26 bin TL'ye RX 6650 XT i5 11400F sistem pahalı mı?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Sapphire RX 6650 XT 8Gb Gaming Nitro OC+ // i5 11400F (Stok fan) // Msı B560M Pro-E // Kıoxıa Excerıa G2 (1TB) // GF SERIES GF600 // Msı Vampiric 100R // Lenovo D24-20 // SteelSeries Prime // Xrades 80x30 MaousePad // Windows 11 Pro
Konu biraz karmaşık ama anlatabildiğim kadar anlatmaya çalışacağım okullar açılmadan 2 hafta önce bu sistemi toplattırdım sizce bu fiyata daha iyi bir sistem toplanabilir miydi? Hazır sistem alsaydım daha iyi olacağını biliyordum ama bunu aldım bu fiyata toplama bilgisayar göre ne kadar kazık yedim?

Bu arada toplam 26.700TL'ye aldım sadece kasaya toplam 22K verdim.

Sapphire RX 6650 XT 8 GB Gaming Nitro OC+

i5 11400F (stok fan)

Kioxia Exceria G2 1TB M.2 SSD.

MSI Vampiric 100R (kasa ile birlikte gelen fanlar)

Lenovo D24-20

GF series GF600.

MSI B560M Pro-e

HyperX Fury 16 GB DDR4 3200MHz CL16 (16x1)

SteelSeries Prime.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde işlemci AMD ekran kartı NVIDIA olurdu sizde tam tersi olmuş hocam. Intel yerine AMD işlemciler daha performanslı değil mi?

Daha performanslı işte yaptık bir çocukluk çekiyoruz şimdi.

Kasaya toplam 22K verdiysen yani aşağı yukarı 5-6K oradan kazık yemişsin. Ağustos sonu, Eylül başı diyorsun tahminimce.

O vakit de 5600 ve RTX 4060'lı sistemler 18-19K civarına bulunabiliyordu, Ryzen 5500 ve 6650 XT içeren sistemler de 14-15K civarına vardı. Bu da etsin etsin 16-16.5K maksimum.

Kasaya toplam 22K verdiysen yani aşağı yukarı 5-6k oradan kazık yemişsin. Ağustos sonu, Eylül başı diyorsun tahminimce.

O vakit de 5600 ve RTX 4060'lı sistemler 19k civarına bulunabiliyordu, Ryzen 5500 ve 6650 XT içeren sistemler de 14-15k civarına vardı. Bu da etsin etsin 16-16.5k maksimum.

Sadece toplama sistem için karşılaştırır mısınız hazır sistem değil.

Sadece toplama sistem için karşılaştırır mısınız hazır sistem değil.

Niye öyle kıyaslayım ki, zaten seçtiğin donanımların kalitesi hazır sistemdekilerden yüksek değil. Alırsın NZXT Gold modüler PSU, Tomahawk anakart falan eyvallah derim.

C4'ten hallice PSU, çıplak anakart, giriş/orta seviye SSD almışsın yani bunların hepsi hazır sistemlerde de default olan şeyler. Böyle donanımlar kullanacak kişi tek tek toplamaz zaten, parça kalitesini önemseyen tek tek toplar.

Niye öyle kıyaslayım ki, zaten seçtiğin donanımların kalitesi hazır sistemdekilerden yüksek değil. Alırsın NZXT Gold modüler PSU, Tomahawk anakart falan eyvallah derim.

C4'ten hallice PSU, çıplak anakart, giriş/orta seviye SSD almışsın yani bunların hepsi hazır sistemlerde de default olan şeyler. Böyle donanımlar kullanacak kişi tek tek toplamaz zaten, parça kalitesini önemseyen tek tek toplar.

Hazır sistem tercih etmedim o yüzden bu şekilde bir karşılaştırma yapmanızı istedim ben de biliyorum hazır sistem ile bunun 2 katını toplamasını.

Hazır sistem tercih etmedim o yüzden bu şekilde bir karşılaştırma yapmanızı istedim ben de biliyorum hazır sistem ile bunun 2 katını toplamasını.

Ağustos & Eylül aylarında ekran kartın 2+ senelik, işlemcin de 2,5 senelik ve ölü soket olunca sıfır tek tek toplamanın bir anlamı, bunun üzerinden fiyat hesaplaması mantıklı olmuyor.

12-13. nesil Intel'ler, RX 7000 ve RTX 4000 serisi varken yalnızca onların sıfır tek tek toplama fiyatı bir anlam teşkil ederdi. Onu da yapmamışsın.

Ağustos & Eylül aylarında ekran kartın 2+ senelik, işlemcin de 2,5 senelik ve ölü soket olunca sıfır tek tek toplamanın bir anlamı, bunun üzerinden fiyat hesaplaması mantıklı olmuyor.

12-13. nesil Intel'ler, RX 7000 ve RTX 4000 serisi varken yalnızca onların sıfır tek tek toplama fiyatı bir anlam teşkil ederdi. Onu da yapmamışsın.

Tamam teşekkürler.

Tamam teşekkürler.

Rica ederim, olan olmuş tercih yapılmış. Bu saatten sonra bir dahaki sistem yükseltmesine hatalardan ders almak kalıyor.

İyi yanından bakarsak artık DDR4 için kasmana gerek kalmayacak. Bu şekilde işlemcinin bayıldığı yere kadar gidersin, ekran kartın da AMD Frame Generation ile güzel destek alıyor artık. Bundan ötesi DDR5'e geçmek, GTA VI çıkışını bekleyip performansa göre tavır almak vb.

O sistemi kullanabildiğin kadar uzun süre kullan bu şekilde alırken ettiğin zararın bir anlamı olur. Kazık yedim lanet olsun diye satıp başka alayım dersen bu kazığı bile mumla aratır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı