Çözüldü 2666MHz olarak çalışan RAM'i 3200MHz yapmak sorun çıkartır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Janissary0

Hectopat
Daha fazla  
Geçen hafta ASUS Prime H610M-R D4 3200MHz DDR4 MHz anakartlı bir bilgisayar topladım. RAM olarak da G.Skill ripsaws 3200MHz 2x16 GB aldım. Neyse RAM'lar BIOS ayarlarında Auto olarak seçilmiş, 2666MHz olarak çalışıyordu. Bende 3200MHz olarak düzelttim. Bu ayar overclock mu oluyor? Anakarta bir zararı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hayir zarari olmaz. Onlarin kendi degerleri 3200MHz zaten ilk calistiginda az degerde calisabiliyor bunu kendiniz arttiriyorsunuz istege bagli. Yapmissiniz zaten zarari yoktur bilgisayar daha performansli calisacaktir. Fakat bir sekilde bilincsizce daha fazla arttirmaya calismayin hiz asirtmaya girer ve bilincli yapilmasi gerekir.
Hayir zarari olmaz. Onlarin kendi degerleri 3200MHz zaten ilk calistiginda az degerde calisabiliyor bunu kendiniz arttiriyorsunuz istege bagli. Yapmissiniz zaten zarari yoktur bilgisayar daha performansli calisacaktir. Fakat bir sekilde bilincsizce daha fazla arttirmaya calismayin hiz asirtmaya girer ve bilincli yapilmasi gerekir.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı