27' 4K 240Hz OLED vs 27' 2K 360Hz OLED

Ekledim listeye hocam teşekkür ediyorum.

Daha önce deneyimleme imkanım olmuştu ve problem olmamıştı. Bu tarz minör problemler çözülür benim tek derdim başımı ağrıtmayacak güzel bir monitör alabilmek
Ben de G8 2022 model 34 inç kullanıyorum da eski model olduğu için önermiyorum yenisi de aynısı ama 240hz gibi duruyor. Alienware daha kaliteli gözüküyor ben alırken Alienware modeline kıyasla daha uygun diye Samsung almıştım

Ultrawide alınacaksa konuda paylaşılan AW3425DW modeli en iyisi.

Eğer 2K 27inç alınacaksa AW2725D öneririm.

4K olarak zamanında yaşanılan sıkıntılar çözüldüyse F/P olarak AW2725Q, eğer çözülmediyse 2 seçenek kalıyor. Ya mat kaplamalı G81sf almak ya da bütçeyi 40k üstüne çıkartıp MO27U2 almak. Diğer 4k modeller gen 3 çünkü.

Ultrawide alınacaksa konuda paylaşılan AW3425DW modeli en iyisi.

Eğer 2K 27inç alınacaksa AW2725D öneririm.

4K olarak zamanında yaşanılan sıkıntılar çözüldüyse F/P olarak AW2725Q, eğer çözülmediyse 2 seçenek kalıyor. Ya mat kaplamalı G81sf almak ya da bütçeyi 40k üstüne çıkartıp MO27U2 almak. Diğer 4k modeller gen 3 çünkü.
Hocam tam zamanında yazdınız yorumunuz için teşekkürler. Gördüğüm kadarıyla AW2725Q hala sıkıntılı, birçok forumda kullanıcıları “siyah ekran” olayından şikayetçi. Ultrawide konusunda biraz çekimserim 3. Seçenek olarak kalabilir. Şuan 27’ G81SF ve AW2725D arasında kaldım. Hatta gönlüm G81SF’den yana. G81SF öğrenci indirimiyle 34K gibi bir fiyata geliyor ve gözüme cazip geliyor. Sizin fikriniz nedir peki?

Hocam tam zamanında yazdınız yorumunuz için teşekkürler. Gördüğüm kadarıyla AW2725Q hala sıkıntılı, birçok forumda kullanıcıları “siyah ekran” olayından şikayetçi. Ultrawide konusunda biraz çekimserim 3. Seçenek olarak kalabilir. Şuan 27’ G81SF ve AW2725D arasında kaldım. Hatta gönlüm G81SF’den yana. G81SF öğrenci indirimiyle 34K gibi bir fiyata geliyor ve gözüme cazip geliyor. Sizin fikriniz nedir peki?
Kaplama haricinde eksisi yok. Kaplamanın şöyle bir dezavantajı var; görüntüde ki netliği, berraklığı bozuyor ve renkler biraz daha cansız gözüküyor. Glossy ise parlak, net ve canlı renklere karşın bir de ekrana dokunsan içine girecekmişsin gibi 3 boyutlu gözüküyor. Bu yüzden glossy modellere çok fazla talep var. Bunu örnekle de göstereyim.

Soldaki G81sf, sağdaki ise AW2725Q.
Screenshot_20251110_002617_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg

Kimisi bunu dert etmiyor kimisi de ediyor. Eğer bu sizin için bir problem değilse G81sf alabilirsiniz. Mat olmasının da bir avantajı var, yansıma sorunu yok.

AW2725Q firmware update destekliyor. Eğer update gelirse çözebilirler. Yalnız Dell yazılım ekibi tembel. Bu sorunu iyice bir araştırın derim. Eğer çözülmüşse Samsung un aksine Dell 3 yıl yanma garantisi de veriyor. Daha iyi bir seçim olur. Bir de Samsung da dolby vision yok iken AW2725Q da var.

Kaplama haricinde eksisi yok. Kaplamanın şöyle bir dezavantajı var; görüntüde ki netliği, berraklığı bozuyor ve renkler biraz daha cansız gözüküyor. Glossy ise parlak, net ve canlı renklere karşın bir de ekrana dokunsan içine girecekmişsin gibi 3 boyutlu gözüküyor. Bu yüzden glossy modellere çok fazla talep var. Bunu örnekle de göstereyim.

Soldaki G81sf, sağdaki ise AW2725Q.
Eki Görüntüle 2601420

Kimisi bunu dert etmiyor kimisi de ediyor. Eğer bu sizin için bir problem değilse G81sf alabilirsiniz. Mat olmasının da bir avantajı var, yansıma sorunu yok.

AW2725Q firmware update destekliyor. Eğer update gelirse çözebilirler. Yalnız Dell yazılım ekibi tembel. Bu sorunu iyice bir araştırın derim. Eğer çözülmüşse Samsung un aksine Dell 3 yıl yanma garantisi de veriyor. Daha iyi bir seçim olur. Bir de Samsung da dolby vision yok iken AW2725Q da var.
Baktığım kadarıyla problem maalesef ki devam ediyormuş
bkz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Özellikleriyle baya göz kamaştıran bir cihaz ama işte malum probleme hâlâ çözüm bulunmadığı için alma konusuna sıcak bakamıyorum. Son seçenek olarak G81SF kaldı, kaplama konusu da çok problem değil birkaç video izledim ve beni rahatsız edeceğini düşünmüyorum yani ben şahsen farkı pek anlamadım 😅. Değerli önerileriniz ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00