27"- 32" 2K monitör tavsiyesi

wexoek

Decapat
Daha fazla  
Geçen gün ASUS'un ROG serisi ürünü bir monitörü kullanma ve test etme fırsatım oldu. Tam da aradığım özellikleri sağlıyordu fakat fiyatından ötürü ondan vazgeçtim.
Elimde net bir bütçe yok ama 7K üstü olmasın. Max 6.5k

Aradığım özellikler:
FreeSync Teknolojisi, 1 ms, 165 Hz 2K 27" veya 32". (fiyatı uygunsa 4K da önerebilirsiniz.)
Görüntü ve renk kalitesi bakımından çok iyi olmasını istiyorum.
Yırtılma vb sorunlar ya da ghosting gibi şeyler yaşamak istemiyorum. Bunları tam bilmiyorum nasıl oluyor falan ama keyif kaçırdığı kesin.
Bir de ışık sızması v.b rahatsız edici şeyler de yaşamak istemiyorum.

Şu ürün gibi bir ürün arıyorum diyebilirim ROG STRIX XG27WQ

Son düzenleme:
Geçen gün ASUS'un ROG serisi ürünü bir monitörü kullanma ve test etme fırsatım oldu. Tam da aradığım özellikleri sağlıyordu fakat fiyatından ötürü ondan vazgeçtim.
Elimde net bir bütçe yok ama 7K üstü olmasın. Max 6.5k

Aradığım özellikler:
FreeSync Teknolojisi, 1 ms, 165 Hz 2K 27" veya 32". (fiyatı uygunsa 4K da önerebilirsiniz.)
Görüntü ve renk kalitesi bakımından çok iyi olmasını istiyorum.
Yırtılma vb sorunlar ya da ghosting gibi şeyler yaşamak istemiyorum. Bunları tam bilmiyorum nasıl oluyor falan ama keyif kaçırdığı kesin.
Bir de ışık sızması v.b rahatsız edici şeyler de yaşamak istemiyorum.

Şu ürün gibi bir ürün arıyorum diyebilirim ROG STRIX XG27WQ
Belki bu ürün olabilir. Msi Mag Artymıs

Reis bu devirde bu özelliklerde monitör kalmadı. Belki ikinci el olarak pcyi bırakan vs olursa öyle alınabilir. Görüntü ve renk kalitesi çözünürlükten ziyade panel tipiyle ilgili benim görüşümce, o yüzden de böyle bi beklentiniz varsa ips panel tavsiye ederim. 2k, ips ve 1ms birleşince fiyatlar yükseliyor. Ben LG 27GL850B kullanıyorum fakat olur da fiyatlar eski haline gelirse Alienware 2721D ye geçmek istiyorum :)

Şu anki kullandığım monitör;Lenovo Gaming 31.5 inç QHD Monitör: G32qc-10 | Lenovo Türkiye

Bir önceki kullandığım; Monster Aryond A32 V1.1 165 Hz Oyuncu Monitörü 1ms Curved Kavisli Yorumları - Trendyol

Artı ve eksilerinden bahsedeyim;
İkisi de benzer özelliklere sahip. 2K görüntü kalitesi mükemmel görsel şölen yaşatıyor size. Monster olan 165 Lenovo 144Hz. Monster'ın daha fazla özelliği mevcut. Tripot özelliği vardı. Monster'ın arkasında RGB şerit var geceleri çok güzel yansıyor. Monster'da ghosting Lenovo'ya göre daha fazla diyebilirim. Tabii bunu fark etmek için dikkatli bakmanız gerekiyor. Monster'ın kutusu vs. daha iyi Lenovo bildiğimiz kahverengi karton Kutu'da geliyor. Aklıma gelenler bunlar sormak istediğiniz varsa sorabilirsiniz.

Şu anki kullandığım monitör;Lenovo Gaming 31.5 inç QHD Monitör: G32qc-10 | Lenovo Türkiye

Bir önceki kullandığım; Monster Aryond A32 V1.1 165 Hz Oyuncu Monitörü 1ms Curved Kavisli Yorumları - Trendyol

Artı ve eksilerinden bahsedeyim;
İkisi de benzer özelliklere sahip. 2K görüntü kalitesi mükemmel görsel şölen yaşatıyor size. Monster olan 165 Lenovo 144Hz. Monster'ın daha fazla özelliği mevcut. Tripot özelliği vardı. Monster'ın arkasında RGB şerit var geceleri çok güzel yansıyor. Monster'da ghosting Lenovo'ya göre daha fazla diyebilirim. Tabii bunu fark etmek için dikkatli bakmanız gerekiyor. Monster'ın kutusu vs. daha iyi Lenovo bildiğimiz kahverengi karton Kutu'da geliyor. Aklıma gelenler bunlar sormak istediğiniz varsa sorabilirsiniz.
Teşekkür ederim. Sorum olursa yazacağım dostum.

Tavıye ediyorum kendım kullanıyorum. Pivot özelliğide bulunmaktadır.
Evet benim de aklıma bu ürün çok yattı. Peki sağa sola aşağı yukarı rahat ayarlayabiliyor muyuz? bazı modellerde ayaklarla beraber döndürülüyor da monitör. Bir de bu ürünün aynısının kavisli ekran olanından var mı?

Dostum bir de Asus TUF VG27AQZ ile Asus TUF VG27AQ arasındaki fark nedir tam olarak? ikisi de amd freesync destekliyor sanırım ama tam anlamadım.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim. Sorum olursa yazacağım dostum.

Evet benim de aklıma bu ürün çok yattı. Peki sağa sola aşağı yukarı rahat ayarlayabiliyor muyuz? Bazı modellerde ayaklarla beraber döndürülüyor da monitör. Bir de bu ürünün aynısının kavisli ekran olanından var mı?

Dostum bir de ASUS TUF VG27aqz ile ASUS TUF VG27aq arasındaki fark nedir tam olarak? İkisi de AMD FreeSync destekliyor sanırım ama tam anlamadım.

İkisinin arasindaki farki bilmiyorum gercekten ama aqz modelinin hareket kabiliyeti guzel. Pivot olmasindan dolayi asagi yukari zaten cok guzel.
Saga sola cevirmekte cok guzel ayak sabit donen mekanizma var altinda. Yine de tavsiyem ozellikle monitorde gidip canli canli bakmaniz. Yine de kendi monitörümun resmini atayim.

Dosya Ekleri

• D2C267F2-27B4-4C68-AD3A-D7E7E8BBB805.jpeg
    D2C267F2-27B4-4C68-AD3A-D7E7E8BBB805.jpeg
    109,4 KB · Görüntüleme: 64
İkisinin arasindaki farki bilmiyorum gercekten ama aqz modelinin hareket kabiliyeti guzel. Pivot olmasindan dolayi asagi yukari zaten cok guzel.
Saga sola cevirmekte cok guzel ayak sabit donen mekanizma var altinda. Yine de tavsiyem ozellikle monitorde gidip canli canli bakmaniz. Yine de kendi monitörümun resmini atayim.
Dostum yanıtın için çok teşekkür ederim. Seçeneklerim arasına kesinlikle ekledim monitörü 😊

@poe Dostum aklıma bir soru geldi. Panel türü IPS değil mi senin kullandığın modelin? Bir de kenarlardan ışık sızması vs yapıyor mu? Ya da 1ms özelliği çalışıyor mu IPS olduğu için genelde düşüş oluyor ms değerlerinde.

@poe Bir de ghosting oluşuyor mu oyun oynarken? csgo da falan

Son düzenleme:
Dostum yanıtın için çok teşekkür ederim. Seçeneklerim arasına kesinlikle ekledim monitörü 😊

@poe dostum aklıma bir soru geldi. Panel türü IPS değil mi senin kullandığın modelin? Bir de kenarlardan ışık sızması vs yapıyor mu? Ya da 1ms özelliği çalışıyor mu IPS olduğu için genelde düşüş oluyor ms değerlerinde.

@poe bir de ghosting oluşuyor mu oyun oynarken? CS:GO'da falan.

IPS panel hocam evet dogru. Maalesef isik sizmasi yapiyor simsiyah ekranda bu zaten IPS panellerde normal olan bir durum keske simsiyah olsa :) ms olayini test etmedim varsa bir test programi ederim.
Ghosting olayina cok dikkat etmedim zaten biraz zorlandim açıkçası 27 inc monitore alismak icin. 2 hafta gozlerimi yordu gozlerime masaj yapmak zorunda kaldim :) 80 cm eni olan masa almak zorunda kaldim benden biraz uzak olsun gozumu yormasin diye.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı