İşlemcime OC yapmak istiyorum. Malum piyasa ekonomi işlemci alacak param yok. Biraz da olsa değerlendirmek istiyorum. @Sir Benjamin yardımcı olursa seviniriz. Soğutucu konusunda sıkıntım yok yapabildiğim kadar sınırları zorlamak istiyorum yardımcı olanlara şimdiden sonuz teşekkür ederim.
RAM'lerini OC yapmayı denersen işlemcinin performansı artacaktır. Zen+ için 2400Mhz düşük bir miktar onları 3000-3200Mhz'e çıkarabileceğini düşünüyorum. İşlemciye OC yapmayı ondan sonra denersin.
Ya dediğin doğru hocam maksat daha iyi performans almak OC yapsamda yapmasamda çok önemli değill ama sonuç olarak fırsat var değerlendirmek düşer bana da.
RAM'lerini OC yapmayı denersen işlemcinin performansı artacaktır. Zen+ için 2400MHz düşük bir miktar onları 3000-3200MHz'e çıkarabileceğini düşünüyorum. İşlemciye OC yapmayı ondan sonra denersin.
Niye yakasın, tahminimce 1.2v üzerinden çalışıyorlardır. Bende de 2400Mhz RAM vardı eskiden 1.35v verip 3200Mhz olarak kullanıyordum. Sen hiç voltaj vermeden 2800Mhz'e çekmeyi deneyebilirsin BIOS'tan.
Niye yakasın, tahminimce 1.2v üzerinden çalışıyorlardır. Bende de 2400MHz RAM vardı eskiden 1.35v verip 3200MHz olarak kullanıyordum. Sen hiç voltaj vermeden 2800MHz'e çekmeyi deneyebilirsin BIOS'tan.
Niye yakasın, tahminimce 1.2v üzerinden çalışıyorlardır. Bende de 2400MHz RAM vardı eskiden 1.35v verip 3200MHz olarak kullanıyordum. Sen hiç voltaj vermeden 2800MHz'e çekmeyi deneyebilirsin BIOS'tan.