2666MHz 8 GB notebook RAM önerisi

ama şöyle bir durum var ben 8 gb ı takmadan önce 2666 mhz de kullanıyordum ilginç olan kısım bu ya zaten neden şuanda kullanamıyorum
Bios'da XMP açık mı? Profil gözüküyor mu? Genelde profile 1 veya 2'de 2666 MHZ oluyor.
xmp açık değil malesef internettende araştırdım biraz 6 nesil üstü işlemcilerde k ibaresi olmayanları kapatmışlar hep
zaten benim overclockla işim yok hani önceden böyleyken neden düştü ikiside aynı eş değer hızda birbirine yakın özelliklerde ramler
dell 3581-fb7020f41c marka model

İşlemci değil anakartın O.C. uygun mu ona bakman lazım. İşlemciye O.C. yapmayacaksın ki RAM'lere yapacaksın. Birde kaçtı kaça düştü programla test ettin mi normalde ki hız değeri neydi?
Bellek Hızı Arttırma Rehberi - Technopat buradan biraz fikir almış olursun.

dell ınc 0Y6VWD anakart bu görünüyor buna dair bir açıklamada yok internette anlamadım

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    23,9 KB · Görüntüleme: 62
Evet kardeş. HyperX Impact olanı yani CL15 olanı al derim. Performans açısında daha yüksek olacaktır.
Bir sorum olacak içinde 2666mhz 4gb Samsung ram var 2 tane. Birini çıkarıp bu hyper x i alacağım. 12 ye yükseltmiş olacağım yani. CL değerini bilmiyorum. Sorun çıkarır mı?

o menüye giremiyorum dell e bastığımda işlevi olmuyor bilgisayar direkt açılıyor normal bios ta olağandan farklı bu bilgisayarda
biosum

Dosya Ekleri

• image.png
    341,5 KB · Görüntüleme: 69
Valla değişikmiş açılış ekranın bilemedim bilen birisi yardımcı olur inşallah.

Bir sorum olacak içinde 2666mhz 4gb Samsung ram var 2 tane. Birini çıkarıp bu hyper x i alacağım. 12 ye yükseltmiş olacağım yani. CL değerini bilmiyorum. Sorun çıkarır mı?
Kardeş onu tam bilmiyorum ama sen işini garantiye al servise götür.

Anakartı ve üzerindeki Ram in özelliklerini atsam bana yardımcı olabilecek birisi var mı yükseltme konusunda?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…