27", 2K, IPS, G-Sync ve 1MS Monitör Tavsiyesi

Bütçe
3000-4000 TL

UTKUSALONUR

Hectopat
Yer
Mykale Eteklerinde
Merhaba arkadaşlar,

Başlıktan anlayacağınız üzere bu özelliklerin hepsine sahip bir monitör arıyorum. Ayrıca bu monitör 10 bit olmalı.

Konuyu açmamdaki sebep, kesinlikle sizin benim yerime bir monitör araştırıp benimle paylaşmanız değil. Bizzat kendiniz bu saydığım özelliklerdeki bir monitörü kullanıyorsanız veya gözlemleme şansınız olduysa eğer bana bu şekilde bir monitör tavsiyesi vermenizi rica ediyorum.

Son olarak 2K için ekran kartı seçimimi nasıl yapsam daha iyi veya uygun olur? 3060 Ti, 3070 ve 3070 Ti arasında gidip geliyorum. Kararsız kaldım o konuda da. 3070 serisinde en fazla 8GB ram olması beni biraz düşündürüyor. Uzun vadeli planlarım var çünkü. Bu konulara tam anlamıyla hakim olmadığım için yanlış şeyler söylememek adına bu kadarı yeterli diye düşünüyorum. Aklınıza takılan ve yardımcı olabilmenizi rahatlatacak bir soru olursa hemen cevaplarım. Teşekkürler.

@DarkReader, yaklaşımınız ve ilginiz için çok teşekkürler. Hepsine tek tek detaylı bir şekilde bakacağım.

Bu arada LG markasının modellerini kimse önermedi. Belki de böyle denk geldi ama monitör bakımından teknik anlamda bir zafiyeti var mı bu firmanın?
Benzer paneller kullanıyorlar diye biliyorum. 27GN880-B' nin fiyatı baya düşmüş. 3500₺' ye alınabilir gibi duruyor. Önceden 4,5k' dı. sRGB modu da var sanırım. Kontrast baya düşük ama.

Son düzenleme:
Aman ha sakın ( monitör tanrısı ) duymasın ondan izin , fetva , icazet almadan aranız da konuşmayın hatta aklınız dan dahi geçirmeyin ( o şimdi bana cevap yazmakla meşvul oldugu için az sonra gelir .
Lg mi ? Monitör tanrısı sakın duymazın , hemen dell önerir .

@İnttwild, fiyatının ucuz olması çok güzel, teşekkür ederim. Bu monitörü de notlarım arasına ekliyorum.

@DarkReader, incehesap.com güzel fiyatlar sunuyor. LG'nin bu modelindeki ayak tasarımı fazlasıyla ilgimi çekti. Normalde düşüncelerim arasında monitörü kendi ayaklıklarından söküp masaya monteli monitör tutucuya bağlayıp kullanmak vardı.

Örnek:

Ama LG'nin bu modeli eğer her özelliğiyle ihtiyaçlarımı karşılıyorsa(detaylı kontrol ettikten sonra) çok daha iyi bir seçenek olabilir. Monitör tutucuya ek para ödemekten iyidir elbette.

Son düzenleme:
Aynı özelliklerde bende monitör bakıyorum, konu sahibi neyde karar kıldı acaba? Memnun mu bizi bi aydınlatsa da minnettar kalsak?
Aynı özelliklerde bende monitör bakıyorum, konu sahibi neyde karar kıldı acaba? Memnun mu bizi bi aydınlatsa da minnettar kalsak?

Merhaba @apqa , ben LG Ultrgear 27GN880-B 27" 1ms 144Hz G-Sync/FreeSync monitörü satın aldım. Şu anda memnunum gayet güzel. Ama daha farklı seçenek önerenlere de elbette bakabilirsiniz. Şu an bu monitörün fiyatı baya yüksek. Ben 3500 TL'ye almıştım.

6k civarı hocam.
Merhaba @apqa , ben LG Ultrgear 27GN880-B 27" 1ms 144Hz G-Sync/FreeSync monitörü satın aldım. Şu anda memnunum gayet güzel. Ama daha farklı seçenek önerenlere de elbette bakabilirsiniz. Şu an bu monitörün fiyatı baya yüksek. Ben 3500 TL'ye almıştım.

İçine sinmeyen, memnun olmadığın bir yönü var mıdır hocam. Hayırlı olsun bu arada.

@apqa , Uzun süre 17,3" laptop kullanan birisiyken masaüstü bilgisayara geçiş sağladım. Bu noktada benim için hiçbir problem yok, çünkü monitörün kalitesine yakın bir başka cihaz kullanma şansım daha önce hiç olmadı. Genel olarak;

-Monitörün kendisine ait masaya monte edilen ayaklığı bana göre çok çok iyi. Kabloları da gizliyor olması hoş.
-Monitör çalışırken panelin sağ alt/orta kısmı diğer kısımlara göre biraz daha sıcak. Bu bir sorun mu bilmiyorum, düzgün çalışıyor.
- Ölü piksel vs. çıkmadı.
-Renk ayarları ile ilgili daha önce burada veya diğer forumlarda bazı şeyler okumuştum. Tam hatırlamıyorum. Bu monitörden beklentinizi bilmiyorum, renkler benim için iyi fakat renk ayarıyla alakalı olarak panelinin siyaha karşı iyi olmadığını söyleyenler vardı sanırım. Bazı ayarlarla bunu düzeltmeye çalıştıklarını söyleyenlerde vardı hatta ve yardımcı oluyorlardı sorun yaşayanlara da. Benim gözlerim için bir dert, tasa oluşturmadığından fabrika çıkışlı ayarları bozmadım hiç. Bakarsanız iyi olur bu mevzuya, sizin için problem teşkil edecek bir unsur ise.
-MMOFPS tabanlı oyunları oynarken alışmakta güçlük çektim 27" olduğu için. Her oyunda aynı durum söz konusu değil bu arada. Tek amacınız oyunsa daha küçük ekran boyutuna sahip monitörlere bakarsınız olmazsa. Benim oyun oynama sürelerim çok kısa, genelde photoshop, after effects, premiere gibi programlarla ve bazen dizi-film izlediğim için bu monitör benim için çok iyi oluyor.

Aklıma sadece bunlar geldi, umarım yardımcı olabilmişimdir. Farklı bir şey merak ediyorsan sorabilirsin. Bu da ilk aldığım sıralar çektiğim bir fotoğraf. Şimdi düzeni biraz değişti ama görmen için atayım dedim.

a079d435-ff31-4fa5-8c0d-13a668bf4136.jpg

Technopat Haberler

Geri
Yukarı