26 Mbps VDSL'den 20 Mbps fibere geçmek mantıklı mı?

Makaleler
4
Yer
Mersin
TurkNet VDSL 35 Mbps pakete 95 TL vermekteyim ve hattımın stabil hız değeri ise 26 Mbps. Bundan üstünü ayarladıklarında kopmalar meydana geldiği için 26 Mbps değere sabitlediler.

IMG_20220211_020527.jpg

Binamızda Turkcell Superonline fiber var. 95 TL TurkNet'e veriyorken 105 TL de Turkcell'e verebilirim diye düşünüyorum ama 26 Mbps VDSL'den 20 Mbps fibere geçmek ne avantaj kazandıracak bilmiyorum. Sanırım indirme yaparken VDSL'e göre dalgalanmalar olmayıp en üst sınırda indirme yapacak ama arada 6 Mbps'lik bir kaybım olacak. Tabi daha fazla para verip 35 Mbps paket alırsam o zaman hızım artacak ama bu da bütçeyi zorlayacak.

IMG_20220211_022353.jpg

IMG_20220211_022334.jpg

Son düzenleme:
Kesinlikle değer. Bana deseler ki 50mbit ftth fiber mi yoksa 100mbit vdsl mi direk fiber derim. 1 ay önce fibere geçtim 100mbit airfiber kullanıyordum radiolink şuan valorantta 3ms alıyorum. Ayrıca bir çok şey çok daha hızlı yüklenmeye başladı. Sitelere girişlerim çok daha tepkisel ve stabil bir bağlantı.

Bence değmez. Türkcell'de 1 yada 2 yıl sözleşmeyle o fiyatı alacaksınız, 2 yıla zaten o bölgede altyapı iyileşir hızınız yükselir muhtemelen.

TurkNet VDSL 35 Mbps pakete 95 TL vermekteyim ve hattımın stabil hız değeri ise 26 Mbps. Bundan üstünü ayarladıklarında kopmalar meydana geldiği için 26 Mbps değere sabitlediler.

Eki Görüntüle 1301751

Binamızda Turkcell Superonline fiber var. 95 TL TurkNet'e veriyorken 105 TL de Turkcell'e verebilirim diye düşünüyorum ama 26 Mbps VDSL'den 20 Mbps fibere geçmek ne avantaj kazandıracak bilmiyorum. Sanırım indirme yaparken VDSL'e göre dalgalanmalar olmayıp en üst sınırda indirme yapacak ama arada 6 Mbps'lik bir kaybım olacak. Tabi daha fazla para verip 35 Mbps paket alırsam o zaman hızım artacak ama bu da bütçeyi zorlayacak.

Eki Görüntüle 1301754

Eki Görüntüle 1301755
Düz mantık bakınca tabiki de mantıksız fakat teknik olarak bakınca çok mantıklı. Bir kere vsdl bakır kablo ile sinyal alışverişi yapıyor, fiber ise cam ile..
Emin ol 20mbps fiber kullanıcısı olarak, senin 26mbps bakırınla dans ederim çünkü veri akışım daha rahat ve daha hızlı olur.
Ayrıca fiber gelecek vaad ediyor, mesela fiber ile 5G kullana bilirsin fakat bakır ile kullanamazsın..

Kesinlikle değer. Bana deseler ki 50mbit ftth fiber mi yoksa 100mbit vdsl mi direk fiber derim. 1 ay önce fibere geçtim 100mbit airfiber kullanıyordum radiolink şuan valorantta 3ms alıyorum. Ayrıca bir çok şey çok daha hızlı yüklenmeye başladı. Sitelere girişlerim çok daha tepkisel ve stabil bir bağlantı.
Yani çevrimiçi oyun oynayıp da bir PUBG var onda da 50-55 ms arasında. Çok da dert etmiyorum açıkçası. Sitelerde sorun yaşamıyorum, YouTube'dan 1080p video izlerken rahat bir şekilde yüklüyor. Ha sadece şöyle bir durum var; 22:30'dan beri bilgisayar açık ve RDR2 iniyor 122 GB. Sabaha kadar da sürecek inmesi. Mevcut hızımdan yüksek fiber ile daha hızlı inecek o ayrı tabi.

Bence değmez. Türkcell'de 1 yada 2 yıl sözleşmeyle o fiyatı alacaksınız, 2 yıla zaten o bölgede altyapı iyileşir hızınız yükselir muhtemelen.
Önümüzdeki ay 2 yılı dolduracağım TürkNet ile ve herhangi bir değişim olmadı. Olacağını da sanmam. Çünkü iş Türk Telekom'da bitiyormuş. Altyapıyı elden geçirirlerse anca o zaman iyileşme olurmuş. Binadaki kablo da eski ve yetkilinin dediğine göre bunu yenilesem dahi Türk Telekom çalışma yapmadığı sürece boşa masrafa girmiş olacakmışım.

Önümüzdeki ay 2 yılı dolduracağım TürkNet ile ve herhangi bir değişim olmadı. Olacağını da sanmam. Çünkü iş Türk Telekom'da bitiyormuş. Altyapıyı elden geçirirlerse anca o zaman iyileşme olurmuş. Binadaki kablo da eski ve yetkilinin dediğine göre bunu yenilesem dahi Türk Telekom çalışma yapmadığı sürece boşa masrafa girmiş olacakmışım.
Sen türktelekom'u beklersen daha çok beklersin, mahalleden ve apartmandan herkesten imza toplayıp türktelekom Müdürlüğüne ıslak imzalı dilekçe vermen gerekiyor. Aynı dert bende de var ve beklemek yerine kolları sıvadım.. Toplam 14 imza topladım ve yarın dilekçeyi vermeye gidiyorum. Eğer kiracı değilsen ve o mahallede uzun yıllar oturacaksan kesinlikle dilekçe vermelisin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı