2666MHz vs 3200MHz RAM

Alitasbasi67

Decapat
Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeş sadece oyun oynayacaksan seni 2666 MHz bellekler fazlasıyla idare eder. Genelde yüksek frekanslı bellekler iş istasyonlarında yazma hızlarından ötürü tercih ediliyor. Ama farklı markalarda 3200 MHz bellekler uygun fiyata bulunabilir. Ayrıca Vatan'dan toplama bilgisayar almanı tavsiye etmem. İtopya, Teknobiyotik gibi Vatan'a nazaran daha makul fiyatlara bilgisayarlar bulabilirsin. Hem görseldeki bilgisayarda tek modül bellek kullanılmış. Çift bellek (2x8) modül kullanılırsa daha performanslı olur.

Sadece oyun amaçlı alacağım, şuan bildiğim kadarıyla oyunlar 8gb ram kullanıyor, 2013 yılından beri hala oyunlar için 8gb ram yetiyor 7 sene oldu ve hala sadece oyunlar için 8gb ram yetiyor sanırım 16 GB ram beni baya bir süre götürecek gibi geliyor, yorumun için teşekkürler
Bir de bir şey soracağım bu bilgisayar 16 GB ram var ya buna 8 GB ram daha eklesem ileride 2666 MHz ram alsam tekrardan 3 tane 2660 MHz ram kaldırır mı sistem? Toplam 22gb ram olacak yani anakart sıkıntı yaşatır mı? Lütfen cevap verir misin?

Bildiğim kadarıyla güncel anakartlarda çift kanal teknolojisinden dolayı 3 adet bellek kullanırsan okumayabilir. Çünkü ankartlarda bellekleri belli bir düzene göre takıyorsun. Hem 3 tane bellek takma mantıklı değil. İleride belki bellek fiyatları düştüğünde 64 GB'a kadar belleği (4x16) olarak artırabilirsin.

3 bellek takmayı düşünmüyorum, 8 GB yerine ekstra 16gb taksam aynı marka üründen sorun olmaz sanırım değil mi?

Intel işlemcilerde 2666 MHz yetiyor, ama Ryzen kullanıyorsan RAM hızı yüksek olmak zorunda.

Buyur kendin karar ver:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

4 tane ram taksam toplam hepsi 64 GB olsa sıkıntı olmaz değil mi? Yani bilgisayar kaldırır mı uyumlu olur mu? Ben anlamıyorum bundan, para biriktirir ihtiyacım olduğu zaman alırım 4 tane takmakta sıkıntım yok yani
Aynı ürün olursa sorun olmaz.
Yardımcı oldunuz teşekür ederim

Z370 çipsetli anakartlar 64 GB'a kadar destek sağlıyor kardeşim sorun olmaz. Sitenin kendi sayfasında açıklamasında var kardeş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…