2666 MHz anakarta 2133 MHz RAM takılır mı?

BreWerS

Kilopat
Dizüstü bilgisayarımı 8x2 şeklinde 16 GB yapmak istiyorum. Bilgisayarımın bir RAM slotu daha bulunmakta ve RAM'i yükseltmek istiyorum. Eski dizüstü bilgisayarımın RAM'ini söktüm ve o RAM'in frekansı sanırım 2133MHz'ydi. CPU-Z yazılımıyla benim bilgisayarımda olan RAM'in frekanslarına baktım ve sanırsam RAM'ler 2666MHz ile çalışıyor. Bu 2133MHz RAM'i takarsam çalışır mı? Bazı yazılarda "Çalışır ama 2'side 2133MHz'de çalışır." şeklinde olacağını söylüyorlardı. Eğer düşük frekansta çalışacaksa sizce takılmalı mı? yoksa 8 GB 2666MHz ile kullanmaya devam mı etmeliyim?

RAM.jpg
Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim önerim 16 GB olur. İçiniz rahat etsin istiyorsanız test videoları izleyebilirsiniz.
Test videolarını paylaşabilir misiniz? Birde benim bilgisayarımın bataryası gömülü şekilde. Bataryanın kablosunu sökmek için arkasını tamamen açmak gerekiyor. Bataryanın kablosunu çıkarmadan taksam sorun teşkil eder mi?

Arkası böyle.

Adsız.png
16 GB olarak kullanmakta fayda var. Performansa aman aman bir etkisi olacağını düşünmüyorum.
Frekansta ciddi anlamda düşüş olmuyor mu?

Test videolarını paylaşabilir misiniz? Birde benim bilgisayarımın bataryası gömülü şekilde. Kablosunu sökmek için arkasını tamamen açmak gerekiyor. Bataryanın kablosunu çıkarmadan taksam sorun teşkil eder mi?

Arkası böyle.

Eki Görüntüle 406614

Frekansta ciddi anlamda düşüş olmuyor mu?
Bilgisayarında intel işlemci olduğunu varsayıyorum. İntel işlemcilerde RAM frekansları uçuk farklar oluşturmuyor AMD tarafında fark daha fazla oluyor ama her şekilde ben 16 GB kullanmayı tercih ederdim.
Batarya mevzusuna gelirsek bilgisayarda elektrik varken bu tarz işlemleri yapmak her zaman sağlıklı olmayabiliyor. Mümkünse elektrik bağlantısını kestikten sonra yapmanızı tavsiye ederim.

Bilgisayarında intel işlemci olduğunu varsayıyorum. İntel işlemcilerde RAM frekansları uçuk farklar oluşturmuyor AMD tarafında fark daha fazla oluyor ama her şekilde ben 16 GB kullanmayı tercih ederdim.
Batarya mevzusuna gelirsek bilgisayarda elektrik varken bu tarz işlemleri yapmak her zaman sağlıklı olmayabiliyor. Mümkünse elektrik bağlantısını kestikten sonra yapmanızı tavsiye ederim.
Intel i7 7700HQ işlemci var hocam. Batarya fişini çıkarmak isterdim de arka tarafı çıkarmak biraz zor çünkü vidaların bazısı yalama oldu dikkatli bir şekilde RAM'i takarsam bir sorun olabilir mi?

Intel i7 7700HQ işlemci var hocam. Batarya fişini çıkarmak isterdim de arka tarafı çıkarmak biraz zor çünkü vidaların bazısı yalama oldu dikkatli bir şekilde RAM'i takarsam bir sorun olabilir mi?
Elbette olabilir. Ben size sağlıklı olan yolu söylüyorum. İlla bozulacak diye bir kaide yok tabiki ama tedbirli olmakta fayda var.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı