyla kullanılmayacak. Sadece çalıştırsın mantığıyla bakılıyor. Çünkü halihazırda başka bir bilgisayar var. Bu HDMI ile TV'ye bağlanıp içerik izlemek amaçlı kullanılacak. Beni daha çok ilgilendiren şey diskin okuma/yazma hızları. MSI'da 400 MB/sn yazma hızı görünüyor. Hi-Level Elite Series modelinde okuma hızında büyük fark olmasa da yazma hızı MSI'dan baya iyi görünüyor. 540 MB/sn yazma hızı var. 400 MB/sn'ye kıyasla %35 daha hızlı.

SSD sadece yazma hızından ibaret değil hocam. Mini PC gibiler, kendi işlemcisi filan var. Attığınız modelin donanımı belli değil, Hi-Level Ultra gibi çöp birşey çıkarsa ve elinizde kalırsa sıkıntı olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı