Merhaba herkese,
Ben 25-27 bin TL arasında sadece kasa toplamak istiyorum ve şu şekilde bir şey oluşturdum. Gaming-gen'den Nova 3070 Ti sisteminin üstüne 2 TB hard disk ekledim ve RAM'leri 3600 MHz yaptım. Fakat aklımda şu soru var. Bu sisteme daha sonra RAM eklemek istesem anakart desktekliyor mu? Anakartta 3200 MHz yazıyor, bununla RAM hızıyla bir alakası var mı? Benim seçtiğim 3600 MHz RAM'ler uygun olur mu? Ayrıca bu sistem hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu fiyata farklı hazır sistemler alınabilir mi?
Teşekkürler.
Bence gereksiz dostum mevcut 16GB Ram suan ve uzun bi sure icin daha yeterli. 5600 yerine x de mantiksiz ayrica arada performans farki yok, yani yaparsaniz SSD yukseltebilirsiniz ramleri 3600 yapabilirsiniz.
Neden harddisk eklediniz? 3070 sistemin yavaş çalışmasını istiyor olamazsınız herhalde. Gerekirse şimdilik 512ssd kullanın ama depolama için yavaşlığı artırmayın. Sisteme de yazık olur size de.
Hocam hem oyun oynuyorum hem de bilgisayar mühendisliği okuyorum. Her ikisi için de uzun süre götürecek, götürmediği yerlerde ise çok fazla parça değişimi yapmadan ömrünü uzatabileceğim bir bilgisayar istiyorum aslında.
@584297 tekrardan rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Dediğiniz gibi yapıp bir de hem sıvı soğutucu ekledim hem de anakartı üstteki arakdaşın dediği gibi yaptım. Sıvı soğutucuyu ekleme nedenim hem işlemci çok ısınmasın hem de işlemciyi değişirsem de kullanabileyim diye. Ne düşünüyorsunuz?