27" 2K vs 24" 1080p

solomon.kane

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, sistem toplayacağım 6700xt veya 6800 lü ekran kartı olacak sistemde. Monitör olarak bir türlü karar veremedim ama.

Hikayeli oyunlar oynayacağım ve dizi film izlemeyi seviyorum 2k 27 inç mi daha mantıklı olur 1080p 24 inç mi? 2k da çekincem ekran kartı bir süre sonra yetmeyince oyunları 1080p de oynarsam görüntü normal 1080p monitör gibi olmaz 2k monitörde 1080p daha kötü gözüküyor deniyor ve internetten izleyeceğim dizi filmlerde çoğu 1080p olduğu için görüntü kalitesi kötü durur mu onlardan çekiniyorum. Bir de arada 3 bin lira gibi bir fark var.

Hangisi daha mantıklı olur 2 seçenek için de monitör baktım. Siz hangisini önerirsiniz ekstra önerilerinize açığım.

24" 1080p için;

27" 2k için;

İlk cümlenizde açık ara kendi sorunuzun cevabını kendiniz verdiniz.

2K 27" monitör en uygunu olacaktır.
2k da çekincem ekran kartı bir süre sonra yetmeyince oyunları 1080p de oynarsam görüntü normal 1080p monitör gibi olmaz 2k monitörde 1080p daha kötü gözüküyor deniyor ve internetten izleyeceğim dizi filmlerde çoğu 1080p olduğu için görüntü kalitesi kötü durur mu onlardan çekiniyorum? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

2K daha mantıklı.
2k da çekincem ekran kartı bir süre sonra yetmeyince oyunları 1080p de oynarsam görüntü normal 1080p monitör gibi olmaz 2k monitörde 1080p daha kötü gözüküyor deniyor ve internetten izleyeceğim dizi filmlerde çoğu 1080p olduğu için görüntü kalitesi kötü durur mu onlardan çekiniyorum. Ne düşünüyorsun bu konuda?

@88602 hocam merhaba, sen bu konular hakkında çok bilgiliydin sanırım. Gerçekten çok kararsızım bu konuda aydınlatabilir misin beni hangi monitöre gitmeliyim?

Son düzenleme:
@P R O F O U N D hocam merhaba, sen bu konular hakkında çok bilgiliydin sanırım. Gerçekten çok kararsızım bu konuda aydınlatabilir misin beni hangi monitöre gitmeliyim?
2 monitör de güzel hocam. 24 inç küçük gelmiyorsa 1080p ile devam et ancak büyüklük istiyorsan 27 inç veya üstü almak zorundasın. O halde tabiiki 27" 1440p daha mantıklı fakat ilerde ekran kartını değiştirmen gerekir. Aslında sana en uygun monitörler 30 inç boyutunda 1080p ultrawide çözünürlüklüler amma velakin onların da fiyatları uçtu.

2 monitör de güzel hocam. 24 inç küçük gelmiyorsa 1080p ile devam et ancak büyüklük istiyorsan 27 inç veya üstü almak zorundasın. O halde tabiiki 27" 1440p daha mantıklı fakat ilerde ekran kartını değiştirmen gerekir. Aslında sana en uygun monitörler 30 inç boyutunda 1080p ultrawide çözünürlüklüler amma velakin onların da fiyatları uçtu.
Hocam benim daha önce kullandığım monitör samsungun eski bir monitörüydü. 21.5 inç 60hz 1080p di ve ben daha büyük ekran arıyordum açıkçası 21.5 ile 24 arasında çok büyük boyut farkı yoksa 27 almam gerekir o zaman. Bir de 2k ile 1080p arasındaki farkı hiç bilmiyorum çünkü dediğim gibi deneyimlemedim hiç. Görüntü kalite farkı çok oluyor mu? İnternette dizi film izlerken çoğu içerik 1080p peki 2k monitörde 1080p içerik nasıl olur görüntü kötüleşir mi aynı şekilde oyunlarda da ayar kısmam gerekirse 1080p e çekersem görüntü normal 1080p gibi mi olur daha mı kötü gözükür bunlar çekincelerim. Bunları açıklayabilirseniz çok sevinirim. Bir de son olarak rx 6700xt veya büyük olasılıkla rx 6800 lü sistem kullanacağım bu ekran kartları ne kadar süre 2k da götürür en az 3 yıl götürmesini istiyorum açıkçası. Hikayeli oyunlar oynuyorum fps oyunları önemli değil benim için. Dizi film ve hikaye oyunları ve görüntü güzelliği öncelik benim için.

Hocam benim daha önce kullandığım monitör samsungun eski bir monitörüydü. 21.5 inç 60hz 1080p di ve ben daha büyük ekran arıyordum açıkçası 21.5 ile 24 arasında çok büyük boyut farkı yoksa 27 almam gerekir o zaman. Bir de 2k ile 1080p arasındaki farkı hiç bilmiyorum çünkü dediğim gibi deneyimlemedim hiç. Görüntü kalite farkı çok oluyor mu? İnternette dizi film izlerken çoğu içerik 1080p peki 2k monitörde 1080p içerik nasıl olur görüntü kötüleşir mi aynı şekilde oyunlarda da ayar kısmam gerekirse 1080p e çekersem görüntü normal 1080p gibi mi olur daha mı kötü gözükür bunlar çekincelerim. Bunları açıklayabilirseniz çok sevinirim. Bir de son olarak rx 6700xt veya büyük olasılıkla rx 6800 lü sistem kullanacağım bu ekran kartları ne kadar süre 2k da götürür en az 3 yıl götürmesini istiyorum açıkçası. Hikayeli oyunlar oynuyorum fps oyunları önemli değil benim için. Dizi film ve hikaye oyunları ve görüntü güzelliği öncelik benim için.
RX 6800 XT sistem 4K için 3 yıl götürür. 2K için 5 yıl götürse, sistemin 2K ömrü bitince kolaylıkla satıp 1080p monitör alabilirsiniz. 27 inch 1080p için uygun değil, pixeller sayılıyor.

RX 6800 XT sistem 4K için 3 yıl götürür. 2K için 5 yıl götürse, sistemin 2K ömrü bitince kolaylıkla satıp 1080p monitör alabilirsiniz. 27 inch 1080p için uygun değil, pixeller sayılıyor.

6800XT 4K için 3 yıl nasıl oluyor? Yani şu an bile 4K için zayıf bir kart.

Rx 6800 xt değil rx 6800 alacağım alırsam ya da 6700xt olacak.

Tabiki daha büyük ekran, daha fazla çözünürlük.
Peki söylediğim çekinceler için ne diyorsunuz?

@88602

Technopat Haberler

Geri
Yukarı