26,800 TL'ye toplanan i5 12400F - RTX 4060 Ti sistem nasıldır?

@A1peren peki sizce sisteme eklediğim RTX 4060 Ti fiyatı 14,8 k bu fiyata değer mi yoksa daha uygun fiyata benzer özelliklerde bir ekran kartı önerebilir misiniz? Lütfen yanlış anlamayın aslında oyun oynayan birisi değilim ama olmuşken güzel bir bilgisayar olsun istiyorum.
Yanlış anlamadım. Hazır sistemlerde ekran kartları daha ucuza gelir. Maks. bütçe belirtirsen daha iyilerini önerebilirim. Bu bütçede kalacaksan 7500F sistem daha güncel olduğu için onu almanı tavsiye ediyorum. Güçlü bir işlemci sen render alırken de işine yarar.

Yanlış anlamadım. Hazır sistemlerde ekran kartları daha ucuza gelir. Maksimum bütçe belirtirsen daha iyilerini önerebilirim. Bu bütçede kalacaksan 7500F sistem daha güncel olduğu için onu almanı tavsiye ediyorum. Güçlü bir işlemci sen render alırken de işine yarar.

Çok sağ olun Max. Bütçem 25-26 k diyebilirim bana bu bütçede güzel bir sistem önerebilirseniz memnun olurum AMD de olabilir video editleme ve günlük kullanımda kullanacağım.

Ryzen 5 3600 işlemcim kule tipi soğutma ile 65 derece oluyor oyunlarda Intel alıp hersene anakart değiştirmek salaklık
Bi zahmet olsun. Bakır borulu soğutucu kullanıyorsunuz ve 3600 modeli.

Ben de ömrüm boyunca Intel ve NVIDIA kullandım gayet de memnunum ayrıca Intel işlemciler AMD'ye göre daha az ısınırlar yine de kişiden kişiye değişir 🙃
Yeşil ve mavi güzeldir.

i5 işlemcim var buz gibi çalışıyor. İyi ki AMD almamışım sizin gibi.

AMD'ye ne ekran kartında ne de işlemcide güven olmaz.

Dostum belli ki daha küçüksün ya da yeterli bilgin yok. Tavsiyem forumda aktif olarak 3-4 ay takıl, hazır sistem konularına bak, yeni sistemlere bak, araştırma yap.

Yanlış bildiğin birkaç bilgiyi düzelteyim.

AMD'ye çamur atmadan önce AMD'nin ne olduğunu, nasıl işlemciler çıkardığını bilmen ve deneyimlemen gerek. Arkadaşım da şöyleydi herkeste de böyle olur gibi bir kaide de yok. Arkadaşın nasıl bir termal macun kullanmış, nasıl bir soğutucu kullanmış bakman gerek. Sıvı soğutma en iyisi diye bir şey yok mesela. 120mm sıvı soğutucuların geneli kule tipi fanlardan da kötü.

Konu sahibi arkadaş render almak için bir sistem arıyor. AMD sistemin çoklu çekirdek performansı daha önde olduğu için AMD sistemi alması daha mantıklı. AMD kötüdür Intel al diye bir yorum yapamayız.

AMD ısınıyor konusuna geri dönersek işlemci tarafında i5 12400F'de R5 7500F'de stok fan ile ısınıyor. İşlemcinin ne kadar ısınacağına dair bir ön bilgi almak için internete R5 7500F(veya baktığın işlemcinin adı) TDP yazarak thermal design Power yani ısı yayma kapasitesinin kaç W olduğunu görebiliriz. FX serisi eski işlemcilerde bu değer çok fazlaydı ve işlemciler fazla ısnıyordu. Ancak yeni işlemcilerde böyle bir durum yok. Ekran kartına gelirsek de bir sürü üretici firma var. XFX markası ile ASUS markasının soğutma sistemi farklıdır. Bu sıcaklıkların da farklı olması demek. XFX olan ısınıyor diye ASUS da ısınmak zorunda değil. ASUS'un soğutması iyidir ısınmıyordur. Yani genelleme yapmak yanlış olur.

AMD'nin tek kötü tarafı ekran kartlarında yazılımsal bir problem yaşama olasılığı NVIDIA'ya göre daha fazla.

He bir de Intel-NVIDIA sistem kullanıyorum. Bir fanboyluk yok ortada :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı