2600 TL İşlemci, Anakart ve RAM Tavsiyesi

8350 ile 1070 i doğru düzgün kullanamazsınız yeterli bütçeniz var. İndirimlerden 3600 ve MSI B450 Tomahawk Max alırsanız güzel sistem olur.

Tek çekirdek konusunda vasat, çoklu çekirdek de yarışabilir ama maalesef tek çekirdek daha ön planda olması gerekiyor ve güncelliğini yitirdi artık.
Tabi güncelliğini yitirdi ama insanlar sanki Phenom X2 gözüyle bakıyorlar o komik geliyor.

CPU mu zayıf? FX 8350 İ3 8100, R5 1600X'den daha iyi, eski socketleri küçümsemeyi bir bırakın artık.
8 yıldır FX 6300 kullanıyorum ilk defa böyle bir yorum gördüm. FX serisinin tekli çekirdek performansı rezalet, İ3 8100 ile kıyaslanamaz, her türlü İ3 8100 oyun performansı ve gündelik olsun öne çıkar.

Ayrıca güçlü bir ekran kartına bile gerek yok, RX 590 ve BF1 gibi bir oyunda ağır darboğaz yapar.

Kime göre neye göre daha iyi ? Tekli çekirdek performansı olsun, ister çoklu çekirdek performansı olsun 10. yılını dolduracak bir mimari asla neredeyse yeni olacak mimarilerle kıyaslanamaz.

8 yıldır FX 6300 kullanıyorum ilk defa böyle bir yorum gördüm. FX serisinin tekli çekirdek performansı rezalet, İ3 8100 ile kıyaslanamaz ile her türlü İ3 8100 oyun performansı ve gündelik olsun öne çıkar.

Ayrıca güçlü bir ekran kartına bile gerek yok, RX 590 ve BF1 gibi bir oyunda ağır darboğaz yapar.
Evet bende R7 265 var şuan 8300 ile kullanıyorum. BF1 64 vs 64 mod da bile bu ekran kartına darboğaz dan ötürü drop yaratıyor.

@KırAtlıLiberal
İmzanızda FX 4300 görüyorum. İnsanımızın elindekini ne pahasına olursa olsun savunma huyu var.

Single Thread Rating151020981963

kısmına bakınız. Arkadaşın 1070'ini zora sokan bu 1510. Ayrıca:

Max TDP125W65W95W

Bu da önemli.
8 yıldır FX 6300 kullanıyorum ilk defa böyle bir yorum gördüm. FX serisinin tekli çekirdek performansı rezalet, İ3 8100 ile kıyaslanamaz, her türlü İ3 8100 oyun performansı ve gündelik olsun öne çıkar.

Hay ceddine rahmet. Ben de 8350 kullandım. Satarken izah ederek, workstation'da render yapacak birine sattım. "Oyun canavarı" yazıp satmadım. Topaldı o açıdan.

@KırAtlıLiberal
İmzanızda FX 4300 görüyorum. İnsanımızın elindekini ne pahasına olursa olsun savunma huyu var.

Single Thread Rating151020981963
kısmına bakınız. Arkadaşın 1070'ini zora sokan bu 1510. Ayrıca:

Max TDP125W65W95W
Bu da önemli.
Yav benim işlemcim, çok kakadan FX serisi FX 8350 dışında alınmaz diyorum ama siz sanki Phenom X2 muamelesi yapıyorsunuz ya o komiğime gidiyor.

emir dayı ben size katılmıyorum amd işlemciler fiyat performans intel çok uçuk fiyatlı ancak amd ryzen 5 2600 işinizi çok rahat görecektir özellikle oyunlarda ve yayın yapacaksanız.
size tavsiyem bu işlemciniz nekadar iyi soğutulursa okadar iyi oc süresi artar bunları almanız işinizi görecektir. Pc toplama sihirbazı - Bilgisayar toplama sihirbazı - incehesap.com

Son düzenleme:
emir dayı ben size katılmıyorum amd işlemciler fiyat performans intel çok uçuk fiyatlı ancak amd ryzen 5 2600 işinizi çok rahat görecektir özellikle oyunlarda ve yayın yapacaksanız.
size tavsiyem bu işlemciniz nekadar iyi soğutulursa okadar iyi oc süresi artar bunları almanız işinizi görecektir. Pc toplama sihirbazı - Bilgisayar toplama sihirbazı - incehesap.com
Dostum ben diyorum ki FX zamanları da AMD fiyat performanstı bunda sıkıntı yok ama artık Ryzen var ve FX ölü yatırım olur. Onun yerine Ryzen in fiyat performans işlemcileri tercih edilebilir ki burda 3600 dan bahsediyoruz gayet sağlam bir işlemci.

120lik bir sıvı soğutucu var.Gönderdiginiz linkte ram 8 GB sanırım ben çift yapmayı düşünüyorum. Siz 2600 yeterli olur mu diyorsunuz?
Dostum ben diyorum ki FX zamanları da AMD fiyat performanstı bunda sıkıntı yok ama artık Ryzen var ve FX ölü yatırım olur. Onun yerine Ryzen in fiyat performans işlemcileri tercih edilebilir ki burda 3600 dan bahsediyoruz gayet sağlam bir işlemci.
Bence de FX işlemciler ölü yatırım. FX ailesinden aynı anakart a takılabilecek daha yüksek bi işlemci yok.tek alternatif 9590 performans farkı yüzde 5
Vatan KDV indirimi fiyatları.
Ryzen 3600 1250TL
Tomahawk Max 740TL
16GB Cruical-Gskill 3000-3200MHz RAM.
Bugün vatandaki indirim ile tam olarak bu listeyi aldım ryzen 3600 1200 TL tomahawk Max 700 TL gskill 3000 MHz 2x8 GB ram 400 TL ye geldi herkese teşekkür ederim

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı