2600x ve 2060 Sistem için Güç Kaynağı Tavsiyesi

luser78

Megapat
Daha fazla  
Merhaba

Bu sistem için F/P olarak hangi güç kaynağını almalıyım? Kasaya ayrıca mevcut olarak 3x3TB harddisk takacağım bunun çok etkisi olacağını zannetmiyorum ama hesaba katarsak iyi olur. Bu arada modüler olup olmaması neyi değiştirir? Kasa CM MB511, yardımınızı bekliyorum teşekkürler.

397956
üzmez.

RTX 2060 için Nvidia en az 500Wattlık bir güç kaynağı öneriyor. 500Watt veya üstü bir güç kaynağı al. Ben RTX 2060 kullanıyorum 500Wattlık bir güç kaynağı ile.

Doğru ama hangi güç kaynağını alacağıma tam karar veremedim, fazla bilgim olmadığı için araların da çok bir fark göremiyorum. 500-750w arası alacağım ama hangi PSU'yu neden almam gerekir, hangisi daha avantajlı f/p olur ona karar veremedim maalesef.

Doğru ama hangi güç kaynağını alacağıma tam karar veremedim, fazla bilgim olmadığı için araların da çok bir fark göremiyorum. 500-750w arası alacağım ama hangi PSU'yu neden almam gerekir, hangisi daha avantajlı f/p olur ona karar veremedim maalesef.

12Volt kanalı tek olan güç kaynakları seç. Bazı güç kaynakları 12V1 ve 12V2 şeklinde çift kanallı oluyor, onlarda da çalışır ama en iyisi tek kanal olması. Mesela arkadaşın attığı Cooler Master şöyle

Güç kaynağının verdiği güç arttıkça bu 12Volt kaynağının verdiği değer de artar.

1.jpg

Güç kaynağın ne kadar yüksek olursa o kadar az ısınır, az ısındığı için fan devir hızı daha az olur, fan gürültüsü az olur. Tabii gidipte 1000Watt, 1200Watt bir güç kaynağı alma RTX 2060 için 750Watt bile çok fazla.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı