2600x ve 2060'ı temel alan bir bilgisayar toplamak istiyorum. Mayıs ayında monitör, işlemci, ekran kartı hariç tüm parçalarım tamamlanacak. Bu üç parçayı ya yazın sonunda ya da Kasım ayının sonunda alacağım (29 Kasım, Kara Cuma). Şuan bu sisteme uygun olur mu diye düşündüğüm parçalar var.
Öncelikle şunu söyleyeyim; oyun ve yayın genel amacım.
Elimde kasa, SSD ve RAM bulunmakta. RAM'i iki tane yapmayı düşünüyorum.
Kasa : Dark Sentinel
RAM: G.Skill Aegis 8 GB 3000MHz
SSD: TOSHIBA TR200 240 GB
Bir de Dark'ın kasayla gelen bir güç kaynağı vardı fakat kombine gücü 400W idi. Bende bu yüzden onu elimden çıkardım. Eğer acele etmeseydim bu parçaları aldığım fiyatın 300 TL aşağısına alabilirdim fakat dolar kuru beni o günlerde yeterince korkutmuştu. Her neyse.
Aklımdaki :
Anakart : Gigabyte B450M DS3H (rev. 1.0) Soket AM4 AMD B450 micro ATX GAB45MDSH-00-G Anakart - Nanokatalog
RAM: G.Skill Aegis 8GB DDR4 3000Mhz RAM - Nanokatalog
Harddisk: https://www.nanokatalog.com/urun/toshiba-p300-1-tb-sata-3-7200-rpm-hdwd110uzsva-harddisk
Güç Kaynağı :Aerocool 500w Vxp500 Plus Güç Kaynağı
Total: 1150 TL civarı.
* Bildiğimiz üzere Ryzen 3000 serisi yolda sizce bunu bekleyip anakartla işlemciyi bir arada mı almalıyım?
*Güç Kaynağı hakkındaki yorumunuz nedir? Sizce ilk sorumdaki gibi yapsam bile gücü yeterli olur mu?
Şimdiden teşekkürler...
Öncelikle şunu söyleyeyim; oyun ve yayın genel amacım.
Elimde kasa, SSD ve RAM bulunmakta. RAM'i iki tane yapmayı düşünüyorum.
Kasa : Dark Sentinel
RAM: G.Skill Aegis 8 GB 3000MHz
SSD: TOSHIBA TR200 240 GB
Bir de Dark'ın kasayla gelen bir güç kaynağı vardı fakat kombine gücü 400W idi. Bende bu yüzden onu elimden çıkardım. Eğer acele etmeseydim bu parçaları aldığım fiyatın 300 TL aşağısına alabilirdim fakat dolar kuru beni o günlerde yeterince korkutmuştu. Her neyse.
Aklımdaki :
Anakart : Gigabyte B450M DS3H (rev. 1.0) Soket AM4 AMD B450 micro ATX GAB45MDSH-00-G Anakart - Nanokatalog
RAM: G.Skill Aegis 8GB DDR4 3000Mhz RAM - Nanokatalog
Harddisk: https://www.nanokatalog.com/urun/toshiba-p300-1-tb-sata-3-7200-rpm-hdwd110uzsva-harddisk
Güç Kaynağı :Aerocool 500w Vxp500 Plus Güç Kaynağı
Total: 1150 TL civarı.
* Bildiğimiz üzere Ryzen 3000 serisi yolda sizce bunu bekleyip anakartla işlemciyi bir arada mı almalıyım?
*Güç Kaynağı hakkındaki yorumunuz nedir? Sizce ilk sorumdaki gibi yapsam bile gücü yeterli olur mu?
Şimdiden teşekkürler...
Son düzenleyen: Moderatör: